Ризото у закладах Львова: справжня італійська смакота з вершками та пармезаном - PostEat

пошук

Ризото у закладах Львова: справжня італійська смакота з вершками та пармезаном
19-11-2018 0 2608


Редакція PostEat шукала, де скуштувати смачне ризото у закладах Львова. Ризото — поширене блюдо з рису в Північній Італії. Історія ризото почалася в XIV столітті, коли араби привезли рис на Сицилію та в Іспанію. Кліматичні умови Італії якнайкраще підійшли для вирощування круглозерного рису. В результаті рис став основною частиною італійської кулінарної культури. Творцем ризото, за легендою, вважається молодий майстер Валеріус. У 1574 році його призначили відповідальним за виготовлення вітражного вікна, яке мало прикрасити собор Дуомо Ді Мілано. Майстер активно використовував шафран в своїх роботах, викликаючи тим самим сміх у городян. Розлютившись, Валеріус розробив план відплати – під час весілля свого господаря він додав велику кількість шафрану до головної страви святкового столу, рису. Він сподівався, що його витівка зіпсує свято, натомість рис дуже сподобався гостям, а згодом ризото міцно закріпилося в кулінарній традиції Італії. Відправляйтесь дегустувати ризото у закладах Львова та знайдіть найсмачніше для себе!


Vapiano Lviv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Академіка Гнатюка, 12а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (45 – 129 грн), салати (79 – 169 грн), паста (59 – 209 грн), піца (49 – 189 грн), десерти (25 – 85 грн). Вино (290 – 490 грн/750 мл).

Їжа: ризото е фунгі – 129 грн, ризото кон горгонзола – 149 грн, ризото помодоро е гамбереті – 189 грн, ризото гамбереті е шпіначі – 199 грн.

Напої: Sauvignon Blanc Casillero del Diablo – 440 грн/750 мл, Chardonnay Reserva Montes – 420 грн/750 мл, Gazela Vinho Verde – 360 грн/750 мл.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, сучасний інтер’єр у світлих тонах, відкрита кухня, ранні сніданки з 07:00 до 12:00, ланчі у будні дні з 12:00 до 15:00, паста та піца власного приготування, барне меню, сезонні пропозиції, дитяче меню, тераса, формат take away, кулінарні майстер-класи для дітей.

У меню Vapiano Lviv, окрім італійської пасти ручної роботи, ви можете скуштувати чотири види ризото. Ідеального смаку ризото у Vapiano Lviv досягають дотриманням балансу інгредієнтів: рису, бульйону, спецій та добавок. Поціновувачі класичного рецепту неодмінно оцінять ризото е фунгі з міксом грибів, цибулею, вершками, мускатним горіхом та сиром грана падано. Ризото кон горгонзола готують з куркою, болгарським перцем, сиром горгонзола та вершковим соусом. Полюбляєте томатні нотки смаку? Спробуйте ризото помодоро е гамбереті, яке готують на білому вині з креветками, сиром грана падана та томатним соусом. Поєднання вершкового смаку з креветками, помідорами чері, домашнім соусом песто, молодим шпинатом, цибулею та сиром грана падано у Vapiano Lviv має назву ризото гамбереті е шпіначі та припаде до смаку усім поціновувачам морепродуктів. Доповнити смак ризото рекомендуємо келихом білого сухого вина.


Trattoria da Domenico

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пл. Ринок, 29 (пасаж Андріоллі).

Бюджет: ₴₴. Салати (115 – 155 грн), піца (115 – 175 грн), десерти (40 – 70 грн).

Їжа: ризото з морепродуктами – 130 грн, ризото з білими грибами – 130 грн.

Напої: лимонад – 45 грн, ягідний морс – 40 грн, смузі – 50 грн, глясе з амарето – 50 грн.

Деталі: італійська кухня, знаходиться у самому серці Львова – на центральній площі Ринок, концепція закладу – класична італійська траторія, паста власного виробництва, піца, італійські спеціалітети, сезонне оновлення меню.

Trattoria da Domenico розташована у старовинному будинку на найтуристичнішій площі міста Лева. Інтер’єр та концепцію закладу виконано у стилістиці італійської траторії – оздоблені цеглою стіни, теплі відтінки у залі, затишна атмосфера та домашня кухня. В меню Trattoria da Domenico ви знайдете великий вибір антипасті, брускет, тонкої піци та пасти власного виробництва з італійського борошна. Фірмовою стравою закладу вважається ризото з морепродуктами, яке супроводжує яскрава авторська подача.


Bratello — Italian grill restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Koрнякта, 1.

Бюджет: ₴₴. Закуски (39 – 196 грн), піца (87 – 252 грн), паста (118 – 167 грн), десерти (17 – 88 грн).

Їжа: ризото з білими грибами – 139 грн, ризото з морепродуктами – 239 грн.

Напої: вино Монтепульчіано д’Абруцо – 390 грн/750 мл, вино Вальполічелла DOC Салвалай – 586 грн/750 мл, вино Мікель Кьярло Роверето Гаві – 789 грн/750 мл.

Деталі: італійська кухня, ранні сніданки з 07:00 до 12:00, працює до останнього гостя, безлімітна пропозиція (на 1 гостя) — за 298 грн вам подадуть закуски, піцу маргариту і піцу квадро формаджі, яловичину, свинячу шию, філе індички, пікантні курячі крильця, ананас-чілі.

Ресторан Bratello — «молодший брат» м’ясних ресторацій Churrasco Beer & Grill з виразним італійським акцентом. У Bratello ви можете замовити багато страв на грилі, а ще піцу, пасту, італійські супи та салати. А головне — безлімітну пропозицію. Лише за 298 гривень вам подадуть закуски, два види піци, ніжну яловичу вирізку, особливу свинину за рецептом з італійського регіону Брателло, філе індика, пікантні курячі крила, ребра-гриль. В Bratello ви можете скуштувати два види італійського ризото – з білими грибами або з морепродуктами.


On Shevska

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шевська, 16.

Бюджет: ₴₴. Салати (115 – 175 грн), основні страви (145 – 950 грн), десерти (30 – 155 грн).

Їжа: ризото з чорнилом каракатиці, тигровими креветками, мідіями та кальмарами – 310 грн, вершкове ризото (подається з відварними овочами та сиром пармезан) – 135 грн.

Напої: з меню можна ознайомиться у закладі.

Деталі: ресторан середземноморської та європейської кухні, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, гастрономічні зустрічі, вишуканий інтер’єр, підходить для святкування особливих подій, літня тераса, резерв столів.

У ресторані середземноморської та європейської кухні On Shevska можна смачно пообідати на бізнес-ланчі по буднях з 12:00 по 15:00, випити келих відмінного вина, спробувати авторські коктейлі, скуштувати страви від шеф-кухаря та насолодитись невимушеною атмосферою затишку. У меню закладу окрім класичного ризото представлений справжній морський коктейль – авторське ризото з чорнилом каракатиці, тигровими креветками, мідіями та кальмарами.


Tartufo trattoria

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Під Дубом, 7Б.

Бюджет: ₴. Салати (70 – 85 грн), основні страви (99 – 180 грн), антипасті (85 – 120 грн).

Їжа: ризото з рису карнаролі зі свіжими білими грибами та чорними трюфелями – 115 грн.

Напої: з меню можна ознайомиться у закладі.

Деталі: італійська кухня, відкрита кухня, вдале зонування, дизайнерський інтер’єр від YOD, літня тераса, панорамній краєвид, піцу готують у печі просто в залі, італійські спеціалітети, авторська подача страв.

Tartufo trattoria – справжня італійська траторія з концептуальним авторським дизайном, яка знаходиться на третьому поверсі ТРЦ «Форум». Ресторан складається основного залу з відкритою кухнею та баром, фудкорту та просторої літньої тераси. З літньої тераси у теплу пору року можна помилуватись краєвидами міста. Вас приємно здивує меню цього ресторану, де ви знайдете вишукані страви: трюфельну піцу, пасту з морепродуктами, морські гребінці. Піцу у закладі випікають перед гостем у пічі Стефано Феррара у центрі основної зали. Ризото у Tartufo trattoria готують з рису карнаролі зі свіжими білими грибами та чорними трюфелями.


Capriccio

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Крива Липа, 9.

Бюджет: ₴₴. Паста (99 – 167 грн), салати (97 – 135 грн), основні страви (137 – 365 грн).

Їжа: ризото с артишоками, білими грибами та пармезаном – 137 грн, ризото з морепродуктами та пармезаном – 185 грн.

Напої: з меню можна ознайомиться у закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Львова, ресторан італійської кухні, стильний інтер’єр, домашні равіолі в меню, сендвічі, підходить для вегетаріанців.

Затишний інтер’єр Capriccio відтворює атмосферу сонячної Італії і виконаний в стилі середземноморської таверни. Меню ресторану складається з широкого асортименту традиційних страв італійської кухні, які кухарі готують з натуральних свіжих продуктів. Гості можуть замовити салати, брускети, пасту, равіолі, тартари і антипасті, перші і основні страви, десерти. Рекомендуємо скуштувати оригінальне ризото с артишоками, білими грибами та пармезаном, а поціновувачам морепродуктів – ризото з морепродуктами та пармезаном.


Фото: Facebook Vapiano Lviv, Trattoria da Domenico, Bratello — Italian grill restaurant, On Shevska, Tartufo trattoria, Capriccio

Читайте также:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi