Салат «Цезар» в ресторанах Києва: які варіації популярного салату пропонують столичні заклади - PostEat

пошук

Салат «Цезар» в ресторанах Києва: які варіації популярного салату пропонують столичні заклади
01-08-2019 0 4920


Салат «Цезар» в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Появою в меню багатьох закладів знаменитого салату ми зобов’язані італійцеві Цезарю Кардіні, який емігрував до Північної Америки та свого часу керував ресторанами в Мексиці та Сполучених Штатах. Кардіні жив в місті Сан-Дієго і працював в місті Тіхуана, де уникав обмежень тогочасного «Сухого закону». Датою народження салату «Цезар» вважається 4 липня 1924 року — саме в День незалежності США в ресторані Кардіні не було доставки продуктів, всі наявні запаси було вичерпано, а гості  продовжували робити замовлення. Тоді Кардіні вдався до імпровізації, зібравши всі доступні на той момент на кухні інгредієнти, і презентував гостям страву «від шефа». Це були листя салату ромен, пшеничні грінки та тертий пармезан, заправлені спеціальним соусом. Заправку шеф-кухар приготував з приварених 1 хвилину яєць, збивши їх з оливковою олією, діжонською гірчицею, лимонним соком, часником і вустерським соусом. Варто зауважити, що в оригінальному рецепті салату «Цезар» анчоусів не було, пікантну ноту заправці надавав саме вустерський соус. Проте пізніше син Кардіні Алекс, який успадкував справу батька, додав до салату анчоуси і назвав його «Авіатор». Анчоуси в класичному рецепті салату припали до смаку гостям ресторану, а назва «Цезар» закріпилася за ним на довгі роки. Зараз варіантів салату «Цезар» безліч, але його основа незмінна — салат ромен, пармезан, грінки та особлива заправка. Де шукати класичний та авторський салат «Цезар» в ресторанах Києва цього літа, читайте у нашому матеріалі.

ПТАХА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ігорівська, 5.

Бюджет: ₴₴. Закуски (99–135 грн), салати (98–145 грн), основні страви (140–225 грн).

Страви: «Салат а-ля Цезар» – 135 грн.

Напої: фірмове пиво – 75 грн/500 мл, крафтове пиво Draft – 75 грн/500 мл, крафтове пиво Bottle – 90 грн/330 мл.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться на Подолі, страви з птиці, сніданки з 08:00 до 16:00, свіжа паста, хліб та печиво власної випічки, соуси власного виробництва, крафтове пиво, літній майданчик, авторська коктейльна карта, лаконічна винна карта.

М’ясний ресторан «ПТАХА» відкрився на Подолі у червні. За кухню у закладі відповідає Євген Вишневський — співзасновник київського ресторану-мітерії «В ребро», а за бар — Віталій Кириченко та Антон Стрельченко з Pink Freud KYIV. Автори концепції розповідають, що об’єднуючим фактором меню є птиця, яку використовують у всіх кухнях світу, тому до меню увійшли популярні страви різних кухонь. У меню — страви з птиці – курки, качки, індички та навіть страуса. «Салат а-ля Цезар» в ресторані «ПТАХА» готують за авторським секретним рецептом з грильованим курчам.

Friends & Lovers 

Де: вул. Ярославів Вал, 9.

Бюджет: ₴₴. Закуски (85–236 грн), салати (93–235 грн), основні страви (186–340 грн).

Страви: салат «Юлій» – 235 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 96 грн, фруктовий чай – 55 грн, еспресо – 30 грн, лате – 50 грн.

Деталі: ресторан-бар, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр, літня тераса, бізнес-сети з 10:00 до 16:00, великий вибір коктейлів, вина побокально, барна карта.

Ресторан-бар Friends & Lovers відкрився в історичній частині Києва в перший день літа. Засновники визначають його як «ресторан із богемною кухнею та баром». Особливість закладу — затишна літня тераса у внутрішньому дворику, яка вдень дарує прохолоду, а ввечері перетворюється на pre-party локацію. В оновленому меню до різноманітних стартерів, салатів, основних страв та десертів додали антипасті. В Friends & Lovers готують салат «Юлій» із філе індички су-від з грильованим роменом та пармезаном.

HOLLY FOOD 

Де: вул. Закревського, 22

Бюджет: ₴₴. Піца (99–189 грн), бургери – 159 грн, салати (99–129 грн), супи (49–79 грн).

Страви: салат «Цезар» – 129 грн.

Напої: крафтове пиво Underwood (65–75 грн).

Деталі: піцерія, знаходиться на Троєщині, засновник — Валерій Созановський (власник The Burger i SHO), бургери і піца, безкоштовна доставка по Троєщині, акції.

HOLLY FOOD – це піцерія на території кіностудії Film.UA на лівому березі Дніпра. Це стильний та атмосферний заклад з червоними диванчиками, дерев’яними столиками та постерами на стінах, де смачно поїсти можна всією родиною. Основа меню — неаполітанська піца, якої в закладі готують 8 видів. Також в HOLLY FOOD можна замовити бургери, курячі крильця, супи та салати. Рекомендуємо спробувати «Цезар» з салату ромен, томатів чері, пармезану, каперсів, курячої грудки, курячого яйця, сухарів. Соус до салату готують на основі каперсів, анчоусів, жовтка, пармезану та спецій. 

Vapiano          

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1-3/2 (ТЦ «Арена Сіті»).

Бюджет: ₴₴. Aнтипасті (59–199 грн), салати (79–219 грн), піца (39–199 грн), паста (69–219 грн), десерти (29–95 грн).

Страви: салат «Цезар» – 129/99 грн, куряча грудка – 35 грн, креветки в часниковому соусі – 89 грн.

Напої: лимонад грейпфрут – 89 грн, джин-тонік – 109 грн, мохіто – 109 грн, американо – 49 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, мережа ресторанів італійської кухні, сучасний інтер’єр, двоповерховий заклад, відкрита кухня, бар на другому поверсі, сніданки з 09:00 до 12:00 щодня, бізнес-ланчі по буднях з 13:00 до 15:00, паста і піца власного приготування, сезонні пропозиції в меню, дитяче меню, тераса, формат take away.

Vapiano — демократичний ресторан міжнародної мережі закладів італійської кухні, який знаходиться в центрі міста в ТЦ «Арена Сіті». Меню Vapiano складається переважно зі страв італійської кухні — в ресторані подають пасту виключно свіжого приготування, тісто для піци також готують самостійно за автентичним італійським рецептом. Салат «Цезар» у ресторані Vapiano готують з додаванням будь-яких інгредієнтів за побажанням гостя. Найпопулярніші — куряча грудка або креветки, які додають до основи. Салатна основа складається з салату ромен, хрустких крутонів, сиру грана падано та фірмового домашнього соусу «Цезар».

Corvina

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Героїв Сталінграда, 4а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (110–540 грн), паста (122–312 грн), карпачо і тартари (208–384 грн), піца (179–290 грн), десерти (75–140 грн).

Страви: римський салат з куркою су-від, хрустким беконом та яйцем пашот – 212 грн.

Напої: вино «Кустоза Монте Дель Фра» – 120 грн/150 мл, вино «Кастельфорте Корвіна Веронезе» – 84 грн/150 мл, апельсиновий фреш – 85 грн, еспресо – 50 грн.

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, знаходиться на Оболонських Липках, стильний інтер’єр, кілька зал, велика кількість місць для гостей, традиційна тосканська піца, авторські десерти, крудо-бар, страви у хоспері, велика винна карта, дві винні кімнати, послуги професійного сомельє, літня тераса, резерв столів, iqos friendly.

Corvina — ресторан сучасної італійської кухні на Оболоні. Меню Corvina змістовне і детально розкриває італійську кухню в усіх аспектах. У ресторані готують традиційну тосканську піцу, різні види пасти, салати, а також класичні італійські й авторські десерти. Винна карта ресторану налічує більше 100 найменувань вина з різних регіонів Італії. Крім того, тут великий вибір салатів — рекомендуємо спробувати римський салат з куркою су-від, хрустким беконом та яйцем пашот.

Chicagos

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 20.

Бюджет: ₴₴. Закуски (50–240 грн), салати (100–175 грн), хот-доги і гамбургери (85–160 грн), стейки (160–360 грн).

Страви: салат «Цезар» – 130 грн.

Напої: сидр – 40 грн/0,33 л, мілкшейк – 55 грн, лате – 45 грн, Cava Semi Seco – 520 грн/750 мл.

Деталі: ресторан-бар на Подолі, американська кухня, традиційний фастфуд, стилізований інтер’єр, спеціальні пропозиції, стейки, кальян, резерв столів.

Chicagos — сучасний бар з американською кухнею на Подолі. Творці закладу вирішили зібрати під одним дахом любителів пива і американських страв. В меню є традиційний американський фастфуд: бургери, хот-доги, а також фрай-бокси. Також є розділи з салатами, стейками і американськими десертами. У барній карті великий вибір міцного алкоголю, вина і пива. Салат «Цезар» в Chicagos готують з курячого філе, салату айсберг, бекону, копчених перепелиних яєць та однойменного соусу.

Фото: Facebook ПТАХА, Friends & Lovers, HOLLY FOOD, Vapiano Ukraine, Corvina, Chicagos

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi