Салат олів'є в ресторанах Києва: авторські варіації легендарної страви - PostEat

пошук

Салат олів'є в ресторанах Києва: авторські варіації легендарної страви
07-08-2019 0 5673


Салат олів’є в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Оригінальну версію салату винайшов у 1860-х роках шеф-кухар одного з найвідоміших на той час московських ресторанів «Ермітаж» Люсьєн Олів’є. Салат олів’є швидко набув величезної популярності серед постійних відвідувачів Ермітажу та став фірмовою стравою ресторану. Один з перших друкованих рецептів салату олів’є з’явився в журналі «Наша пища» в 1894 році. Згідно рецепту, салат складався з половини смаженого рябчика, двох картоплин, одного невеликого огірка, листя салату, трьох ракових хвостів, ложки каперсів, оливок і декількох ложок провансальського майонезу. Оригінальна рецептура заправки салату олів’є достеменно невідома, проте відомо, що в ній є французький винний оцет, гірчиця та оливкова олія. Історичні та економічні події внесли корективи у популярний на пострадянському просторі та деяких європейських країнах рецепт салату. У нашому матеріалі розповідаємо, з якими інгредієнтами готують салат олів’є в ресторанах Києва.

SHO    

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–450 грн), основні страви (110–295 грн), десерти (50–155 грн).

Страви: салат олів’є з індичкою – 130 грн, салат олів’є з язиком – 130 грн, салат олів’є з крабом та червоним кав’яром – 450 грн.

Напої: коктейлі Spring is Here – 250 грн, New York Sour – 250 грн, The Secret Garden – 250 грн.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

SHO — найбільший ресторан української кухні в країні. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважає білий колір і натуральне дерево. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України. Салат олів’є представлений у трьох варіаціях — з індичкою, з язиком і вишукане поєднання краба та червоного кав’яру.

Черноморка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1; вул.. Велика Васильківська, 49а

Бюджет: ₴₴. Закуски (75–257 грн), основні страви (96–186 грн), салати (96–238 грн).

Страви: салат олів’є з м’ясом мідій/м’ясом рапана/лососем – 96 грн.

Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн, бочкове просеко – 59 грн/150 мл.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою, великий вибір риби і морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа столичних рибних ресторанів з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян свіжою рибою власного вилову. В меню — одеські спеціалітети і страви з чорноморських делікатесів. В закладах мережі вам приготують рибу і морепродукти різними способами — на пару, на грилі, підсмажать або запечуть в духовці. Салат олів’є в рибних ресторанах «Черноморка» можна замовити з м’ясом мідій, м’ясом рапана або з лососем на вибір.

Salo Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1–3/2

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (65–275 грн), салати (45–155 грн), сало з Бессарабки (62–175 грн).

Страви: салат олів’є по-закарпатськи з яловичим серцем – 65 грн.

Напої: лате – 40 грн, сік – 25 грн, фреш апельсиновий – 95 грн, узвар – 26 грн.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться у ТЦ Arena City, проект міжнародного холдингу Bulldozer Group, стильний інтер’єр, автентичні страви з різних регіонів України, кілька видів борщу, відкрита кухня, резерв столів.

Salo Bar — ресторан української кухні, який відкрився на Бессарабці у квітні. У закладі стильний інтер’єр, що поєднує в собі сучасні тренди та український колорит. В меню Salo Bar — автентичні страви з різних регіонів України: борщ, кров’янка, банош з бринзою і шкварками, смажена свиняча шия, вареники, гомбовці і деруни, білі закарпатські гриби, ну і, звичайно ж, сало. Салат олів’є в ресторані готують по-закарпатськи – з яловичим серцем.

«Риба у Вогні»

Де: вул. Петра Сагайдачного, 23а

Бюджет: ₴₴.  «Вилов дня» (143–858 грн), салати (98–346 грн), десерти (65–154 грн).

Страви: чорноморський олів’є з рапанами – 176 грн.

Напої: Soave Zonin – 100/500 грн (150/750 мл), Plumbago Planeta – 220/1100 грн (150/750 мл), Saperavi Rose Duruji Valley – 100/500 грн (150/750 мл).

Деталі: Одеський рибний ресторан на старому Подолі. В центрі зали – вітрина зі свіжою рибою, звідки гості можуть обрати рибу на свій смак. Рибу запікають в дров’яній печі в присутності гостей. Страви на компанію, резерв столів, винна карта.

«Риба у Вогні» — камерний рибний ресторан на Подолі. Лаконічний інтер’єр та приємні кольори створюють теплу атмосферу, тому в «Рибі у Вогні» чудово проводити зустрічі з друзями, призначати побачення та святкувати особливі події. Заклад відомого одеського ресторатора Савви Лібкіна можна сміливо назвати «рибним місцем» — локальній рибі тут присвячений найбільший розділ. Почати знайомство з широким меню «Риби у Вогні» рекомендуємо зі справжнього одеського олів’є з чорноморськими рапанами — картоплі в салаті ви не знайдете, а смак морепродуктів підкреслить соус айолі.

Monet Restaurant & Wine Boutique

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вишгородська, 45

Бюджет: ₴₴. Салати (135–229 грн), риба та морепродукти (99–999 грн), м’ясо та птиця (72–699 грн).

Страви: салат олів’є з телятиною-гриль – 145 грн.

Напої: класичний лимонад – 79 грн, еспресо – 35 грн, молочний коктейль – 65 грн, апельсиновий фреш – 80 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, лаконічний інтер’єр, страви на грилі, різноманітна винна карта, вина побокально, класичні коктейлі, літня тераса, резерв столів.

Ресторан європейської кухні Monet Restaurant & Wine Boutique відкрився на початку літа у ЖК «Паркове місто». В меню ресторану – різноманітні закуски, салати, супи, паста та рис. У Monet Restaurant & Wine Boutique пропонують великий вибір страв з м’яса та птиці, а також рибу та морепродукти. У винній карті — вина з різних регіонів Франції та Італії, Німеччини, Іспанії, Португалії, Сицилії, Південної Африки, Грузії, Чилі, Австралії та США. В ресторані рекомендуємо спробувати салат олів’є з телятиною-гриль та доповнити страву келихом улюбленого вина.

Причал

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 11, Наводницький парк.

Бюджет: ₴₴. Салати (96–450 грн), роли (45–285 грн), рибні страви (245–878 грн).

Страви: олів’є з телячим язиком – 105 грн, олів’є з камчатським крабом та ікрою лосося – 360 грн.

Напої: полуничний лимонад – 85 грн, коктейль «Пряний базилік» – 180 грн, лате – 79 грн, апельсиновий фреш – 85 грн.

Деталі: ресторан на воді, літня тераса з видом на Дніпро, дитяча кімната, дитяче меню, свіжі риба та морепродукти, страви Азії, суші та роли, страви на вугіллі, відкрита кухня, різноманітна винна карта, вина побокально та коравін, авторські коктейлі та лимонади, барна карта, резерв столів.

«Причал» – це сімейний ресторан на Дніпрі в Наводницькому парку. Інтер’єр виконаний у блакитних кольорах з використанням натуральної деревини та оздоблений різноманітними морськими аксесуарами. Різноманітне меню складається зі страв азійської, японської, європейської та авторської кухонь з акцентом на рибі свіжих морепродуктах. В «Причалі» можна спробувати м’ясне олів’є з телячим язиком або поласувати вишуканим олів’є з камчатським крабом та ікрою лосося.

Фото: Facebook SHO, Черноморка, Salo Bar, Рыба в огне, Ресторан Моне / Monet Restaurant, Prychal

Головна фотографія (колаж): «Риба у Вогні»SHO   

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi