Сезонні страви та спеціальні меню в закладах Києва - PostEat

пошук

Сезонні страви та спеціальні меню в закладах Києва
15-09-2020 0 217


Сезонні страви та спеціальні меню в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Столичні шеф-кухарі не витрачають часу й дають гостям ресторанів можливість відчути нові грані смаків у спеціальних меню та спробувати цікаві поєднання у сезонних стравах. У новому огляді розповідаємо, в якому ресторані у розпалі грибний сезон, де пропонують багато риби і морепродуктів, а де на гостей чекає несподіване й пікантне гавайське меню.

GRANO

Де: вул. Болсуновська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (230–420 грн), основні страви (350–1850 грн), десерти (69–300 грн).

Страви: карпачо/тартар/севіче морські гребінці – 490 грн, марекальдо тепла закуска з риби та морепродуктів – 1100 грн, королівські креветки по-ліворнськи – 450 грн, чоппіно – 550 грн, равіолі, начинені тріскою, з соусом із морепродуктів – 270 грн, лазанья з білими грибами – 270 грн.

Напої: лимонад грейпфрут-малина – 99 грн, кава по-ірландськи / кава по-ямайськи – 200 грн, домашній чай обліпиховий – 119 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, шеф-кухар Костантіно Пассалаква, інтер’єр від римського архітектора Доменіко Арнальді, сніданки, спеціальне меню, дитяче меню, винна карта, винна кімната, тераса, парковка.

GRANO — стильний ресторан класичної італійської кухні на Печерську. В закладі можна скуштувати страви від іменитого шеф-кухаря Костантіно Пассалаква — він був одним із перших, хто показав Києву, якою є справжня італійська кухня. У новому сезонному меню від шефа багато риби і морепродуктів: крудо з тунця, шотландського лосося, атлантичного сібаса, морських гребінців, а з них тартари, карпачо і севіче. А також тепла закуска з риби та морепродуктів марекальдо, креветки по-ліворнськи, равіолі з тріскою і морепродуктами, ситні лазаньї та ризото з білими грибами.

Кувшин

Де: вул. Федорова, 10

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (118–395 грн), супи (168–175 грн), страви приготовані на відкритому вогні (218–1870 грн).

Страви: бозбаші – 209 грн, салат з інжиром смаженим на грилі, міксом салату та козячим сиром – 311 грн, баклажан з хумусом, сочевицею та кедровим горіхом – 239 грн, пиріг з ніжним м’ясом ягняти – 189 грн, філе оленя з томатами та перцем бамія – 938 грн, тартар з молодого ягняти з кавказькими травами та джонджолі – 328 грн, запечені овочі з соусом сацебелі – 175 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований у парковій зоні, два шеф-кухарі — Тристан Арабулі і Гурген Сараф’ян, традиційна кавказька кухня, мангал-меню, власна енотека, піч пурне, стильний інтер’єр, літня тераса, формат take away, резерв столів.

«Кувшин» — ресторан з більш ніж десятирічною історією, який знаходиться в затишному зеленому сквері з фонтаном в центрі столиці. У закладі шанують традиції східної гостинності і готують національні страви грузинської, вірменської та азербайджанської кухонь. У «Кувшині» вже чекають гостей на сезонні страви від шеф-кухаря, які можна встигнути скуштувати на затишній літній терасі.  В сезонному меню від шефа ви знайдете насичений суп бозбаші з перцем, баклажаном та тефтелями з ягняти, філе оленя з томатами та перцем бамія, баклажан з хумусом та запечені овочі з соусом сацебелі.

Liberty Diner

Де: вул. Верхній Вал, 28

Бюджет: ₴₴. Бургери (199–299 грн), закуски та салати (49–249 грн), піца (179–299 грн).

Страви: туна мелт – 149 грн, бургер із курячими стріпсами – 199 грн, локо-моко – 149 грн, морозиво банофі – 49 грн.

Напої: Peruvian Punch – 169 грн, Very Italiano – 169 грн, Boulevardier – 169 грн, The Martini – 169 грн.

Деталі: класичний дайнер, знаходиться на Подолі, американська кухня, заклад мережі «Ресторани Гусовських», концептуальний дизайн, бургери, італійська піца з печі на дровах, сніданки цілий день, ланчі вина побокально.

Liberty Diner — американська кухня на Подолі у форматі класичного дайнера від рестораторів братів Гусовських. У меню ви знайдете класичні сендвічі та бургери, салати, стартери, традиційну неаполітанську піцу з традиційними та оригінальними начинками. Зараз в Liberty Diner діє несподіване, пікантне, спеціальне гавайське меню — пропонують закритий гарячий сендвіч з тунцем, бургер із курячими стріпсами (з картоплею фрі або зеленим салатом); локо-моко (бургерна котлета з яловичини, гавайський грейві з апельсиновим фрешем, рис, яєчня, шніт-цибуля) та бананове морозиво зі згущеним молоком.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (192–345 грн), гарячі страви (194–725 грн), десерти (124–175 грн).

Страви: солоні білі гриби з маринованою цибулею – 198 грн, деруни з закарпатськими білими грибами запеченими в сметані – 276 грн, вареники з картоплею в грибному соусі – 164 грн, гуцульський банош з білими грибами та бринзою – 194 грн, каре косулі з маринованими лисичками – 596 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, прогулянки по річці в теплу пору року, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут знайшлося місце для риби дніпровського і чорноморського вилову, для закарпатського баноша, гуцульських страв, а також для львівського сирника і знаменитого київського торта. В ресторані грибний сезон у розпалі — пропонують спробувати деруни з закарпатськими білими грибами, вареники з картоплею в грибному соусі та каре косулі з маринованими лисичками.

Царське Село

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (105–3900 грн), юшки та борщі (130–225 грн), страви з риби та м’яса (145–389 грн).

Страви: салат з телятиною, інжиром та соусом з тунця – 290 грн, салат з томатами та соусом «песто» –  157 грн, помазанка з баклажанів з грінками – 80 грн, рулетики з баклажанів з сиром та зеленню – 160 грн, баклажани запечені з помідорами та сиром – 240 грн, перець фарширований з перловою кашею – 260 грн, свинячі реберця-гриль під томатно-медовим соусом – 320 грн, пиріг сливовий з лавандовим морозивом – 140 грн.

Напої: кава глясе – 100 грн, журавлинівка – 60 грн/50 мл, малинівка – 60 грн/50 мл, хріновуха – 60 грн/50 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.

Ресторан «Царське Село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. У великому меню представлено безліч закусок та основних страв за автентичними та сучасними рецептами. У сезонному меню від шефа ви знайдете помазанку з баклажанів, перець фарширований, баклажани запечені з помідорами та сиром, свинячі реберця-гриль під томатно-медовим соусом та пиріг сливовий з лавандовим морозивом.

Ресторан Petrus-ь

Де: вул. Еспланадна, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (75–292 грн), домашні вареники (82–152 грн), страви з м’яса та птиці (142–398 грн).

Страви: ікра з печених баклажанів – 85 грн, рулетики з баклажанів з зеленню, волоськими горіхами та сиром – 110 грн, салат з печених овочів із козячим сиром – 112 грн, салат з трьох видів томатів із зеленню та сиром фета – 155 грн, крем-суп з овочами гриль – 120 грн, грибний суп-пюре – 122 грн смажена цвітна капуста з хрусткою скоринкою та горіховим соусом – 75 грн, фаршировані перці з м’ясом та сметаною – 92 грн, баклажан, фарширований соковитою телятиною під сиром сулугуні – 218 грн.

Напої: алкогольні настоянки власного приготування – 49 грн/50 мл.

Деталі: українська та європейська кухні, працює цілодобово, пропозиції для банкетів, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, сніданки, сезонне оновлення меню, великий асортимент алкоголю, вареники і пельмені ручного ліплення, настоянки домашнього приготування.

Київський ресторан української кухні Petrus-ь заходиться в центрі столиці та є наступником легендарної «Варенична №1». Ресторан залишається вірним кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь. В меню закладу зроблено акцент на домашню українську кухню. В сезонному меню цієї осені пропонують страви з баклажанів, томатів та грибів: ікра з печених баклажанів, салат з трьох видів томатів із зеленню та сиром фета, грибний суп-пюре, фаршировані перці з м’ясом та сметаною.

Головна фото: Кувшин

Фото: Facebook GRANO, Кувшин, Liberty Diner, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Царське Село, Ресторан Petrus-ь.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi