Сезонні страви в закладах Києва: special пропозиції та оновлення меню - PostEat

пошук

Сезонні страви в закладах Києва: special пропозиції та оновлення меню
04-07-2022 0 858


Сезонні страви в закладах Києва шукала редакція PostEat. Столичні шефи влітку оновлюють меню та створюють страви з сезонних овочів, фруктів та ягід, щоб гості ресторанів могли спробувати цікаві поєднання. Розповідаємо, де в Києві спробувати окрошку з лососем, хачапурі з щавлем та двома видами сиру, гаспачо з авокадо та креветкою та пиріг з аспарагусом і сиром брі.

Fabius

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. 

Страви: окрошка з лососем -195 грн, гаспачо з прошуто котто – 280 грн, салат із запечених баклажанів з козячим сиром та фісташками – 285 грн, літня лазаньєтта з креветками та овочами – 415 грн, житня паста з м’ясом гуски і чорним літнім трюфелем – 499 грн, піца з лісовими ягодами – 255 грн..

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе, крізь великі панорамні вікна закладу відкривається краєвид на мальовничі ліс та озеро. В ресторані на гостей чекають авторська кухня від шефа Євгена Грибеника, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. Влітку улюблене місце відпочинку гостей ресторану — на літній терасі, яка знаходиться просто у лісі. Зараз в ресторані діє сезонне меню з цікавими літніми поєднаннями: кілька видів окрошки та гаспачо, салати з качкою та ягодами, з баклажаном та фісташками, а також з семи видів томатів. Серед основних страв — літня лазаньєтта з креветками та овочами, житня паста з м’ясом гуски і чорним літнім трюфелем, а також піца з лісовими ягодами.

Boho. Restaurant, Karaoke, Patio

Де: вул. Федорова, 4

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: тартар із тунця з черешнею та молодим мигдалем – 278 грн, паштет з фуа-гра з черешнею та апельсиновою мастардою – 355 грн, салат з трьох томатів з трюфельним крем-сиром – 248 грн, суп куксі з телятиною/з креветкою – 218/228 грн, філе палтуса на овочевій подушці зі спаржі та соусом карі – 455 грн.

Деталі: ресторан в центр і міста, паназійська кухня, авторські і класичні страви, японський гриль робата, страви wok, барна карта, авторські коктейлі, коктейльна карта з трьох розділів, караоке.

Boho — ресторан в історичній частині міста. Він поєднує у собі безліч функцій: ресторан, лаунж-бар, вокал-бар. У ресторані ви можете скуштувати паназійські страви: японської, китайської, в’єтнамської та таїландської кухонь. Коктейльний концепт Boho — це симбіоз класичних хітів та авторських позицій. В сезонному меню ви знайдете тартар із тунця з черешнею,  холодний суп куксі з телятиною або з креветкою, легкий салат з трьох томатів з трюфельним крем-сиром.

Ой, мамо. Це було в Тбілісі

Де: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63

Бюджет: ₴₴.

Страви: бабагануш з печеними овочами – 175 грн, холодний аджапсандалі – 156 грн, салат з динею, моцарелою та кеш‘ю – 165 грн, Ой, крошка! з копченою курочкою та маринованим яйцем – 98 грн, хачапурі Бакуріані з щавлем та двома видами сиру – 186 грн, чакапулі з каре телятини, тархуном та ткемалі – 186 грн.

Деталі: грузинська кухня, старовинні сімейні рецепти, стилізований інтер’єр, кілька зал, частково відкрита кухня, тоне-меню, дегустації вин, вина побокально, безкоштовна доставка, резерв столів.

«Ой, мамо. Це було в Тбілісі» — ресторани в центрі міста, де готують автентичні грузинські страви за старовинними рецептами. Інтер’єр закладів затишний, виконаний в теплих тонах і прикрашений традиційними грузинськими орнаментами. Ви можете обрати столик у основній залі чи в одній із затишних окремих зал. В меню різноманітні закуски та салати, хінкалі, хачапурі та м’ясо з мангалу. В оновленому меню ви знайдете цікаві сезонні новинки: бабагануш з печеними овочами, холодний аджапсандалі, хачапурі Бакуріані з щавелем та двома видами сиру, а також освіжаючу «Ой, крошку!» з копченою курочкою та маринованим яйцем.

Frou Frou

Де: вул. Московська, 44

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: печена фета, спаржа, томати чері – 380 грн, салат креветка, авокадо – 390 грн, пікантний гаспачо, креветка, авокадо – 450 грн, казарече качка, шпинат – 390 грн, кролик з полентою та пармезаном – 780 грн, качка конфі, гриби, ягідний соус – 650 грн, полуниця фрезьє – 210 грн.

Деталі: ресторан французької кухні, шеф-кухар Сергій Савенко, авторські страви, шеф-бармен мережі Олег Якобенко, сніданки, страви на грилі, авторські коктейлі, літня тераса, резерв столів.

Літнє меню Frou Frou, ресторану французької кухні в центрі Києва на Московській, 44, поповнилось стравами, що так пасують спекотній порі. Цього сезону до ланчу шеф рекомендує замовити освіжаючий гаспачо з авокадо та креветкою, не оминути легкий салат з креветкою та авокадо. Коли сонце сягає горизонту — романтичний настрій вечора доповнять оновлені страви, які в тандемі з келихом прохолодного вина дозволять поринути в атмосферу сучасної Франції: казарече качка, качка конфі та дорадо в новому звучанні. Для поціновувачів низькокалорійних страв тут запропонують печену фету зі спаржею та томатами чері. І на завершення будь-якої трапези — полуниця фрезьє, десерт, що зачаровує своєю ніжністю. Шматочки повітряного бісквіта, стигла сезонна полуниця та піки збитих вершків. Справжній портал до Парижа, Frou Frou, відкрито щодня: +380673333673.

Trattoria No 5/ Тратторія 5

Де: вул. Драгомирова, 8

Бюджет: ₴₴.

Страви: фермерський салат панцанелла – 110 грн, карпаччо з яловичини та тунця, салат айзберг з дресінгом цезар – 260 грн, цукіні-спагеті з тигровою креветкою, томатами чері та соусом песто – 190 грн, пиріг з аспарагусом і сиром брі – 210 грн, парфе з полуницею – 120 грн.

Деталі: сімейний ресторан італійської кухні, знаходиться на Печерську, затишний інтер’єр, два меню, паста fresca, хліб власної випічки, сніданки щодня, винотека, літня тераса, резерв столів.

«Trattoria No 5/ Тратторія 5» — сімейний ресторан італійської кухні. З першого дня відкриття в ресторані дотримуються принципів роботи автентичної італійської тратторії — страви готують з-під ножа з місцевих і сезонних продуктів. В ресторані діє основне меню з класичними позиціями італійської кухні та сезонне. Цього літа в закладі представили La Gazzetta №36 серії Nostalgia — присвячується всім, хто скучив за улюбленими літніми стравами. Готують фермерський салат панцанелла, карпаччо з яловичини та тунця, цукіні-спагеті з тигровою креветкою, пиріг з аспарагусом, парфе з полуницею та охолоджену сангрію.

INTENSE Project

Де: вул. Кудряшова, 3

Бюджет: ₴₴.

Страви: карпачо з аспарагусом та маринованим буряком – 198 грн, панкейки з кабачками з овочевою сальсою та креветками – 218 грн, холодний томатний суп спайсі з креветками – 198 грн, мільфей з дорадо та аспарагуса – 338 грн.

Деталі: ресторанно-розважальний комплекс, знаходиться на Солом’янці, об’єднує кілька форматів, інтернаціональне меню, класичні коктейлі, караоке, кілька поверхів, знижки іменинникам.

Intense project — ресторанно-розважальний комплекс, який об’єднує 4 локації різного формат: Tiki Terrace, Secret Room, Black Diamond Karaoke та Shine Karaoke Bar. Black Diamond Karaoke — ідеальна локація для заходів будь-якого формату. Shine Karaoke Bar — це потужна, сучасна караоке система, і професійні вокалісти. Тематичні заходи, банкети та презентації, концерти форматів на будь-який смак проводять у Secret Room. Tiki Terrace Intense Project запрошує скуштувати сезонне меню бренд-шефа Анастасії Кравець — панкейки з кабачками, холодний томатний суп з креветками, мільфей з дорадо та аспарагуса.

Мітерія

Де: вул. Велика Васильківська, 114

Бюджет: ₴₴.

Страви: ростбіф з соусом рукола – 195 грн, тартар яловичий від шефа – 205 грн, запеченний баклажан з підкопченим сомом – 240 грн, окрошка на кефірі – 125 грн, спаржа на грилі – 140 грн, філе індички з броколі – 260 грн, медальйони з яловичини та морськими гребінцями – 325 грн, зелене ризото з креветками та бейбі восьминогами – 385 грн, татен яблучний – 140 грн.

Деталі: мітерія (ресторани м’ясної гастрономії), страви з локальних продуктів, страви в хоспері, винна карта, формат take away, тераса, резерв столів, паркінг, комунальний стіл.

«Мітерія» — це сучасний гастрономічний простір, який пропонує гостям лаконічне меню. Гастрономічною візитівкою мітерії є стейки та м’ясні страви приготовані на вугіллі. Основою оновленого меню від шефа – Артема Радучича є сезонні фермерські продукти: спаржа, редис, молода картопля, зелений горошок, буряк, кабачок та, звичайно ж, багато м’яса. Можна спробувати ростбіф з соусом рукола, запеченний баклажан з підкопченим сомом, філе індички з броколі та зелене ризото з креветками та бейбі восьминогами.

Головна фото: Frou Frou

Фото: Facebook Fabius, Boho. Restaurant, Karaoke, Patio, Ой, мамо. Це було в Тбілісі, Frou Frou, Trattoria No 5/ Тратторія 5, INTENSE Project, Мітерія.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi