Шукаємо зелений борщ в Києві: осінні варіанти улюбленої страви - PostEat

пошук

Шукаємо зелений борщ в Києві: осінні варіанти улюбленої страви
24-10-2019 0 1586


Зелений борщ в Києві шукала редакція PostEat — він без сумніву є другим за популярністю різновидом борщу після класичного червоного. Традиційно його готують навесні та обов’язково з ранньою зеленню: щавелем, черемшою, зеленою цибулею, кропом та петрушкою. Проте є і зимова версія цієї страви, поживна та зігріваюча. В київських ресторанах зелений борщ готують з індичкою, домашньою куркою, м’ясом цесарки і фазана та навіть подають з ніжним дунайським оселедцем у сметані — тож вам буде з чого обрати.

BARVY

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (55–315 грн), салат (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: зелений борщ з фрикадельками з індички та пиріжками – 135 грн.

Напої: Syrah Stellenbosch Hills – 140 грн/150 мл, фруктовиця (груша/яблуко/абрикос) – 50 грн/50 мл, молочний улун – 75 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні шеф-кухаря Сергія Байсаревича, спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. Ще однією візитівкою закладу є вражаюча колоритна барна карта від шеф-бармен Назара Макарова. В розділі перших страв зверніть увагу на зелений борщ, його готують з фрікадельками з індички та подають з пиріжками.


КАНАПА ресторан.салон

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–189 грн), вареники (139–159 грн), страви з м’яса і риби (269–398 грн).

Страви: борщ зелений з кропивою, м’ясом цесарки, фазана та фермерською сметаною – 129 грн.

Напої: Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Blanc Vaja Grande Cru Shabo – 1400 грн/750 мл, «Харизма Дон Алехандро» – 690 грн/750 мл, «Рислінг Колоніст напівсухе» – 96 грн/150 мл.

Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.

«КАНАПА ресторан.салон» – один з перших закладів сучасної української кухні сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Ресторан відкрився в 2013 році на Андріївському узвозі. У ресторані готують автентичні українські страви, доводячи їх смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Сезонність, виняткова свіжість, відбірне м’ясо та риба – принципи, яким неухильно слідує шеф-кухар Ярослав Артюх. В «КАНАПА ресторан.салон» зелений готують з кропивою, тандемом м’яса цесарки і фазана та подають з фермерською сметаною.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (127–292 грн), основні страви (186–690 грн), десерти (118–175 грн).

Страви: борщ зелений з домашньою куркою та перепелиним яйцем – 148 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. Тут знайшлося місце для риби дніпровського і чорноморського уловів, для закарпатського баноша, гуцульських страв, а також для львівського сирника і знаменитого київського торта. Зелений борщ в ресторані «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» готують з домашньою куркою та подають з перепелиним яйцем.

Селедочная

Де: вул. Ярославська, 5/2

Бюджет: ₴. Тартар і форшмаки (79–98 грн), салати та пироги (45–99 грн), оселедець (15–68 грн/100 г).

Страви: зелений борщ – 99 грн.

Напої: холодний томатний пунш – 35 грн, вишнівка – 39 грн/50 мл, еспресо – 32 грн.

Деталі: рибна закусочна, знаходиться в цокольному приміщенні поруч з рестораном «Черноморка», основа меню — оселедець, риба продається на вагу, резерву столів немає.

«Селёдочная» — моноформатний заклад, який став продовженням рибної історії мережі ресторанів «Черноморка». Такого вибору риби Україна ще не бачила — більше 20 видів оселедця, івасі, хамса, тюлечка, сайда, сардини та інші рибні різносоли. Все це рибне розмаїття представлене в «Селёдочной» за доступними цінами. Цієї осені в ресторані знайшли відмінний спосіб врятуватись від холодів — гарячий та запашний зелений борщ, який подають з дунайським оселедцем у сметані та солоним огірком на темному хлібі, до якого пасуватиме пікантний томатний пунш.


Українські Страви

Де: пр-т Відрадний, 22

Бюджет: ₴₴₴. Салати (63–427 грн), гарячі закуски (75–726 грн), вареники (60–182 грн).

Страви: борщ зелений з м’ясом та сметаною – 107 грн.

Напої: горілка Special Nemiroff – 22 грн/50 мл, коньяк «Закарпатський» – 35 грн/50 мл, лимонад – 137 грн/1 л.

Деталі: ресторан української кухні, автентичний інтер’єр, сніданки цілий день, страви на грилі, власна випічка, банкетна зала, винна карта, напої власного виготовлення, жива музика, дитяча кімната, доставка, кейтеринг, парковка.

Концепція ресторану «Українські Страви» вибудувана навколо української кухні, обрядів і побуту —національна українська гастрономія презентована тут в сучасному прочитанні. Інтер’єр ресторану виконано в стилістиці української хати: дерев’яна стеля, мощена підлога, різьблені дерев’яні полиці, вишиті скатертини. Меню ресторану «Українські Страви» містить близько семисот страв національної кухні — зелений борщ в ресторані готують зі свининою та подають зі сметаною.

Корчма Тарас Бульба

Де: вул. Пушкінська, 2-4/7

Бюджет: ₴₴. Салати (49–216 грн), ковбаси (122–275 грн), вареники (92–179 грн).

Страви: борщ зелений від «Тараса» – 69 грн.

Напої: глінтвейн червоний – 72 грн, тарасівка з журавлиною – 24 грн/50 мл, тарасівка з хріном та медом – 31 грн/50 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в центрі Києва, 7 окремих зал, сезонне меню, вареники ручного ліплення, банкетне меню, доставка, кейтеринг, літня веранда, дитяча кімната, майстер-класи для дітей і дорослих, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

«Корчма «Тарас Бульба» — двоповерховий ресторан в центрі столиці з майже двадцятирічною історією. У закладі гості можуть спробувати традиційні українські страви зі свинини, телятини, риби, птиці, приготовані в традиційних горщиках в печі. Також в меню ресторану «Корчма «Тарас Бульба» представлений великий вибір перших страв — зелений борщ в закладі готують на домашньому курячому бульйоні та подають з куркою, яйцем і сметаною.

Фото: Facebook BARVY, КАНАПА ресторан.салон, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Селедочная, Українські Страви, Корчма Тарас Бульба

Головна фотографія: КАНАПА ресторан.салон


Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi