Сир та вино: ідеальна пара у ресторанах Києва - PostEat

пошук

Сир та вино: ідеальна пара у ресторанах Києва
15-11-2019 0 3890


Де куштувати сир та вино у закладах Києва, дізнавалась редакція PostEat. Поєднання сиру та вина вважається одним з найпопулярніших і вдалих фудпейрингів. Однак, якщо ви вирішили поєднувати вино та закуску в ресторані, слід пам’ятати кілька простих правил. Ви повинні визначитися, як саме поєднувати сир і вино — грати на контрасті смаків або, навпаки, на їх поєднанні? Так вам буде простіше вибрати сир і напій. Наприклад, класичне поєднання свіжого козячого сиру з білим вином Совіньон Блан є вдалим завдяки високому рівню кислотності в обох продуктах.

Нагадаємо: ми писали про фермерські сири України, а також про фудпейринги вина та сиру.

Ось кілька видів сирів, які можна зустріти в меню ресторанів Києва (список неповний):

  1. моцарела — молодий сир родом з регіону Кампанія. Класична моцарелла (Mozzarella di Bufala Campana) виготовляється з молока чорних буйволиць і продається у вигляді білих кульок. Моцарела довго не зберігається;
  2. бурата — свіжий сир, що виготовляється з вершків і молока буйволиць чи корів; відноситься до сімейства сирів моцарела. Сир виробляють у регіонах Апулія, Кампанія, Базиліката.
  3. горгондзола (горгонзола, горгонцола, італ. Gorgonzola) — один з найбільш відомих італійських сирів, родом з Ломбардії. Походження сиру датується середніми віками, а назва походить від невеликого містечка поблизу Мілана. Відноситься до блакитних сирів;
  4. пармезан (італ. Parmigiano Reggiano) — італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відмічений знаком якості DOP (Denominazione di Origine Protetta (найменування, захищене за походженням). Текстура сиру ламка, тому його не нарізають, а колють спеціальним ножем.

POSITANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Павла Тичини, 1в.

Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (115–289 грн), домашня паста (129–298 грн), десерти (25–98 грн).

Страви: асорті італійських сирів – 165 грн.

Напої: L’Acino Chora Rosso – 520 грн, L’Acino Giramondo 2016 – 610 грн, Cascina Boccaccio Rosa 2015 – 480 грн.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», сніданки з 09:00 до 11:00 по буднях, неаполітанська піца, паста власного приготування, піч на дровах, дитячі розвиваючі майстер-класи по вихідних, сork fee, аперитиви з бренд-шефом ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньовідомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.

POSITANO – це ресторан італійської кухні на лівому березі Києва, де можна поласувати справжньою неаполітанською піцою, а також пастою з різноманітними інгредієнтами, та смачими закусками до вашого вина. Так, замовляйте натуральні вина з винної карти закладу та обирайте асорті італійських сирів у якості гастрономічного акомпанементу до них.

Fabius

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Плато морепродуктів (3250–5950 грн), м’ясні антипасті (95–165 грн), салати і закуски (195–480 грн).

Страви: сет з м’яких сирів – 460 грн, моцарела – 140 грн/ 130 г, скаморца – 180 грн/ 130 г, рікота – 110 грн/ 100 г, качотта – 140 грн/ 100 г.

Напої: Soave Tamellini – 315 грн, Syrah Montes Alpha – 325 грн, Prosecco Divici Extra-dry – 1550 грн.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius – це вишуканий ресторан з власною сироварнею, а також пекарнею та екотеплицею. Тут вам подадуть велике розмаїття смачних сирів та запропонують великий вибір напоїв до них. Варто звернути увагу і на інші страви у меню закладу – кожна з них здатна вразити навіть гурмана.

Villa Riviera

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровська набережна, 14д.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (125–485 грн), салати (125–390 грн), паста і ризото (185–395 грн).

Страви: «Буррата з нашої сироварні» — 195 грн, сет італійських сирів: пармезан, горгонзола, пекоріно, таледжіо – 390 грн.

Напої: Sauternes Chateau Pechon — 180 грн, Kurni 2015 – 395 грн, Lanson Black Label Brut – 3100 грн.

Деталі: страви італійської та європейської кухні, італійські сири з власної сироварні, шоу-кухня, два каміни, велика винна шафа, дитяче меню, винна карта, жива музика, великі вітражні вікна з видом на затоку Дніпра, пізні сніданки, тераса, підходить для банкетів, парковка, резерв столів.

Villa Riviera — затишний ресторан на Осокорках, котрий підійде як для святкування важливої для вас події, так і для родинного відпочинку на вихідних. Замовляйте у закладі сет італійських сирів до обраного вина у якості аперитиву, поки чекаєте на смачну піцу з дров’яної печі, пасту, ризото чи інші страви.

VaBene Bistro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Б. Хмельницького, 19/21

Бюджет: ₴₴. Закуски (100–500 грн), паста (125–780 грн), десерти (65–225 грн). 

Страви: «буррата» (1 шт.) – 295 грн, «безлактозна буррата» (1 шт.) – 295 грн.

Напої: вино вам допоможуть підібрати безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан італійської кухні, розташований в центрі Києва, сучасний інтер’єр, VIP-зала, сніданки, колекція вин, піца-меню, формат take away, дитяче меню, в основному залі можуть розміститися 75 гостей, також є окремий VIP-зал для 10 персон, літня тераса, сезонні пропозиції в меню, спеціалітети від шефа, вина побокально, резерв столів. 

У ресторані італійської кухні VaBene Bistro ви знайдете різноманітні італійські делікатеси, що стануть чудовою парою до вин. Особливої уваги заслуговують два види сиру «буррата» в меню закладу – звичайний та безлактозний варіанти. Варто спробувати обидва.

Итальянская Редакция

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴₴₴. Антипасті (89-379 грн), салати (197–315 грн), паста (155–397 грн).

Страви: «Улюблені сири з нашою апельсиновою мостардою» — 89-209 грн, «Бурата» — 333 грн, «Трюфельна бурата» — 349 грн.

Напої: Martini Rose – 835 грн, Brut, Banfi – 1490 грн, Pecorino, Emidio Pepe – 2990 грн.

Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, коктейльна карта, дижестив меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.

«Итальянская Редакция» — це стильний заклад в центрі міста зі стравами авторської італійської кухні в меню. Серед фаворитів гостей – піца з цікавими інгредієнтами, ризото та інші смачні страви. Крім того, тут вас почастують сирами чи, наприклад, «трюфельною буратою», запеченою в тісті з песто та томатами.

Spezzo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8; вул. Велика Васильківська, 32, вул. Святошинська, 3а.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (98–255 грн), салати (135–238 грн), паста і ризото (126–196 грн), десерти (48–138 грн).

Страви: моцарела – 68 грн/ 50 г, рікота – 48 грн/ 50 г, пекоріно тоскано – 98 грн/ 50 г, Аль Бароло – 138 грн/ 50 г.

Напої: з напоєм вам допоможуть визначитися безпосередньо у закладі.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня (у ресторані на Великій Васильківський), пекарня, банкетні страви, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, багатофункціональна дитяча ігрова кімната, резерв столів.

Spezzo – це мережа ресторанів італійської кухні. Тут вам подадуть сири, зварені у власній сироварні за італійською технологією. До будь-якого сиру ви можете підібрати салат, м’ясний делікатес і заправку на вибір. Не забудьте й про келих вина.

Фото: Facebook POSITANO, Fabius, Villa Riviera, VaBene Bistro, Итальянская Редакция, Spezzo

Головна фотографія: VaBene Bistro 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi