Сири власного виробництва в закладах Києва: моцарела бурата, качокавало, рикота, скаморца - PostEat

пошук

Сири власного виробництва в закладах Києва: моцарела бурата, качокавало, рикота, скаморца
17-02-2021 0 203


Сири власного виробництва в закладах Києва шукала редакція PostEat. Щоб задовольнити столичних сирних гурманів, багато ресторанів вже обзавелися власними сироварнями і готують сири самостійно. Моцарела бурата, качокавало, страчатела, рикота, скаморца, качота — де спробувати ці сири власного виробництва в закладах Києва, розповідаємо в матеріалі.

Партнер рубрики

INAKSHA — випічка без глютену для тих, хто цінує своє здоров’я. Перша в Україні безглютенова пекарня, яка працює за стандартами безглютенового виробництва.

Буффаліно

Де: вул. Московська, 8; вул. Маршала Тимошенко, 18

Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (42–284 грн), паста і ризото (158–235 грн), м’ясо та птиця (148–335 грн).

Страви: моцарела – 98 грн, страчатела – 48 грн/50 г, моцарела бурата – 154 грн, рикота – 42 грн/50 г, качота – 44 грн/50 г, скаморца – 44 грн/50 г, качокавало – 44 грн/50 г/, раклет – 48 грн/50 г, камамбер – 48 грн/50 г, стілтон – 54 грн/50 г, дегустаційна тарілка сирів – 248 грн.

Деталі: італійські кафе-сироварні, входять до мережі закладів Tarantino Family, знаходяться на Арсенальній та на Оболоні, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, сніданки, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, хліб власної випічки, сири можна придбати із собою, дитяче меню, винна кімната, велика винна карта, резерв столів.

Кафе-сироварня «Буффаліно» має дві локації — в самому центрі міста на Арсенальній та на Оболоні. Справжньою гордістю «Буффаліно» є власна сироварня. Щоденно у ній виготовляють сири за особливою італійською технологією без консервантів, що впливає на термін придатності — такі м’які сири можна вживати лише протягом 3 днів. В «Буффаліно» готують 4 види м’яких італійських сирів: моцарела, страчатела, моцарела бурата та рикота. Також поруч із сироварнею є окрема сирна кімната, де за прозорим склом дозрівають витримані сири: качота, скаморца, качокавало, раклет, камамбер та стілтон. Познайомитись з усіма смаками сирів та обрати фаворита можна замовивши дегустаційну тарілку, а найбільш вподобані позиції придбати із собою.

Fabius

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Севiче, тартари, карпачо (320–890 грн), м’ясні антипасті (105–170 грн), салати (220–465 грн).

Страви: моцарела – 140 грн, бурата – 165 грн, страчатела – 140 грн, скаморца – 180 грн, рикота – 110 грн, аффумiкато – 140 грн, прiмо сале – 140 грн, качокавало – 190 грн, качота – 140 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 485 грн.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — елегантний ресторан з відмінним інтер’єром: крізь великі панорамні вікна відкривається краєвид на мальовничі ліс та озеро. В ресторані на гостей чекають авторська кухня від шефа Євгена Грибеника, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця зі свіжими овочами, зеленню і травами. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять 9 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, аффумiкато, прiмо сале, качокавало, качота. Будь-який з сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти з собою.

Spezzo

Де: вул. Велика Васильківська, 32; вул. Святошинська, 3а; Русанівська набережна, 8.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (98–255 грн), піца (129–295 грн), паста і ризото (126–198 грн).

Страви: страчатела – 59 грн/50 г, бурата – 164 грн, моцарела – 68 грн/50 г, рикота – 48 грн/50 г, тарілка сирів власного приготування – 268 грн.

Деталі: мережа ресторанів-пекарень, концептуальний інтер’єр, власна сироварня, пекарня, банкетні страви, антипасті, паста ручної роботи, сніданки щодня, ділові обіди, винна карта, дров’яна піч, багатофункціональна дитяча ігрова кімната (Русанівка, Велика Васильківська), резерв столів.

Spezzo — мережа італійських ресторанів із власною пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються кращих традицій італійської гостинності: пропонують смачні італійські сири, пасту ручної роботи, домашній хліб і піцу. Особливістю ресторану Spezzo на Великій Васильківській є власна сироварня, де кожен гість може спостерігати за роботою сировара. В ресторані виготовляють м’які сири страчатела, бурата, моцарела, рикота, які можна спробувати кожен окремо або замовити тарілку сирів.

Кафе-сироварня «Мацоні»

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴. Закуски (118–198 грн), гарячі страви (114–276 грн), страви на мангалі (82–299 грн).

Страви: сирне асорті – 198 грн, дегустаційна тарілка сирів – 121 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача і настойки, дитяча кімната з нянею, доставка, тераса, резерв столів.

Кафе-сироварня «Мацоні» — це втілення грузинської привітності, щедрого застілля та колоритних традицій на Русанівці. У «Мацоні» відкрита кухня, і гості можуть спостерігати, як кухарі майстерно готують національні страви Грузії на тандирі, мангалі і в дров’яній печі. Сири для «Мацоні» виготовляються на власній сироварні з відбірного фермерського молока. В сирній карті представлено 14 видів сирів, кожен з яких можна придбати з собою.

Веранда на Днепре

Де: Набережне шосе, 11а

Бюджет: ₴₴₴. Авторські закуски (280–698 грн), паста і ризото (215–1600 грн), риба та морепродукти (350–2500 грн).

Страва: асорті еко-сирів власного приготування (бурата, буфало, страчатела) – 550 грн.

Деталі: триповерховий ресторан на воді, розташований у Наводницькому парку, чудовий краєвид Дніпра, тераса на даху, власна сироварня, raw-bar, страви з печі тандир, страви на відкритому вогні, лаунж-зона, кальян, змістовна винна карта, працює до останнього гостя, dress code, підходить для банкетів.

«Веранда на Днепре» — преміумресторан на воді, з якого відкривається захоплюючий вид на Дніпро. На кожному з трьох поверхів закладу особлива атмосфера і концепція. Меню закладу базується на принципах поєднання простоти, унікальності і вишуканості смаків. Страви в «Веранде на Днепре» готують зокрема в тандирі, печі та на відкритому вогні. В якості закуски до вина пропонують асорті італійських еко-сирів власного приготування: моцарела бурата, моцарела ді буфало та страчатела. Щопонеділка в ресторані запрошують спробувати напівтверді сири з власної сироварні, до яких у комплімент подають келих вина.

Головна фото: Spezzo

Фото: Facebook Буффаліно, Fabius, Spezzo, Кафе-сироварня Мацоні, Веранда на Днепре.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi