Сирне меню в ресторанах Києва: різноманіття закусок та страв - PostEat

пошук

Сирне меню в ресторанах Києва: різноманіття закусок та страв
20-10-2021 0 349


Сирне меню в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Щоб задовольнити столичних сирних гурманів, багато ресторанів мають власні сироварні та готують сири самостійно. Деякі ресторани доставляють сири з-за кордону. У нашій добірці розповідаємо про ресторани в різних куточках міста з широким вибором сирів і страв із них.

Fabius

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. 

Страви: моцарела – 165 грн, бурата – 185 грн, страчатела – 150 грн, аффумiкато – 150 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 499 грн, халумі гриль з кремом із копченого баклажану – 295 грн, сирний суп з беконом – 335 грн, фокача з запеченим сиром моцарела – 165 грн, равіолі з лососем, шпинатом, сиром рикота та червоною ікрою – 295 грн.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе, крізь великі панорамні вікна закладу відкривається краєвид на мальовничі ліс та озеро. В ресторані на гостей чекають авторська кухня від шефа Євгена Грибеника, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять у власній сироварні закладу 8 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, аффумiкато, качокавало, качота. Будь-який з сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти з собою.

Буффаліно

Де: вул. Московська, 8; вул. Маршала Тимошенко, 18.

Бюджет: ₴₴.

Страви: моцарела – 98 грн, страчатела – 48 грн/50 г, моцарела бурата – 154 грн, рикота – 42 грн/50 г, качота – 44 грн/50 г, скаморца – 44 грн/50 г, раклет – 48 грн/50 г, камамбер – 48 грн/50 г, сир козячий шевр – 65 грн/50 г, камамбер з дров’яної печі з ароматом часнику та розмарину – 245 грн, салат із сиром страчатела та запеченим баклажаном – 169 грн, ризото формаджі з хрустким смаженим кальмаром – 196 грн, піца з в’яленою шинкою, камамбером та трюфелем – 238 грн.

Деталі: італійська кафе-сироварня, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, сніданки, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, хліб власної випічки, сири можна придбати із собою, дитяче меню, винна шафа.

Кафе-сироварня «Буффаліно» має дві локації — в самому центрі міста на Арсенальній та на Оболоні. Справжньою гордістю «Буффаліно» є власна сироварня — щодня тут виготовляють італійські formaggio, які додають до страв та пропонують придбати із собою. В «Буффаліно» готують 4 види м’яких італійських сирів: моцарела, страчатела, моцарела бурата та рикота. Також поруч із сироварнею є сирна кімната, де в спеціальних умовах дозрівають витримані сири: качота, скаморца, качокавало, раклет, камамбер, стілтон, зігеркайзе, «чорний лимон», том-де-савуа, гауда, чеддер та шоколадний камабмер. Шанувальники козячих сирів зможуть спробувати твердий, шевр та валансе.

21 жовтня в «Буффаліно» на Арсенальній ви зможете не тільки продегустувати позиції з сирної кімнати ресторану, а й долучитись до приготування моцарели. Під супроводом професійного сировара «Буффаліно» Сергія Приступи відбудеться екскурсія до сирної кімнати, після якої сировар розповість секрети сироваріння та допоможе вам самостійно зробити моцарелу. Саме час забронювати участь для себе та друзів, адже місць залишилось не так багато — вартість участі 600 грн, початок о 19:00. Деталі за номером +380504684244 (вул. Московська, 8).

Кафе-сироварня «Мацоні»

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴.

Страви: асорті фірмових сирів – 215 грн, дегустаційна тарілка фірмових сирів – 142 грн, імеретинський – 33 грн/100 г, імеретинський з кропом – 38 грн/100 г, імеретинський з курагою – 41 грн/100 г, сулугуні – 35 грн/100 г, сулугуні з м’ятою – 36 грн/100 г, сулугуні пікантний – 41 грн/100 г, хачапурі по-аджарськи – 129 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача і настойки, дитяча кімната з нянею, доставка, тераса, резерв столів.

«Мацоні» — грузинське кафе-сироварня на Русанівці. У «Мацоні» відкрита кухня, і гості можуть спостерігати, як кухарі готують національні страви Грузії на тандирі, мангалі і в дров’яній печі. Сири для «Мацоні» виготовляються на власній сироварні з відбірного фермерського молока. Ви можете придбати із собою з сирної лавки класичний імеретинський сир, його варіацію з кропом або з курагою, а також класичний та пікантний сулугуні та його варіацію з м’ятою.

Bigoli

Де: Кловський узвіз, 7а

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: моцарела ді буфала – 254 грн/100 г, г, моцарела бурата – 254 грн/125 г, моцарела страчатела – 254 грн/100 г, молітерно аль тартуфо – 224 грн/50 г, дегустація моцарели на двох – 980 грн, салат з баклажанами, томатами та козячим сиром – 284 грн, равіолі з моцарелою та томатами – 330 грн, карбонара з буратою – 396 грн, паста пакері з беконом і страчателою – 324 грн.

Деталі: традиційний італійський ресторан, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, знаходиться на Липках, сніданки з 08:00 до 11:00 по буднях (у вихідні до 14:00), моцарела-бар, паркінг, резерв столів, kids friendly, дитячі майстер-класи, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.

У традиційному італійському ресторані Bigoli ви завжди можете насолодитися свіжою пастою, яку готують в ресторані, та сирами з моцарела-бару. Також в Bigoli працює гастрономічна крамниця, де гості можуть купити додому приготовлену в ресторані пасту, італійські сири і ковбаси, випічку та інші італійські смаколики. В меню Bigoli ви знайдете три види моцарели та кілька видів витриманих італійських сирів.

Blanke city bistro

Де: вул. Велика Васильківська, 62а

Бюджет: ₴₴. 

Страви: димна бурата з персиком та соусом ткемалі – 315 грн, фермерська страчатела з персиком та томатами – 175 грн, печений баклажан з горіховим соусом та страчателою з трюфелем – 195 грн, витримана качота з медом та оливками – 135 грн, сирно-м’ясна тарілка – 475 грн, салат з печеними овочами та фермерським халумі – 219 грн, равіолі з фермерською рикотою та свіжим естрагоном – 255 грн.

Деталі: франко-італійське бістро, знаходиться в центрі міста, ідеолог проєкту Алла Зіневич, крафтові фермерські продукти з молока буйволиць, молочні продукти з власно ферми, сніданки, пінца, коктейлі, резерв столів.

Blanke city bistro — франко-італійське бістро на Великій Васильківській напроти Київського національного академічного театру оперети. Власницею закладу та ідеологом проєкту є Алла Зіневич. В стравах з меню бістро є секретний інгредієнт — крафтові фермерські продукти з молока буйволиць з власної ферми TasBio. Тут можна спробувати димна бурату з персиком та соусом ткемалі, салат з печеними овочами та фермерським халумі, а також равіолі з фермерською рикотою.

Circolo Centrale Trattoria

Де: вул. Володимирська, 42

Бюджет: ₴₴.

Страви: асорті італійських сирів з медово-трюфельним соусом та інжирним хлібом – 315 грн, бурата з запеченим перцем – 220 грн, томати з цукіні запечені під сиром моцарела – 129 грн, піца 5 сирів – 229 грн, капрезе з сиром моцарела з власної сироварні – 149 грн, ризото 4 сири – 215 грн.

Деталі: домашня італійська тратторія у самому центрі Києва, стильний інтер’єр, класика італьської кухні та авторські страви, літня тераса, коктейлі, pet friendly, кальяни.

Circolo Centrale — закладу у концепції «домашня італійська тратторія» в центрі міста. У тратторії дуже атмосферна тераса в центрі Києва з видом на Золоті Ворота. В закладі подають сніданки впродовж усього дня. Шеф-кухар Олексій Іванов зібрав у меню італьську класику та авторські позиції. В закладі можна спробувати асорті італійських сирів (горгондзола, пармезан, таледжіо та козиний) з медово-трюфельним соусом та інжирним хлібом.

Головна фото: «Буффаліно»

Фото: Facebook Fabius,«Буффаліно», Кафе-сироварня «Мацоні», Bigoli, Blanke city bistro, Circolo Centrale Trattoria.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi