Смачний розмір: дієти, при яких не відчувається голод - PostEat

пошук

Смачний розмір: дієти, при яких не відчувається голод
06-11-2019 0 277


Редакція PostEat знайшла для вас дієти, при яких не відчувається голод. Наближається час гучних корпоративів та новорічних свят, тож варто розвантажити організм перед святами. Крім того, кожна хоче  вдягти улюблену красиву сукню у новорічну ніч та сяяти на корпоративі! Ми підібрали для вас кілька дієт, котрі можуть в цьому допомогти. Підкреслимо, що перш ніж почати дотримуватися якоїсь дієти, варто детально вивчити це питання та проконсультуватися з вашим лікарем щодо можливих протипоказань.

Кетогенна дієта

Кетогенна дієта (кето-дієта) – низьковуглеводна дієта з високим вмістом жирів і помірним вмістом білків. Спочатку застосовувалася при лікуванні епілепсії у дітей. Така дієта змушує організм використовувати жири як основне джерело енергії замість вуглеводів. У класичній кетогенній дієті вагове співвідношення жирів до білків з вуглеводами становить 4 до 1 (але при використанні даної дієти для схуднення коефіцієнт зсувається в бік підвищення білків і зменшення жирів). Для цього з раціону виключають високовуглеводні продукти (солодкі фрукти і овочі, хліб, макаронні вироби, крупи і цукор), але в той же час підвищують кількість багатих жирами продуктів, таких як сири і масла.

Дієта Дюкана

Ця дієта – низьковуглеводна, а її суть полягає у поїданні великої кількості білкової їжі та вибіркового й сильного обмежування вуглеводів. Дієта розроблена П’єром Дюканом, але не є харчовою нормою. З раціону виключають будь-яке жирне м’ясо, лишаючи курку або індичку. Також дозволено вживати будь-яку рибу (гриль, на пару, відварна), будь-які морепродукти. Можна їсти знежирені молочні продукти та замінники цукру, натуральні спеції, соуси. Через кілька днів дозволено ввести в раціон необмежену кількість овочів, як в сирому, так і вареному, паровому вигляді (окрім крохмалистих — картопля, боби, рис).;-

The South Beach Diet

Дієта розроблена Артуром Агатстоном (Arthur Agatston), він наголошує на вживанні їжі з низьким глікемічним індексом і класифікує вуглеводи та жири як «хороші» чи «погані». Харчовою нормою ця дієта також не може вважатися і варто зважити на всі «за» й «проти» перед тим, як починати харчуватися відповідно до неї.

Середземноморська дієта

У 50-х роках XX століття Анселем і Маргарет Кейс був введений термін «середземноморська дієта». Це тип харчування, характерний для середземноморського регіону. Вона широко відома як один з варіантів здорового харчування. Середземноморська дієта не є якоюсь певною системою, а просто збором харчових звичок людей Середземномор’я. Дотримуючись середземноморської дієти, варто вживати багато свіжих фруктів та овочів, а також горіхи, насіння. Оливкова олія і інші джерела жирів, які не є жирними кислотами, є головним джерелом енергії, даючи 25-35% всіх калорій. Яйця не вживаються зовсім або не більше 4 яєць на тиждень. Можна споживати рибу і птицю, а інші види м’яса – у малих кількостях. Крім того, ця дієта нерозривно пов’язана з активним способом життя.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi