пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Район Золотих воріт — це не лише історичний центр, а й місце, де багато атмосферних кафе для сніданків. Тут можна знайти як класичні ранкові страви, так і авторські варіації на популярні сніданкові формати. Заклади на Рейтарській, Володимирській та Ярославовім Валу пропонують різні варіанти — від легких сніданків до ситних комплексів. Ми зібрали локації, де можна смачно почати день у центрі Києва.
HONEY | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Ярославів Вал, 20
Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00
Дещо з меню: сирники з ягідним кулі і лимонною сметаною — 335 грн, круасан зі збитим маслом, фермерським сиром і джемом із карпатських троянд — 265 грн, туна мелт — 355 грн, Крок-месьє з хамоном — 535 грн, крімі омлет з рікотою, червоною ікрою та тостом місо-калінджі — 485 грн, яєчня з індичими сосисками та томатною квасолею — 425 грн.
Деталі: Кондитерська HONEY на ЯрВалу від Стаса та Ані Завертайло була флагманським закладом майбутньої мережі ще у 2016 році. Вже 10 років поспіль подружжя задає тренди в українському кондитерському мистецтві, майстерно поєднуючи локальні продукти, авторський стиль та новітні технології.
Сніданки тут готують з 8 ранку у будні та з 9 ранку у вихідні, вибір справді величезний на будь-який смак. З традиційних солодких позицій, в яких, звичайно, присутні індивідуальні акценти — вівсянка з горіхами та грушевим соусом, смузі боул манго-ананас-кокос, сирники з ягідним кулі і лимонною сметаною. Серед різноманіття солоних сніданків, яких у меню аж 22 варіанти, звичайно, фірмові ідеальні круасани (з індичкою або з лососем або з ніжним збитим маслом, фермерським сиром і джемом із карпатських троянд), мелти з яловичиною або з тунцем і ще є з авокадо, просто інстаграмний Крок-месьє з хамоном. Щодо страв з яєць — еталонні Яйця Бенедикт, крімі омлет з рікотою, червоною ікрою та тостом місо-калінджі, потужна яєчня з індичими сосисками та томатною квасолею.
PAUL | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Ярославів Вал, 26
Години роботи: пн-чт 08:30-21:00, пт 08:30-22:00, сб 09:00-22:00, нд 09:00-21:00
Дещо з меню: Креп Сюзет — 315 грн, сніданок форель гравлакс — 470 грн, Круасан Тартуф — 290 грн, Крок-мадам класік — 340 грн, гарбузова вафля із яйцем пашот — 370 грн.
Деталі: Кафе-пекарня PAUL на Ярославовім Валу створена у затишному французькому стилі, що дозволяє поринути в атмосферу справжнього Парижа. Це ідеальне місце як для неквапливих сніданків, так і для зустрічей з друзями чи родиною. PAUL — це понад 130 років історії та традицій, які втілюються у кожному круасані, багеті чи десерті. Відвідувачів очікує багатий вибір випічки, свіжі сніданки, ароматна кава та десерти, які підкорили серця гурманів у всьому світі. Почати день пропонують фірмовими паризькими комбо сніданками (варіації є з фореллю гравлакс, з шинкою та сиром, з йогуртом), ранковими круасанами, легендарним тандемом Крок Мадам та Месьє, кашами, омлетами та скремблами, яйцями пашот. Серед новинок, що варто спробувати — круасан Тартуф зі скремблом з трюфельною пастою та вершковим соусом з білими грибами. Сніданки готують з 9 ранку і до опівдня.
Зигзаг – Zigzag | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Рейтарська, 13
Години роботи: щодня 09:00 — 22:00
Дещо з меню: скрамбл із лососем, свіжим салатом, бринзою, тостами і вершковим маслом — 415 грн, червона шакшука з двох яєць з томатним соусом із перцем чипотле — 345 грн, яйця Бенедикт на вершковому мафіні з яловичиною корн-біф — 370 грн, данський панкейк зі смаженим ананасом, солоною карамеллю, вершками й пелюстками мигдалю — 230 грн.
Деталі: Концептуальне міське кафе “Зигзаг” вже стало одним з гастросимволів на одній з найбільш культових київських вуличок. В меню страви європейської кухні, до яких можна замовити коктейль або пляшку вина. Сніданки вранці, вечірки з коктейлями ввечері — універсальна локація для започаткування спільних традицій. Поснідати пропонують з 9 ранку і до 13:00, а готують два варіанти скрамблу (сирний з пармезаном та варіант з лососем і бризною), гостру червону шакшуку з перцем чипотле та баклажаном, вафлі з томленими овочами та плавленою моцарелою. Яйця Бенедикт на вершковому мафіні пропонують з основним додатком на вибір — це може бути яловичина корн-біф, бекон або лосось.
Вже давно в меню тримаються данські панейки, яких також три варіанти: зі слабосолоним лососем, з томленою яловичиною або зі смаженим ананасом та солоною карамеллю. Одна з ранкових новинок, яку ви неодмінно захочете спробувати — авокадо тост з трьома текстурами: авокадо-кремом, авокадо-сальса та слайси підпаленого авокадо.
Kometa | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Рейтарська, 15
Години роботи: нд-чт 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00
Дещо з меню: домашні сирники з печі — 245 грн, великий сніданок зі слайсами стейку — 350 грн, мафін із сирним скремблом — 290 грн, сніданок в Каїрі — 268 грн.
Деталі: Кафе “Комета” є молодшою сестрою кафе “Зигзаг” та знаходиться поруч — у фудпросторі “Рейтарська Circle”, де в 2021 році зібрали п’ять різних закладів з їжею у відновленій будівлі. Ви можете обрати місце на першому поверсі, також є місця у власному барі на даху та вікно швидкої видачі замовлень із собою. Космічні сніданки в “Кометі” готують з 10:00 до 13:00. В меню три великих сніданки з яйцями у різних варіаціях, овочами, фокачею та основним додатком на вибір: це може бути лосось або слайси стейку або аранчіні та намазка з тунця. Шанувальникам ранкової класики залетять домашні сирники з печі із вишневим компоте, грецьким йогуртом та крихтою фісташки. Також серед сніданків два мафіни — з чеддером та гаудою і джемом з цибулі, а також з куркою кацу і салатом коул-слоу.
Fandom | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Володимирська, 49а
Години роботи: щодня 09:00-22:00
Дещо з меню: авокадо тост з лососем та яйцем пашот — 395 грн, сніданок з лососем, авокадо та яйцями пашот — 465 грн, телятина в піті з припущеними овочами та зеленню — 455 грн, сніданок з сиром халумі та скремблом — 355 грн.
Деталі: У самому серці Києва розташувалося кафе Fandom, де сучасність зустрічається з класикою. Переступивши поріг, ви опинитеся в просторі, де мармурові огорожі поруч з різьбленою ліпниною, а неонове світло кілець переплітається з зеленню рослин і м’якими смарагдовими диванами. Тут можна не лише насолодитися вишуканими стравами авторської європейської кухні, від сніданків протягом усього дня до вегетаріанських шедеврів, а й відчути атмосферу, яка надихає на неспішні розмови за чашкою ароматної кави. Поснідати тут можна авокадо-тостом з лососем та яйцем пашот та варіаціями яйця Бенедикт з лососем або з авокадо або ж з індичкою. З великих сніданків можна обрати англійський або “ідеальне тріо” з лососем, авокадо та яйцями пашот. Також цікавим та поживним рішенням стане сніданок в піті — можна обрати індичку або телятину, яку поєднують з припущеними овочами та зеленню.
Хармс | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Володимирська, 45а
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: вафлі з хрумким курчам та спайсі майонезом — 285 грн, сирники з крем-матчею — 240 грн, Крок-Мадам з ростбіфом та бешамелем — 375 грн, сніданок ENERGY з ковбасками — 295 грн.
Деталі: За понад 10 років роботи міське кафе та книгарня “Хармс” мають не один десяток постійних відвідувачів та щирих прихильників. Секрет успіху простий — заклад поєднує сучасне міське кафе з книжковою крамницею, створюючи унікальну атмосферу для відвідувачів. Інтер’єр кафе створює затишну атмосферу, що робить його ідеальним місцем для читання, роботи або зустрічей з друзями. Поєднання кафе та книгарні дозволяє гостям насолоджуватися не лише смачною їжею, але й цікавими книгами. Сніданки в “Хармсі” подають протягом усього дня, що робить його привабливим місцем для поціновувачів ранкових страв у будь-який час. Фанатів сирників тут чекають дві апетитні позиції — з крем матчею, а також з ніжним соусом сабайон. Класичний французький сніданковий сендвіч Крок-Мадам подають у варіації із ростбіфом, айолі та тягнучим бешамелем та із окатою яєшнею. Серед популярних ранкових позицій великий сніданок ENERGY з ковбасками, пікантним кімчі, запеченою картоплею та квасолею.
Головна фото: The Castlebar
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi