Страви узбецької кухні в ресторанах Києва: бешбармак, манти, плов - PostEat

пошук

Страви узбецької кухні в ресторанах Києва: бешбармак, манти, плов
07-09-2020 0 231


Страви узбецької кухні в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Національна узбецька кухня пряна та дуже різноманітна, а деякі рецепти приготування узбецьких страв мають багатовікову історію. Узбецька національна кухня — це ситні й ароматні м’ясні страви, густі супи з великою кількістю свіжих овочів і трав, екзотичні солодощі й оригінальна випічка. Плов називають царем узбецької національної кухні, рецептів його приготування відомо понад дві сотні. Не менш смачні й відомі у всьому світі інші узбецькі страви: самса, шурпа, лагман, манти. В яких ресторанах Києва готують страви узбецької кухні, розповідаємо в матеріалі.

PLOV

Де: вул. Семена Скляренка, 9

Бюджет: ₴₴. Салати (95–180 грн), гарячі страви (125–320 грн), мангал-меню (95–1100 грн).

Страви: ачичук – 95 грн, міні-самса з телятиною – 105 грн, лагман-по-ташкентськи – 165 грн, плов святковий – 150 грн, плов чайханський – 170 грн, манти – 125 грн, казан кабоб – 295 грн, бешбармак – 175 грн, долма – 175 грн, шашлик з каре баранини – 160 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан узбецької кухні, шеф-меню, тераса, доставка, кальяни, вечірки, караоке, стильний інтер’єр, підходить для банкетів, формат take away, резерв столів, мангал-меню, спеціальні пропозиції.

PLOV — великий концептуальний двоповерховий ресторан. В закладі – фьюжн-кухня з узбецьких та європейських кулінарних традицій. Інтер’єр виконаний в яскравих тонах та доповнений різнокольоровими художніми мозаїками і середньоазійськими традиційними елементами декору. На мангалі в ресторані PLOV готують шашлик з різних видів м’яса, люля-кебаб, рибні стейки і креветки. З фірмових узбецьких страв в ресторані PLOV готують лагман-по-ташкентськи, два види плову, манти, обсмажену баранячу корейку з картоплею казан кабоб та долму.

Тюбетейка на Тарасівській

Де: вул. Тарасівська, 29/50

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (45–85 грн), закуски (85–245 грн), плов (157–167 грн).

Страви: самса з телятиною – 85 грн, манти з бараниною – 30 грн/1 шт., долма – 125 грн, лагман – 110 грн, шурпа – 150 грн, плов шах-марза з телятиною – 157 грн, плов візир з бараниною – 167 грн, димляма – 210 грн, арзу – 165 грн, садж шашлик – 950 грн.

Напої: ізмірська джезва – 60 грн, чай узбецький зелений – 70 грн, лимонад тархун – 40-65 грн.

Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, сніданки, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептами, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.

«Тюбетейка на Тарасовской» — сімейний ресторан з камерною атмосферою у центрі міста. Тут ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами: плов, долму, манти, лагман, шурпу, янтики, самсу, люля-кебаб. А про тутешні чебуреки та янтики легенди ходять — ресторанне меню налічує 9 видів: з бараниною, з телятиною, зі свининою, з сиром, з томатами та з поєднанням кількох інгредієнтів.

КазаН ДиваН

Де: вул. Мішуги, 2

Бюджет: ₴₴. Супи (75–97 грн), холодні закуски (75–275 грн), салати (65–197 грн).

Страви: манти з бараниною та соусом катик – 85 грн, манти з телятиною та соусом катик – 85 грн, манти «Рози Шахерезади» – 95 грн, наувар – 147 грн, лагман по-угурійськи – 97 грн, плов казан – 155 грн, плов святковий – 175 грн, думба джигар – 125 грн, шашлик по-ташкентськи – 185 грн.

Напої: айран – 12 грн, морс з журавлини – 36 грн, лимонад освіжаючий медовий – 75 грн, смузі ананас з малиною – 75 грн.

Деталі: узбецька кухня, двоповерховий ресторан, мангал-меню, авторська подача, дві зали, стейки, домашня випічка, розпис на стінах, дитяче меню, винна карта, банкетні пропозиції, кальяни, резерв столів.

«КазаН ДиваН» — ресторан близькосхідної кухні на Позняках. Тут для гостей відкрито дві зали з приємним інтер’єром, прикрашеним традиційними для країн Середньої Азії елементами декору, а в меню — найкращі страви гастрономічної спадщини регіону. Лагман по-уйгурськи з бараниною та домашньою локшиною, три види мантів під соусом катик, святковий плов з бараниною, горохом, нутом, грецькими горіхами та перепелиними яйцями та ще безліч страв.

ESHAK

Де: вул. Велика Васильківська, 85/87

Бюджет: ₴₴₴. Гарячі закуски (210–390 грн), салати (130–520 грн), узбецький плов (240–260 грн), гарячі страви (250–700 грн).

Страви: плов чайханський – 240 грн, плов святковий – 260 грн, салат ачичук – 40 грн, самса з бараниною, цибулею та спеціями – 115 грн, самса з рубленою телятиною, цибулею та спеціями на шпажці – 120 грн, самса з зеленню та бринзою – 100 грн, смажені манти з телятиною – 170 грн, манти з бараниною – 170 грн, манти з телятиною – 140 грн, долма – 270 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: східна кухня, концепт-шеф Сергій Юрчишин, страви узбецької кухні, традиційні європейські, вегетаріанські, азіатські страви, меню сніданків з 10:00 до 13:00, відкрита кухня, великий вибір узбецького плову, мангал-меню, тандир, кальянне меню, тераса, паркінг, VIP-кімнати, доставка.

ESHAK — ресторан східної кухні з яскравим інтер’єром у центрі міста. У закладі є простора та світла всесезонна тераса, декорована в середньоазійській стилістиці, тут приємно відпочивати на м’яких подушках в оточенні живих рослин. У меню ви знайдете два види плову, самсу з різними начинками, манти з бараниною та з телятиною і долму. Крім узбецьких страв, тут готують традиційні європейські та вегетаріанські страви.

ŞahPlov

Де: вул. Антоновича, 72

Бюджет: ₴₴₴. Плов (215–280 грн), гарячі страви (180–690 грн), десерти (65–500 грн).

Страви: шах-плов з ягням – 285 грн, шах-плов з телятиною – 285 грн, газмах плов з ягням – 260 грн, чигиртма плов з домашнім курчам – 215 грн, сябзі плов з телятиною та зеленню – 280 грн, східний плов з ягням/телятиною – 260 грн, долма у виноградних листях – 190 грн, долма у липових листях – 215 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: ресторан східної та європейської кухні, широкий вибір плову, фірмова страва — шах-плов, жива музика, страви на мангалі та в саджі, вітражні вікна, всі продукти халяльні, підходить для банкетів, резерв столів.

Ресторан ŞahPlov втілює східну казку — в преміум-ресторані східної та європейської кухні вас чекає розкішний інтер’єр і автентичні страви. Старовинні рецепти кухаря поєднують з сучасними гастрономічними трендами, створюючи оригінальні подачі для традиційних національних страв. В ресторані пропонують долму та варіації плову з ягням, з телятиною та з домашнім курчам.

Чайхона БАЗАР

Де: Русанівська набережна, 12; вул. Успішна, 30; пр-т Героїв Сталінграда, 16-В; вул. Гната Юри, 6Г; пр-т Повітрофлотський, 52; вул. Анни Ахматової, 44А; вул. Петра Болбочана, 2; пл. Бессарабська, 5.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (85–245 грн), салати (110–189 грн), гарячі страви (175–225 грн).

Страви: шурпа з куркою – 75 грн, шурпа з бараниною – 115 грн, лагман – 95 грн, узбецькі коржики зі східним гострим соусом – 39 грн, фірмовий плов – 145/399 грн, шах-плов – 180 грн, м’ясний садж – 598 грн, чучвара відварна/смажена – 125 грн.

Напої: полунично-імбирний лимонад – 40 грн, чай чайхонський по-ташкентськи – 69 грн, чай до плову чорний з молотим перцем – 65 грн.

Деталі: мережа ресторанів, страви узбецької, грузинської, ліванської, вірменської, сирійської кухонь, сніданки, страви на мангалі і в тандирі, коктейльна карта, гарячі алкогольні напої, чайна карта, акції та знижки.

«Чайхона Базар» — мережа chillout cafe, які атмосферою нагадують східний базар – ароматний, барвистий та смачний. В меню представлені кухні Кавказу, Близького Сходу і Середньої Азії — узбецька, турецька, сирійська, марокканська та грузинська. В ресторанах пропонують шурпу, лагман, м’ясний садж на компанію, фірмовий плов та шах-плов у тісті.

Фото: Facebook PLOV, Тюбетейка на Тарасовской, КазаН ДиваН, ESHAK, ŞahPlov, Чайхона БАЗАР.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi