Страви з креветками в закладах Києва: де шукати? - PostEat

пошук

Страви з креветками в закладах Києва: де шукати?
16-07-2019 0 4627


Страви з креветками в закладах Києва шукала редакція PostEat. Креветки – це ракоподібні, які налічують 250 родів та близько 2 тисяч видів! Креветок виловлюють у всіх морях та океанах, зустрічаються також прісноводні види. Рецепти кулінарних страв з креветками у якості основного інгредієнта популярні в багатьох кухнях світу. Так, в Іспанії готують паелью з креветками та іншими видами морепродуктів. Японці готують суші та роли на основі креветок, а також додають креветки до супів, салатів, локшини і готують креветки-темпура – обсмажені у фритюрі креветки в клярі. У Китаї з креветками готують дім сами – традиційні китайські закуски, що подають до столу з чашкою китайського чаю пуер. Італійці додають креветки до різних видів паст та поєднують їх з соусами для неповторного смаку. Тайці готують неймовірно смачний том ям кунг – тайський суп з креветками, один з найпопулярніших серед туристів. Також у Таїланді готують каенг, тайське карі з креветками. В Україні креветки популярні як самостійна страва та як компонент багатьох інших страв (наприклад, салатів). А от в іудаїзмі креветки заборонено вживати, як і всіх морських членистоногих (вони не мають луски та плавників).

Як і в інших морепродуктах, у м’ясі креветок міститься багато кальцію, вітаміну В12 та жиророзчинних вітамінів A, E та D; креветки багаті на йод. У той же час вони низькокалорійні. Світовий промисел креветок становить 3,4 млн тон на рік, загальною вартістю близько 10 мільярдів доларів (за даними на 2009 рік). Це робить креветки одним із найпопулярніших морепродуктів у світі.

Де шукати страви з креветками в закладах Києва, читайте у нашому матеріалі.

Alaska Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 20.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски та салати (190 – 695 грн), основні страви (190 – 690 грн), десерти (65 – 350 грн).

Страви: креветки темпура з листям шисо – 368 грн, качина грудка з пастернаком – 390 грн, салат з білою та зеленою спаржею креветками карабінерос та шисо соусом – 489 грн, суп з морепродуктами – 360 грн, спагеті з морепродуктами – 730 грн. Напої: віскі Bulleit Bourbon – 145 грн/50 мл, Saint Remy VSOP – 80 грн/40 мл, Don Julio Blanco – 230 грн/40 мл.

Деталі: двоповерховий ресторан, літня тераса, караоке, VIP-зала, контактний бар, вишуканий інтер’єр, бренд-шеф Джакомо Ломбарді, шеф-кухар Ілля Пампуха, директор Марина Григорян, шеф-бармен Артем Олександров, страви середземноморської, італійської та авторської кухні, королівський краб в меню, винна карта, авторські коктейлі, кальян, концерти, розважальна програма.

Alaska Kyiv — двоповерховий ресторан з просторою літньою терасою у центрі Києва. Це місце, в якому витонченість проявляється у кожній деталі. Справжня середземноморська кухня на чолі з королівським крабом, різномаїття морепродуктів та вишуканих смаків — це все Alaska. Кухня працює під керівництвом італійського бренд-шефа — Джакомо Ломбарді. Він ідеально поєднав середземноморську концепцію ресторану з італійськими мотивами. В меню ресторану знайдете чимало страв з креветками. Рекомендуємо замовити креветки темпура з листям шисо або легкий і яскравий салат з білою та зеленою спаржею креветками карабінерос та шисо соусом. Додайте до обіду чи вечері трохи італійських мотивів й спробуйте ньокі з карабінерос та спаржею — різновид традиційної італійської пасти. Якщо ви зібрались за великим столом у колі друзів та близьких, ідеальним вибором для вас стане крудо асорті із ріновидів креветок: гамба рох, гамба бланк, карабінерос і тигрової блакитнохвостої креветки.

Meiwei

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 23; Русанівський бульвар, 1а; Новокостянтинівська, 4а; пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх.

Бюджет: ₴₴. Рис (109-–165 грн), локшина (109–139 грн), супи (99–189 грн), салати (85–139 грн), десерти (69–75 грн).

Страви (закуски): смажений рис з морепродуктами – 165 грн, сет Яцу – 329 грн, Том Ям з креветками – 189 грн, дім сами з креветками та куркою – 199 грн, теплий салат з морепродуктами – 139 грн.

Напої: лимонад базиліковий, чай імбирний, грейпфрутовий тонік (330 мл) – 37 грн.  

Деталі: паназійська кухня; замовлення через чат-боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.

Meiwei – мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут ви можете скуштувати страви тайської, китайської, японської, корейської кухонь. Серед улюблених страв гостей – супи, а також локшина, рис, бао-бургери, баоцзи, дім сами, спрінг-роли, салати. Щодо страв з креветками, то варто звернути увагу на легендарний Том Ям, а також на великий сет Яцу, де окрім креветок у соусі кім чі, є сир фрі, смажені спрінг-роли з куркою та грибами, вонтони з куркою та три різні соуси. Дім сами, в тому числі з креветками та куркою, можна спробувати у ресторані, замовити з собою або ж придбати велику упаковку, щоб приготувати вдома. Крім того, Meiwei запустив мобільного чат-бота, за допомогою якого можна замовити їжу просто зі смартфона, використовуючи звичний месенджер – Facebook, Viber або Telegram. Улюблені страви завжди можна взяти з собою. А по буднях в Meiwei пропонують бізнес-ланчі, які також доставляють гостям через Glovo і Uber Eats.

Gastro Bar N7

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 9a.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (85–219 грн.), основні страви (149–329 грн), салати (89–155 грн), десерти (69–85 грн).

Страви: креветки темпура з соусом васабі – 255 грн, креветки з рисом під spicy соусом – 275 грн, тайський суп том ям – 195 грн.

Напої: Sweet Sin – 155 грн, Fin Tonic – 149 грн, Honey Basil Smash – 169 грн, Negroni – 149 грн.

Деталі: гастробар, сезонне меню, алкогольні напої, популярні та класичні коктейлі, кальян, стильний інтер’єр, вечірки та заходи, концепція заснована на любові до американського віскі Jack Daniel’s та його історії, всесезонна тераса, VIP-кімната, можливість провести корпоратив.

Gastro Bar N7 – це ідеальний заклад для сніданку, ситного ланчу чи романтичної вечері. У меню закладу – смачні страви з цікавими поєднаннями інгредієнтів, які особливо смакують з напоями з авторського коктейльного меню. Любителям креветок радимо скуштувати смачні креветки темпура з соусом васабі або креветки з рисом під spicy соусом, та доповнити їх коктейлями на американському віскі Jack Daniel’s – буде смачно!

«Черноморка»

Де: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1

Бюджет: ₴₴. Закуски (55–257 грн), основні страви (88–186 грн), гарніри (38–86 грн).

Страви: (ціна за 100 г): хвости тигрових креветок (Бангладеш) – 125 грн, хвости креветок прісноводних (Бангладеш) – 125 грн, чорна тигрова креветка гігантська (Бангладеш) – 230 грн, чорна тигрова креветка (Бангладеш) – 120 грн, креветка чорноморська (Херсонська обл.) – 25 грн.

Напої: мохіто – 88 грн, лате – 48 грн, класичний домашній лимонад – 58 грн, яблучний фреш – 54 грн, обліпиховий чай – 65 грн.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою, великий вибір риби і морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа столичних гастрономічних рибних лавок з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян та одеситів свіжою рибою власного вилову. А зараз у всіх «Черноморках» країни проходить «Креветковий липень». У лавках пропонують найбільший вибір креветок: 14 видів – чорноморська, азовська, аргентинська, гігантська чорна, канадська. І це ще не все! Ви можете обрати будь-які креветки з вітрини, а кухарі їх приготують та подадуть з вашим улюбленим соусом. Ціна на креветки — від 15 до 380 грн за 100 гр.

Vapiano

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1-3/2 (ТЦ «Арена Сіті»).

Бюджет: ₴₴. Антипасті (59–199 грн), піца (39–199 грн), десерти (29–95 грн).

Страви: паста з креветками «Гамберетті е Шпіначі» – 184/219 грн, паста «Гамберетті» з креветками, смаженими в часниковому соусі – 179/209 грн, ризото «Помодоро е Гамберетті» – 189 грн, «Гамберетті е Шпіначі» – 219 грн, піца «Гамберетті е Руккола» – 199 грн.

Напої: фірмовий лимонад – 79 грн, «Архангел» – 109 грн, «Чорничний мохіто» – 139 грн, фін-тонік – 129 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, мережа ресторанів італійської кухні, сучасний інтер’єр, двоповерховий заклад, відкрита кухня, бар на другому поверсі, сніданки з 09:00 до 12:00 щодня, паста і піца власного приготування, сезонні пропозиції в меню, дитяче меню, тераса, формат take away.

У ресторані італійської кухні Vapiano готують багато страв з морепродуктами. Зокрема, креветки входять в оригінальні рецепти пасти, ризото і піци. За бажанням гостя порцію креветок можна збільшувати. Страви з креветками в меню закладу відмінно поєднуються з томатними і вершковими соусами, ви можете замовити морепродукти у якості самостійної страви. У меню додатків креветки представлені в трьох варіаціях – маленька, середня і велика порції (89, 149 та 199 грн відповідно). Радимо доповнити обрані страви цікавими лимонадами із літнього меню напоїв закладу.

RONIN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Зоологічна, 10.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (99–989 грн), основні страви (198–3999 грн), плато морепродуктів (598–778 грн).

Страви: сівід-салат з креветками – 168 грн, салат з авокадо та креветками – 198 грн, Nikkei-суші з тигровою креветкою – 69 грн, Nikkei-роли з креветкою темпура, вугрем, авокадо, манго і унагі соусом – 248 грн, суп з морепродуктами – 198 грн, антікучо з тигровою креветкою – 208 грн, локшина з креветками і куркою, смажена на тепані – 198 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, кухня Nikkei, тепан-гриль, відкрита кухня, контактний коктейльний бар, велика колекція японського віскі, паркінг, 4 літні тераси, kids friendly, 6 акваріумів з живими устрицями і лобстерами, льодова вітрина.

RONIN запрошує гостей куштувати смачні страви з крабами, лобстерами, креветками та іншими морепродуктами. У меню закладу ви знайдете смачні салати, суші та роли, а також основні страви з креветками. Замовте до улюблених страв бокал просеко чи брюту та насолоджуйтеся вечором у приємній атмосфері ресторану RONIN!

Фото: Facebook Alaska Kyiv, Meiwei, Gastro Bar N7, «Черноморка», Vapiano, RONIN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi