Страви з сезонними продуктами в ресторанах Києва: що готують столичні шефи з черешнею, малиною, томатами, цукіні - PostEat

пошук

Страви з сезонними продуктами в ресторанах Києва: що готують столичні шефи з черешнею, малиною, томатами, цукіні
10-07-2019 0 3641


Страви з сезонними продуктами в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Полуниця відкрила сезон літніх страв від столичних шеф-кухарів. Прийшла черга спробувати гастрономічні витвори з інших (не менш апетитних) сезонних овочів та ягід – цукіні, кабачків, томатів, черешні, малини, чорниці. Які страви з сезонними продуктами в ресторанах Києва приготували цього літа київські шефи, читайте в нашому огляді.

100 років тому вперед

Де: вул. Володимирська, 4.

Бюджет: ₴₴. Супи (109–129 грн), закуски (75–190 грн), основні страви (186–310 грн), десерти (93–120 грн).

Страви: салат з зеленою та червоною полуницею – 125 грн, салат з томатами, черешнею та найкращими українськими продуктами – 120 грн, цукіні по рецепту Ольги Франко з креветковим соусом – 124 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

«100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В липні у ресторані діє холодне літнє меню з сезонними стравами. Спробуйте салат з томатами, черешнею та найкращими українськими продуктами та авторські цукіні з креветковим соусом.

Klukva&Brukva

Де: вул. Антоновича, 16.

Бюджет: ₴₴. Супи (80–150 грн), риба та м’ясо (150–280 грн), галушки та вареники (95 грн–150 грн).

Страви: окрошка на кефірі з літніми овочами і копченою куркою – 115 грн, гаспачо з жовтих томатів з базиліковим сорбетом – 90 грн, оладки з молодих кабачків з морквяним мармеладом та зеленим соусом айолі – 90 грн.

Напої: лимонад з петрушки – 50 грн, морс – 30 грн, ялівцева вода – 50 грн.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Klukva&Brukva – ресторан інтелектуальної кухні з українським колоритом. Тут віддано сповідують філософію локаворства: «їмо своє та за сезоном». Кухарі готують національні страви за традиційними рецептурами з органічних продуктів, вирощених на фермах неподалік Києва. У сезонному меню – окрошка з літніми овочами на кефірі або квасі, освіжаючий гаспачо з українських жовтих томатів з базиліковим сорбетом та оладки з молодих кабачків з морквяним мармеладом і зеленим соусом айолі.

Mimosa Brooklyn Pizza

Де: вул. Басейна, 1/2.

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (95–235 грн), піца (175–255 грн), десерти (71–97 грн).

Страви: бурата з черешнею та маслом із базиліка – 156 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 75 грн, базиліковий лимонад – 70 грн, лате – 52 грн.

Деталі: італійська та авторська кухні, сніданки з 09:00 до 12:00 (до 15:00 у вихідні), піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.

Mimosa Brooklyn Pizza — відомий столичний заклад на Бессарабці. У меню закладу представлена класична і авторська піца, паста і равіолі, а також корисні сніданки. В оновленому меню з’явилось багато цікавих страв з сезонними продуктами, рекомендуємо спробувати ніжний сир моцарелла бурата з соковитою черешнею та маслом із базиліка.

ШОТІ

Де: вул. Мечникова, 9.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (149–259 грн), основні страви (189–549 грн), сири та десерти (45–289 грн).

Страви: салат із томатами, бебі-шпинатом, сванською сіллю та сиром надугі з аджикою, загорнутим у сулугуні – 189 грн, малиново-фісташковий тортик – 199 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 109 грн, лимонад з червоного базиліку – 79 грн, еспресо – 59 грн, сенча – 79 грн.

Деталі: ресторан високої грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських, шеф-кухар Александре Баіндурашвілі, спеціальне меню від шефа, гастрономічні вечори, винна карта і міцний алкоголь.

«ШОТІ» — ресторан високої грузинської кухні, що належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських. Назва ресторану походить від назви грузинського хлібу – шоті. Такий хліб випікають у спеціальній кам’яній печі – саме така піч прикрашає один з залів ресторану. Шеф-кухар ресторану Александре Баіндурашвілі підготував спеціальне меню, в якому додав до страв сезонних смаків. Спробуйте салат з томатами та грузинською пікантністю і легкий малиново-фісташковий тортик.

The Cake

Де: вул. Велика Васильківська, 5.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (140–220 грн), сендвічі та тости (140–250 грн), супи (90–130 грн).

Страви: оладки з цукіні з сиром моцарела – 110 грн, слабосолений лосось з молодою картоплею – 180 грн, філе міньйон зі шпинатом, цукіні і кедровим горіхом – 250 грн.

Напої: еспресо – 40 грн, капучино на вівсяному молоці – 80 грн, какао – 60 грн, флет вайт – 80 грн.

Деталі: кондитерська сім’ї ресторанів «The», знаходиться в ТРЦ «Арена-Сіті», яскравий дизайн, трендові десерти, сніданки цілий день, авторські десерти Валерія Созановського, сезонні позиції в меню, кава на рослинному молоці.

Кондитерська-кафе The Cake знаходиться на одній з найжвавіших вулиць столиці і популярна серед киян завдяки авторським десертам Валерія Созановського. В меню закладу ви знайдете супи, сендвічі, салати, кейки, муси і морозиво. Корисні і ситні сніданки в кафе подають цілий день. В оновленому меню The Cake ви знайдете багато цікавих страв з сезонних продуктів, які варто спробувати. На сніданок оберіть оладки з цукіні з сиром моцарела, пообідайте слабосоленим лососем з молодою картоплею, а завершіть день філе міньйон зі шпинатом, цукіні і кедровим горіхом.

Ресторан Petrus-ь

Де: вул. Еспланадна, 28.

Бюджет: ₴₴. Салати (75–292 грн), домашні вареники (82–152 грн), страви з м’яса та птиці (142–398 грн).

Страви: тарілка ягідних вареників – 152 грн, ягідна окрошка з чорничним морозивом – 84 грн.

Напої: лимонад імбирний – 50 грн, еспресо – 55 грн, вітамінний чай – 72 грн, апельсиновий фреш – 82 грн.

Деталі: українська та європейська кухні, працює цілодобово, пропозиції для банкетів, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, сніданки з 06:00 до 12:00 у будні дні (до 14:00 у вихідні), сезонне оновлення меню, широкий асортимент алкоголю, вареники і пельмені ручного ліплення, настоянки домашнього приготування.

Київський ресторан української кухні Petrus-ь вірний кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь. В меню ресторану — домашні вареники з м’ясними, овочевими, солодкими і ягідними начинками, 5 видів котлет, деруни, зрази, пельмені і галушки. В сезонному меню, яке зараз діє в ресторані Petrus-ь, ви знайдете апетитні ягідні вареники та ягідну окрошку з чорничним морозивом.

Фото: Facebook 100 років тому вперед, Klukva&Brukva, Mimosa Brooklyn Pizza, ШОТІ, The Cake, Ресторан Petrus-ь

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi