Святкові закуски до різдвяного столу, які вразять ваших гостей: 10 легких рецептів - PostEat

пошук

Святкові закуски до різдвяного столу, які вразять ваших гостей: 10 легких рецептів
16-12-2019 0 1327


Перед тим, як подати коронну страву різдвяного столу, апетити гостей треба стимулювати легкими та апетитними закусками. Щоб ви не витрачали на приготування аперитивів багато часу і змогли здивувати рідних і гостей чимось цікавим, редакція PostEat ділиться легкими рецептами святкових закусок. Особливо зручно, що вони можуть бути сервіровані як за загальним столом, так і у фуршетному варіанті.

Конвертики зі спаржевою квасолею та сиром брі

Інгредієнти:

  • 450 г спаржевої квасолі
  • 280 г листкового тіста
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 330 г сиру брі
  • 2 ст. л розтопленого вершкового масла
  • Сіль, перець

Приготування: Розігріти духовку до 190°С, деко застелити пекарським папером. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварити спаржеву квасолю 3 хвилини. Перекласти в іншу миску з крижаною водою та льодом, через 2 хвилини злити воду. Сир брі нарізати кубиком. Тісто розкачати та розрізати на трикутники. В серединку трикутника покласти шматочок брі та декілька стручків квасолі, загорнути конвертом. Викласти на деко, змастити розтопленим вершковим маслом, посолити и поперчити. Випікати в духовці протягом 20 хвилин.

Сирні кульки в паніровці

Інгредієнти:

  • 8 скибочок бекону
  • 200 г вершкового сиру
  • 200 г натертого сиру чедер
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. паприки
  • 50 г нарізаної зеленої цибулі
  • 80 г дрібно нарізаних горіхів пекан
  • Солона соломка
  • Сіль, перець

Приготування: Бекон обсмажити на сковороді до золотавої скоринки, перекласти на паперові рушники, дати охолонути і дрібно нарізати. У великій мисці ретельно змішати вершковий сир, натертий чедер, часниковий порошок, паприку, сіль та перець. За допомогою ложки для морозива або звичайних ложок сформувати кульки та викласти їх на деко, застелене пергаментом. Поставити у холодильник на 1 годину. Обсмажений бекон змішати з подрібненими горіхами та зеленою цибулею. Охолоджені кульки обваляти у суміші бекону, горіхів та цибулі. В кожну кульку встромити по половинці палички солоної соломки.

«Капелюшки»

Інгредієнти:

  • 680 г шампіньйонів
  • 70 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 200 г тертого пармезану
  • 110 г вершкового сиру
  • 2 ст. л. петрушки
  • 1 ст. л. подрібненого чебрецю
  • Сіль, перець

Приготування: Розігріти духовку до 200°С, деко застелити пергаментним папером. Гриби промити, висушити, відокремити шляпки від ніжок. Шляпки викласти на деко, ніжки дрібно нарізати. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити подрібнені гриби, додати подрібнений часник, панірувальні сухарі та приправи. Ретельно перемішати, зняти з вогню та дати охолонути. Грибну суміш перекласти у миску, додати вершковий сир, пармезан, петрушку і чебрець. Грибно-сирну начинку ретельно перемішати та розкласти по капелюшкам грибів. Зверху присипати невеликою кількістю пармезану. Запікати в духовці протягом 20 хвилин.

Спанакопіта

Інгредієнти:

  • 1 упаковка тіста-філо
  • 300 г замороженого шпинату
  • 40 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ст. л оливкової олії
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 70 г кропу
  • 1 ч. л. цедри лимону
  • 250 г фети

Приготування: Готуємо начинку — у сковороді розігріти олію та обсмажити нарізану цибулю, зелену цибулю, вичавити часник та додати всі спеції. Перекласти обсмажену цибулю в миску, додати розморожений шпинат, подрібнений кріп, цедру лимона та фету, ретельно перемішати. Тісто філо дістати з холодильника та накрити вологим рушником. Взяти один лист тіста, змастити його розтопленим маслом, покласти наступний шар тіста – так зробити зі всіма листами філо. Розрізати тісто на довгі рівні смужки шириною 5-7 см. На край кожної смужки викладіть ложку начинки та загорніть у формі трикутника всю смужку. Викладіть трикутники з начинкою на деко, змастіть розтопленим маслом. Розігрійте духовку до 195°С та випікайте спанакопіта до золотої скоринки протягом 20-25 хвилин. Перед подачею дати трохи охолонути.

Шпажки Bloody Mary

Інгредієнти:

  • 1 склянка горілки
  • 2 ст. л. вустерширського соусу
  • 2 ч. л. гострого соусу
  • 1/2 ч. л. лимонного перцю
  • 300 г помідорів чері
  • 2 стебла селери
  • 4 смужки бекону
  • 16 корнішонів

Приготування: У великій мисці змішати горілку, вустерширський соус, гострий соус і лимонний перець. Томати чері проколоти декілька разів зубочисткою та надягнути на неї. Селеру нарізати невеликими шматочками, наколоти на зубочистку до томату чері. Викласти зубочистки в невелику глибоку миску та залити горілчаною сумішшю. Залишити у холодильнику не менше ніж на 2 години (краще на ніч). Бекон обсмажити до ледь золотавої скоринки 6 хвилин, дати охолонути та нарізати на невеликі квадрати. Дістати мариновані шпажки, надягнути по шматочку бекона та маленькому огірочку, викласти на блюдо.

Брюсельська капуста з сиром брі та горіхами

Інгредієнти:

  • 450 г брюссельської капусти
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 220 г сиру брі
  • 5 cт. л. меду
  • 1 ч. л. гострого соусу
  • 1 склянка волоських горіхів
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. порошку чилі

Приготування: Брюсельську капусту розрізати навпіл, викласти на деко, застелене пергаментним папером. Змастити капусту олією та запікати в духовці при 220оС 25 хвилин. Дістати капусту з духовки та охолодити. Волоські горіхи розділити на половинки та запекти в духовці при 170оС 8 хвилин. У мисці поєднати мед з гострим соусом. На сковороду викласти горіхи, додати порошок чилі, цукор та гостру медову суміш. Дати горіхам закарамелізуватись протягом 7 хвилин, постійно помішуючи. Перекласти на тарілку та повністю охолодити горіхи. Сир брі нарізати кубиком. На блюдо викласти половинки капусти, викласти по шматочку сиру брі, зверху викласти по шматочку карамелізованого горіха. Полити страву декількома краплинами гарячого меду.

Шпажки «Капрезе»

Інгредієнти:

  • 220 г міні-моцарели
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 1 ч. л. італійських трав
  • 1 ч. л. сушеної паприки
  • 24 шт. помідори чері
  • 12 шт. свіжого листя базиліку
  • 150 мл бальзамічного оцту

Приготування: У невелику миску викласти міні-моцарелу, полити олією, додати спеції та перемішати. На шпажку нанизати томат чері, листок базиліку, кульку моцарели та знову томат чері. Викласти на блюдо. У сотейник налити бальзамічний оцет, довести до кипіння помішуючи та дати загуснути 15 хвилин. Охолодити бальзамічний соус та полити нам шпажки перед подачею.

Кошики антипасті

Інгредієнти:

  • 24 скибочки салямі
  • 100 г моцарели
  • 150 г томатів чері
  • 150 г чорних оливок
  • 1 баночка консервованого артишоку
  • 70 г базиліку
  • 2 ч. л. червоного винного оцту

Приготування: Розігріти духовку до 190°С. У форму для випікання кексів викласти по одному слайсу салямі. Випікати 8 хвилин та дати охолонути у формі 10 хвилин. У мисці змішати розрізані навпіл томати чері, розрізані навпіл оливки, подрібнену моцарелу та нарізаний базилік, посолити та поперчити. Розкласти начинку в охолоджені кошики салямі та подавати до столу.

Порційний Біф Веллінгтон

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 500 г замороженого листкового тіста
  • 800 г яловичої вирізки
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 180 г грибів
  • 2 шт. цибулі шалот
  • 1 ст. л подрібненого розмарину
  • 3 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 яйце

Приготування: Розігріти духовку до 200оС, деко застелити пергаментом. Яловичину нарізати невеликими однаковими шматочками та обсмажити з кожної сторони по 2 хвилини. Розтопити вершкове масло на тій же сковороді, викласти нарізану цибулю шалот, нарізані гриби та обсмажити 10-15 хвилин. Тісто розкачати в пласт, розрізати на смужки, а потім на квадрати однакової форми. На кожен квадрат тіста викласти по шматочку обсмаженої яловичини, змастити м’ясо гірчицею, викласти смажені гриби та щільно загорнути тісто у формі конверту. Викласти конвертики на деко, змастити збитим яйцем та випікати 16-20 хвилин до рум’яного кольору.

Батат з маршмелоу

Інгредієнти:

  • 4 шт. батату
  • 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 1 ч. л. кленового сиропу
  • 200 г маршмелоу
  • 1/2 склянки горіхів пекан

Приготування: Розігрійте духовку до 200°С. Батат очистити, нарізати кільцями та викласти на деко, застелене пергаментом. Змастити розтопленим вершковим маслом та кленовим сиропом, запікати 10 хвилин у духовці. Дістати деко, перегорнути кільця батату на іншу сторону та запікати ще 10 хвилин. На кожне кружальце батату викласти по одному маршмелоу, поставити в духовку на 1 хвилину. Дістати деко, в розтоплені маршмелоу покласти по половинці горіху пекан. Одразу подавати на стіл.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi