"Східні пельмені" в закладах Києва: де їсти китайські цяодзи та японські гьозда - PostEat

пошук

"Східні пельмені" в закладах Києва: де їсти китайські цяодзи та японські гьозда
24-01-2020 0 2340


Східні пельмені в закладах Києва шукала редакція PostEat. Різновидів пельменів, які чи не найкраще смакують взимку, існує безліч у кожній країні. Ця старовинна страва відмінно зігріває та смакує з різноманітними соусами. У новому огляді ми знайшли заклади Києва різного цінового сегмента, де ви зможете скуштувати китайські цяодзи та японські гьозда.

Цяоцзи (дзяодзи) — це пельмені маньчжурського походження, які з’явилися на півночі Китаю за часів правління династії Цин. Гьодза стали популярною стравою в Японії після 1940-х років (найімовірніше, дізналися про них після вторгнення Японії в Китай в кінці 1930-х).

Японські гьодза часто порівнюють з китайськими цзяоцзи, але між ними є істотні відмінності. Як правило, тісто для цзяоцзи більш товсте і готуються вони на пару. Тісто ж для гьодза має бути досить тонким, оскільки вони швидко обсмажуються і доводяться до готовності шляхом додавання води та її випаровування. Крім цього цзяоцзи вважається основною стравою, в той час як гьодза скоріше закускою або гарніром до рису. Ще одна велика і принципова різниця між гьодза і китайськими цзяоцзи — насичений часниково-імбирний смак японських пельменів.

Гьодза

KOYA

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 2а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (99–295 грн), сашимі (145–375 грн), холодні закуски та севіче (99–255 грн).

Страви: пельмені гьодза з телятиною – 145 грн, пельмені гьодза з грибами і шпинатом – 130 грн, пельмені гьодза із креветкою – 160 грн.

Напої: Nero d’Avolo «Roccaperciata» Firriato 2017 – 170 грн/150 мл, Rose d’Anjou Chatelain Desjacques 2017 – 190 грн/150 мл, Tres Picos Bodegas Borsao Arago 2016 – 1350 грн/750 мл.

Деталі: ресторан високої азіатської кухні в центрі Києва, лаконічний сучасний інтер’єр, три поверхи, авторські коктейлі з азіатських інгредієнтів, кальянна карта, жива музика, dj-сети, запальні вечірки, банкетні пропозиції.

У вишуканому ресторані азіатської кухні KOYA вашу естетичну насолоду доповнять гастрономічною — авторські страви з морських і м’ясних делікатесів припадуть до смаку найдосвідченішим гурманам. Фундамент кухні ресторану — японська та паназійська кухня з нотками латиноамериканської, китайської та корейської гастрономії. В ресторані KOYA пельмені гьодза готують з телятиною, з грибами і шпинатом та з креветкою.

Kitaika

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Золотоустівська, 16; вул. Раїси Окіпної, 8.

Бюджет: ₴₴. Салати (85–165 грн), спрінг-роли (105–150 грн), основні страви (100–225 грн).

Страви: гьодза з овочами – 100 грн, гьодза зі свининою – 105 грн, гьодза із тигровими креветками – 125 грн.

Напої: Negroni – 118 грн, пунш – 76 грн, еспресо – 25 грн, грог грушевий з розмарином – 118 грн.

Деталі: ресторани на лівому і правому берегах Києва, в’єтнамська, тайська, корейська і китайська кухні, в обох ресторанах концептуальний світлий інтер’єр з дерев’яними елементами оздоблення, червоними лампами з бахромою, картинами на стінах і великою кількістю живих рослин, доставка, формат take away.

Kitaika — це ресторани в’єтнамської, тайської, корейської та китайської кухонь. До концепції ресторанів Kitaika закладено поєднання духу сучасної прогресивної Азії та традиційних смаків паназійської кухні. В меню представлені різні азійські супи, спрінг-роли, кілька видів локшини, смажений рис, страви з риби, морепродуктів, м’яса і птиці. Рекомендуємо спробувати гьодза з овочами, зі свининою та із тигровими креветками.

Torisho Ukraine    

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 12

Бюджет: ₴₴. Карааге (129–399 грн), удон суп (139–195 грн), окономіякі (119–139 грн).

Страви: гьодза з грибами шиїтаке та манго – 89 грн, чорні гьодза з куркою карі – 79 грн, гьодза з куркою і лангустинами – 129 грн, гьодза асорті – 109 грн.

Напої: лимонад лічі-яблуко – 59 грн, смузі манго-апельсин – 69 грн, чай сенча – 45 грн, лате – 45 грн.

Деталі: ресторан японської кухні, знаходиться в центрі міста, тематичний інтер’єр, відкрита кухня, страви за технікою карааге, демократичні ціни, щедрі порції, take away.

Бренд японської кухні Torisho налічує понад 150 точок як у Японії, так і за її межами: у Малайзії,  Таїланді, В’єтнамі, на Тайвані та Філіппінах, а відтепер і в Україні. Інтер’єр виконаний з використанням великої кількості натуральних матеріалів та авторських малюнків, якими розмальовані стіни. В основі меню — карааге (японська техніка готування, у якій курку, м’ясо або рибу маринують від 24 до 48 годин у соусі накацу з додаванням секретних інгредієнтів, панірують та смажать до хрусткої скоринки). Гьодза в Torisho готують з куркою карі, з грибами шиїтаке та манго та з куркою і лангустинами.

Цяодзи

Китайский Привет

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка, 7

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (60–190 грн), локшина і рис (40–275 грн), супи (120–240 грн).

Страви: китайські пельмені зі свининою – 130 грн, китайські пельмені з бараниною – 155 грн, китайські пельмені з овочами – 150 грн, китайські пельмені з креветкою – 275 грн.

Напої: чай «Лу Цзин» – 65 грн, комбуча – 90 грн, еспресо – 35 грн, матча-лате – 95 грн.

Деталі: гастропроєкт Михайла та Дарії Кацуріних, знаходиться в центрі Києва, автентичні китайські страви, морепродукти, імбирне пиво, страви з екзотичних комах.

«Китайский Привет» — гастропроєкт Михайла та Дарії Кацуріних. Інтер’єр закладу лаконічний та доповнений традиційними китайськими атрибутами. В меню автентичні страви китайської кухні: м’ясо, птиця і морепродукти з гострими соусами, спрінг-роли, дім сами і гострі східні супи. Китайські пельмені в ресторані готують зі свининою, з бараниною, з креветками та з овочами. До страв ви можете замовити оригінальні зразки з китайської чайної колекції закладу.

Дзяо-бар китайська пельменна

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Полярна, 20д; проспект Павла Тичини, 1в; Дніпровська набережна, 12; проспект Степана Бандери, 36.

Бюджет: ₴₴. Рамен (93–193 грн), дзяодзи (7–11 грн), закуски (59 грн), неми (27–99 грн).

Страви: дзяодзи зі свининою – 9 грн, дзяодзи з курятиною та грибами – 8 грн, дзяодзи з бараниною – 10 грн, дзяодзи зі свининою, яловичиною та курятиною – 11 грн, дзяодзи зі свининою та капустою – 7 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: автентична китайська пельменна, лаконічне меню, ресторанний проєкт «Сільпо», формат fast-casual, відкрита кухня, страви «з-під ножа».

«Дзяо-бар» — китайська пельменна з відкритою кухнею в гастро-маркетах «Сільпо». Гості можуть розміститися за барною стійкою і спостерігати за всіма процесами приготування страв з-під ножа. В меню пропонують традиційні китайські пельмені дзяодзи, китайську версію супу з локшиною рамен та неми. Дзяодзи готують зі свининою, з курятиною та грибами, зі свининою та капустою, з бараниною та з трьома видами м’яса.

Китайский ресторан Bruce Lee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Жилянська, 55

Бюджет: ₴₴. Салати (108–168 грн), страви з м’яса (188–248 грн), супи (88–168 грн).

Страви: цяозци зі свининою – 148 грн, цяозци з куркою та креветками – 158 грн.

Напої: чай пуер – 75 грн, еспресо – 28 грн, імбирний лимонад – 35 грн.

Деталі: кулінарні традиції Китаю, корейське BBQ, принцип «мінімум обробки, максимум смаку», сети, шеф-кухар корінний китаєць, працює доставка.

Bruce Lee — невеликий ресторан китайської кухні в затишному куточку центра Києва, який добре відомий місцевим гурманам як місце, де можна швидко пообідати і смачно повечеряти. Акцент в закладі роблять на автентичність рецептури і миттєву термічну обробку страв. Нещодавно в оновленому закладі відкрилася зона корейського BBQ. Рекомендуємо почати вечерю з апетитних цяозци, яку готують зі свининою та з куркою і креветками.

Фото: Facebook KOYA, Дзяо-бар китайська пельменна, Китайский ресторан Bruce Lee, Torisho Ukraine, Китайский Привет Kitaika

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi