Тартар та севіче в Києві: легкі страви, які здатні здивувати - PostEat

пошук

Тартар та севіче в Києві: легкі страви, які здатні здивувати
17-05-2021 0 4847


Тартар та севіче в Києві шукала редакція PostEat. Ці дві страви вже мають безліч прихильників серед українських гурманів — їх замовляють як легку вечерю, а частіше за все до келиха улюбленого вина. Просте і незвичайне севіче увірвалось в світову кухню з Перу, а готують його зі свіжої риби і морепродуктів з цитрусовим соком та соусами. Класичний тартар є пряною холодною закускою французької кухні, яку готують з нарізаною кубиками яловичини, сирого яєчного жовтка та різноманіття спецій. Київські шефи постійно експериментують з інгредієнтами, доповнюючи смак страв різними соусами та інгредієнтами. Ми вирішили нагадати, які тартари та севіче можна замовити в ресторанах Києва.

Fenix Asia

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Лесі Українки, 30А

Бюджет: ₴₴₴. Raw bar (98–3900 грн), small bites (90–950 грн), wok (250–590 грн).

Страви: тартар із телятини з грибами эрінги та осетровим кав’яром – 440 грн, тартар із лосося з манго та авокадо – 260 грн, тартар із лакедри з авокадо, понзу та еспумою з пармезану – 510 грн, тартар із тунця з авокадо і трюфельним понзу – 420 грн, тартар із лангустина з коріандровим соусом – 880 грн, севіче лосось з папайєю, перцем шішіто, імбирно-лаймовим соусом – 330 грн, севіче лакедра з кокосом, авокадо, цибулею, кінзою й кокосово-цитрусовим соусом – 620 грн, севіче тунець зі страчателою і томатною еспумою – 420 грн, севіче сібас з юзу-базиліковим соусом – 550 грн.

Деталі: ресторан італійської та паназійської кухні, знаходиться на Печерську, стильний інтер’єр, шеф-кухар Сергій Байсаревич, бренд-шефи Сергій Башинський та Стефано Антоніоллі, бренд-сомельє Олексій Олексієнко, шеф-бармен Артем Синегуб, свіжі морепродукти, raw bar, дегустаційне меню, крудо меню, sharing style, піца з дров’яної печі, сніданки в Fenix Italia, власна випічка, lounge-зона, винна колекція, дві банкетні зали, резерв столів.

Fenix — ресторанний комплекс на бульварі Лесі Українки, який об’єднує ресторани паназійської та італійської кухні. У паназійській частини ресторану Fenix Asia втілили колоритні традиції Китаю, Японії, В’єтнаму, Камбоджі, Таїланду, Мальдів та інших азійських країн. Світові хіти паназійської кухні в авторському виконанні створюють у тандемі Сергій Байсаревич та Сергій Башинський. В меню Fenix Asia ви знайдете 5 видів тартару та 4 види севіче, зокрема тартар із лакедри з авокадо, понзу та еспумою з пармезану, а також севіче сібас з юзу-базиліковим соусом.

Virgin Izakaya Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Сашимі (159–340 грн), закуски та салати (135–699 грн), робата та основні страви (165–690 грн).

Страви: севіче з тунця з шароном та соусом юзу – 235 грн, тартар з тунця з авокадо та васабі – 275 грн.

Деталі: ізакая, знаходиться в центрі міста, проєкт Bulldozer group, дизайн інтер’єру YODEZEEN, сучасний європейський інтер’єр, кілька зал, відкрита шоу-кухня, шеф-кухар Євген Песін, шеф-бармен Олег Якобенко, raw bar, свіжі морепродукти, азійські страви, страви на грилі робата, авторські коктейлі, винна карта, саке, zero waste, eco friendly.

Virgin Izakaya Bar — проєкт ресторанного холдингу Bulldozer Group та один з перших в Україні закладів з популярним у Японії форматом ізакая. Заклад заходиться в центрі столиці на місці колишнього заводу «Арсенал», зараз ця локація перетворилася на центр гастрокультури столиці. В меню — акцент на свіжу рибу, морепродукти та популярні страви азійської кухні. Шеф-кухар Євген Песін запропонував для Virgin Izakaya Bar авторську інтерпретацію класичних рецептів, тому тартар з тунця подається з гострим васабі, а севіче — з ніжним шароном та соусом юзу. Особливість закладу — це використання екстрасвіжих інгредієнтів, тому страви відрізняються незрівнянним смаком та особливою текстурою. Страви ідеально пасуватимуть на вечерю до келиха вина.

Coco Japanese

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 16

Бюджет: ₴₴. Севіче (275–345 грн), стартери (90–185 грн), основні страви (195–385 грн).

Страви: севіче лангустин з матча-халапеньо та апельсином – 295 грн, севче з сібаса з юзу-каламансі та чилі – 275 грн, севіче з гребінця з соусом соя-трюфель та грейпфрутом – 345 грн, біф тартар – 285 грн, тартар лосось з унагі філадельфія – 295 грн.

Деталі: ресторан японської кухні, new japanese, знаходиться в центрі міста, проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, шеф Олексій Краковський, тематичний інтер’єр від Дениса Беленко, відкрита кухня, два поверхи, страви на грилі, авторські страви, натуральні вина, резерв столів.

Coco New Japanese — ресторан японської кухні від ресторатора Ігоря Сухомлина та шефа Олексія Краковського. Архітектор Денис Беленко відтворив концепцію закладу, створивши яскравий інтер’єр з безліччю цікавих деталей. В меню представлені страви new japanese — тобто не автентична японська кухня, а трансформовані під європейським впливом авторські страви. Шеф рекомендує почати знайомство з new japanese з трьох севіче: з сібаса з найцитрусовішим соусом, з лангустина з соусом матча-халапеньо та з гребінця з соусом соя-трюфель.

Gastronom food&wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 61/11

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (139–229 грн), гарячі закуски (116–349 грн), риба та морепродукти (236–1300 грн).

Страви: севіче з сібаса у соусі «Тигрине молоко» – 169 грн, тартар з яловичини з грибним мусом та картоплею пай – 169 грн, севіче з лосося у соусі «Тигрине молоко» – 159 грн, тартар з лосося з мусом з авокадо та трюфельною олією – 199 грн

Деталі: ресторан, контактний винний бар, gastro-лавка, знаходиться в історичному центрі столиці, три формати обслуговування, над меню працював шеф Антон Якимчук, fast smart food, slow smart food, wine & dine, кілька зал, готові страви, українські страви, десерти без цукру, локшина без глютену, винна колекція, резерв столів.

Gastronom food&wine bar — заклад в історичному центрі столиці, який працює в форматі ресторану, контактного винного бару та gastro-лавки. В концепції Gastronom food&wine bar об’єднали три формати обслуговування: fast smart food, де гостям пропонують обрати вже готове меню з вітрини, slow smart food з вишуканими стравами від шеф-кухаря Антона Якимчука та wine & dine з відмінною винною колекцією на понад 140 позицій з різних регіонів світу. Серед закусок ви знайдете севіче з сібаса та з лосося, які подають у соусі «Тигрине молоко». А також два тартари — м’ясний з яловичини з грибним мусом та картоплею пай й рибний з лосося з мусом з авокадо та трюфельною олією.

It’s Samna

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мазепи, 6

Бюджет: ₴₴₴. Байтс (180–420 грн), перший курс (310–498 грн),

Страви: севіче з морського гребінця – 320 грн, палестинський тартар з телятини – 340 грн, севіче рибаків порту «Яффа» – 430 грн.

Деталі: ресторан сучасної близькосхідної кухні, знаходиться недалеко від Арсенальної площі, дизайн інтер’єру YOD Design, бренд-шеф Меїр Адоні, авторський підхід до страв, кілька поверхів, контактний бар, велика винна карта, авторські коктейлі, вечірки, обов’язковий попередній резерв столів.

It’s Samna — ресторан сучасної близькосхідної кухні, який знаходиться у старовинній пам’ятці архітектури будинку-садибі Іпсіланті недалеко від Арсенальної площі. Інтер’єр закладу, який підкреслює концепцію та унікальність ресторану, створений YOD Design. За кухню відповідає досвідчений шеф-кухар Меїр Адоні, який запускав ресторани у Нью-Йорку, Тель-Авіві, Берліні, Барселоні. Його кухня — це синергія Марокко, Лівану, Ємену, традиції Катару та Ізраїлю в його сучасній інтерпретації. В меню представлений палестинський тартар з телятини з кремом з обвугленого баклажана, сиром лабне, пастою тахніні, свіжою зеленню, томатним конфі та кедровими гріхами. Севіче готують з морського гребінця та з сібаса.

Fish&Pussycat Sushi Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 5Б

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (152–455 грн), основні страви (157–435 грн), роли (295–435 грн).

Страви: тартар лосось на хрусткому рисі, крем авокадо-васабі – 232 грн, тартар з тунця з гуакамоле та чилі – 355 грн, тартар з яловичиною та ва-гю на запеченій мозковій кістці – 455 грн, севіче з сібаса в соусі манго-юзу, чилі і кумкват – 247 грн.

Деталі: каліфорнійський суші-бар, проєкт команди Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza), сніданки, винна карта, японське пиво, кава на рослинному молоці, pets friendly.

Fish&Pussycat Sushi Bar — ресторан на Бессарабці з концепцією «каліфорнійських суші». В інтер’єрі ресторану поєднані натуральне дерево, декоративні люстри з металу та фактурні поверхні. В меню — роли з рибними і морськими делікатесами, рибні та вегетаріанські японські закуски, а також м’ясні та рибні страви в хоспері. Серед закусок представлені кілька варіацій рибного та м’ясного тартару, а також севіче з сібаса.

Головна фото: It’s Samna

Фото: Facebook Fenix Asia, Virgin Izakaya Bar, Coco Japanese, Gastronom food&wine bar, It’s Samna, Fish&Pussycat Sushi Bar.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi