Топ-13 міфів про піцу: Марко Черветті розвіює гастрономічні стереотипи! - PostEat

пошук

Топ-13 міфів про піцу: Марко Черветті розвіює гастрономічні стереотипи!
17-07-2019 0 7248


Найхаризматичніший шеф-кухар із сонячної Італії, бренд-шеф ресторанних проектів «Сільпо» Марко Черветті обожнює піцу. На своєму YouTube-каналі Марко публікує цікаві відео, завдяки яким підписники можуть дізнатися більше про справжню неаполітанську піцу. У своєму новому відео шеф розповів про 13 міфів, які найчастіше чує в піцеріях по всьому світу. Марко Черветті спростував найпоширеніші міфи про улюблену страву багатьох – читайте про це у нашому матеріалі! Крім того, варто переглянути нове веселе відео від шефа вже зараз!

«Пані та панове, у мене для вас надзвичайні новини! Наш ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіду 50 Top Pizza. Ми зайняли 30 місце – доволі непоганий результат! Через це я вирішив сьогодні поспілкуватися з вами. Я згадав багацько міфів про піцу, які часто чую в піцеріях по всьому світу. Ці міфі так вкоренилися у суспільстві, але чому? Не зрозуміло. Та сьогодні усі міфи про піцу будуть зруйновані!»

Міф №1: «Були в Італії, піца була несмачною!»

Дехто каже: «Я був у тебе в Венеції, чудесне місто! Але ми їли піцу, й було несмачно. Як може піца в Італії бути несмачною?» Це цілком правильно! Тому що піца – це не італійська страва, а неаполітанська! Тому якщо ви приїдете в Неаполь, обов’язково скуштуйте найсмачнішу неаполітанську піцу в світі! А якщо ви знаходитесь у іншому місті Італії – не треба їсти піцу. В інших містах Італії піцу готують, як у будь-якому іншому місці в світі – хтось трохи краще, хтось трохи гірше. У кожному місті Італії куштуйте місцеву їжу.

Міф №2: тісто для піци має бути хрумким.

Мені багато хто каже: «О, дивися! Яка хрумка скоринка! Це означає, що дуже смачно! Коли ти береш шматок такої піци, вона прямо стоїть – ніби ти поклав її рівно на тарілку. Це дуже добре!» Абсолютно ні! Якщо тісто для піци хрумтить, значить, там дуже багато дріжджів. Це означає, що людина, яка готувала тісто для піци, не вміє його готувати. Тісто для піци має бути повітряним, м’яким, та легким – як на смак, так і для вашого шлунку. Якщо у тісті багато дріжджів, це приведе до печії, гастриту, проблем із травленням. Тому запам’ятайте – піца має бути повітряною і м’якою.

Міф №3: краща піца – в Америці!

Може, не всі чули, але піцу донедавна знали тільки в Неаполі. Навіть сусідні міста ледве знали, що існує така страва. Піца стала дуже поширеною після того, як італійські емігранти почали готувати та продавати її в Нью-Йорку. Це порівняно недавно – моя бабуся піцу не їла ніколи! Існує таке поняття, як «американська піца» – це піца з помилками. Там дуже багато дріжджів і велика кількість інгредієнтів, а також її запікають при неправильній температурі.

Міф №4: для приготування справжньої піци використовують тільки моцарелу з молока буйволиць.

Існує суперечка щодо цього питання. У Неаполі деякі сім’ї піцайоло кажуть, що піцу треба готувати з моцарелою з молока буйволиць. Інші сперечаються з ними. Вони кажуть, що треба використовувати моцарелу фіор ді лате – так називають моцарелу з коров’ячого молока неаполітанці. Насправді, якщо обидва види цього сиру смачні, піца буде величною!

Міф №5: піцу придумали китайці.

Це жарт? Ні, це не жарт! Насправді, у 90-х роках, коли неаполітанці хотіли зробити copyright на справжню неаполітанську піцу, китайці, вірніше, китайська влада подавала через це до суду. Вони казали, що саме китайці придумали піцу. Вийшла дуже цікава історія. Бо Нью-Йоркський суд роками збирав величезну кількість інформації про піцу: всі археологічні, історичні і решту матеріалів. Так визначили, що піца була придумана в Неаполі майже 3000 років тому. Вся ця документація вміщена у одній дуже цікавій книзі.

Міф №6: що більше начинки на піці, то вона смачніша!

Неаполітанська піца готується в дров’яній печі, та випікається при 480 градусах. Ця піца лежить в печі хвилину, а ще її треба постійно рухати – інакше вона згорить! Не повинно бути багато начинки, адже стане неможливо рухати піцу і, як наслідок, приготувати її. Багато начинки буває в американському варіанті піци, яка запікається при 300 градусах частіше за все в електричній печі.

Міф №7: піцу треба випікати 15 хвилин.

Абсолютно ні! Піца – це фастфуд, первісний фастфуд! Одна хвилина – і все! Все дуже швидко відбувається.

Міф №8: піцу треба їсти виделкою та ножем.

Традиційний спосіб поїдання піци… Взагалі, буває тільки два – коли ти згортаєш цілу піцу і їси її. Або береш виделку й ножа, розрізаєш піцу на 4 частини і їсти кожну з частин руками. Взагалі, кожен може їсти, як хоче, але руками – смачніше.

Міф №9: сир треба класти зверху.

Як часто ви бачили, щоб піцайоло клав сир зверху? Якщо сир буде зверху, він згорить! На тісто треба класти спочатку соус, потім сир, а вже у кінці – начинку!

Міф №10: зелень кладуть після випікання.

Всі знають, що піцу «Маргарита» готують з базиліком. Зелень в неаполітанську піцу кладуть до випікання, і печуть хвилину з усіма іншими інгредієнтами.

Міф №11: піцу треба завжди різати на шматки (четвертинки).

Є певна правда у цьому. Адже раніше піца була вуличною стравою. Піцу готували, різали четвертинками, а маленькі діти ходили по місту з нарізаною піцою на підносі й продавали по шматочку. Піца в піцерії – це індивідуальна страва. Тому в Неаполі на одну персону подають цілу піцу, не ріжучи її на шматки. Кожен може різати її, як собі схоче.

Міф №12: піца – це страва для компанії.

Яка компанія, ви що? Піца – це страва для компанії, яка не хоче їсти! Кожен за столом замовляє свою піцу й з’їдає її. Бере першу піцу, а потім, може, другу. Бувають і такі, що й третю піцу з’їдають. Це цілком індивідуальна страва.

Міф №13: піца на дровах завжди смачніша.

І так, і ні. Справа в тому, що в печі на дровах можна приготувати справжню піцу. Але її треба вміти використовувати. Дуже часто піцайоло не вміють регулювати температуру в печі. Якщо не вмієш – краще користуйся хорошою електричною пічкою. Якщо ви згадаєте ще якісь міфи про піцу, пишіть у коментарях – ми їх обговоримо! А також приходьте в гості до POSITANO – ресторану з найкращою піцою в Європі!

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi