Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
True&Local №4. Гичка — фестиваль локальної гастрономії у «Сільпо» - PostEat

пошук

True&Local №4. Гичка — фестиваль локальної гастрономії у «Сільпо»
14-05-2019 0 120

administration

Автор


18 та 19 травня, вже вчетверте у Києві, «Лавка Традицій», проект фермерських продуктів мережі «Сільпо», влаштовує фестиваль крафтових та локальних продуктів. Цього разу два дні активностей присвячені молодому врожаю, а це — зелене бадилля, різнобарвна гичка всіх овочів та плодових, що проростають на українських землях.

Протягом двох днів у «Сільпо» на вул. Полярній 20Д фестиваль збере 60 фермерів та локальних виробників, які своїми руцями виготовляють харчові продукти та готові розказати гостям про їх особливості та цінності.

Ярмарок сезонних продуктів працюватиме нон-стоп, у гостей буде шанс потрапити на дегустацію новинок від виробників «Лавки Традицій», скуштувати фестивальне меню від Марко Черветті, бренд-шефа ресторанних проектів «Сільпо», відкрити для себе творіння попереднього фестивалю — Авокадерію, для якої у «Сільпо» виберуть найстигліші авокадо, що увійдуть до складу сендвічів з копченою страчателою, мікрогріном та кукурудзяною крихтою.

Спеціально для True&Local «Власна пекарня Сільпо» готує випічку за новими рецептами і з унікальними начинками. А творці морозива МО — однієї з останніх новинок мережі, підготували феєричні смаки: полуниця з м’ятою, груша і горгонзола, авокадо зі шпинатом та бананом, а також томати з базиліком!

З ранку суботи і до вечора неділі відбуватиметься марафон авторських приготувань на шефсько-артизанській сцені під керівництвом ідейної натхненниці фестивалю — гастроентузіастки та фудрайтерки Аврори Огородник. Йова Ягер, Юлія Загура, Станіслав Завертайло, Ілля Сьомін, Марко Черветті та багато інших представників української гастрономії розкриють свої кулінарні секрети та смаки під час майстер-класів.

Вперше в рамках фестивалю з’явиться pop-up музей овочів від школи Kartata Potata — унікальний дитячий проект Даші Малахової, який буде цікавим як самим маленьким, так і дорослим гостям. Працюватимуть три музейні станції — бадилля та різнокольорові овочі; мікрогрін та їстівні квіти; молочні продукти – до всього можна буде доторкнутись, пізнати запахи та смаки, дізнатись, що морква була колись фіолетовою, а буряк може бути помаранчевим, спробувати редис, соняшник та горошок у паростках, навчитись доїти корову, та як готувати молозиво і навіть рослинне молоко! А після — приготувати весняний салат в землі під час майстер-класів із засновницею музею.

Ще одна новина цього фестивалю — лекторій від Slow Food, гастрономічного руху, який розпочався в Італії і поширився за останні десятиріччя по всьому світу. Слоуфуд протистоїть системі швидкого харчування, сповідує свідоме споживання та об’єднує вже понад 100 тисяч людей. В Україні цей рух сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі, розвитку регіонального господарства та об’єднує спеціалістів й ентузіастів з різних сфер життя суспільства.

Розклад подій музею овочів, шефсько-артизанської сцени та лекторію Slow Food читати у

фейсбук-події фестивалю

ЩО? Фестиваль локальної гастрономії True&Local №4.Гичка

КОЛИ? 18-19 травня з 11:00 до 18:00

ДЕ? «Сільпо» на вул. Полярній 20Д (2-й поверх «Епіцентру»)

Вхід вільний

Для довідки: «Лавка Традицій» існує з 2011 року і має за основну мету створення ринкових умов для невеликих господарств та виробництв, дистрибуцію локальних продуктів у мережі магазинів «Сільпо». Сьогодні проект нараховує вже понад 60 учасників з усієї країни, серед яких: молочні продукти, сири, м’ясні делікатеси, рослинні олії, джеми, конфітюри, борошна, продукти бджоловодства, десерти, сухофрукти, овочі, соки та збори трав’яних чаїв.

Фейсбук-сторінка «Лавка Традицій»

Фото: Лавка Традицій

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi