Улюблений хумус: близькосхідна закуска в закладах Києва - PostEat

пошук

Улюблений хумус: близькосхідна закуска в закладах Києва
04-11-2019 0 313


Хумус в закладах Києва шукала редакція PostEat. Перші згадки про хумус з’явилися в XIII столітті в арабських кулінарних книгах. Страва отримала найбільше поширення в країнах Північної Африки і на Близькому Сході. У початкових варіаціях для приготування цієї закуски використовували пюре з нуту, оцет, мариновані лимони, трави та спеції. Хумус подавали разом з хлібними коржиками і овочами. Популярність до хумуса в Європі прийшла лише в XX столітті, оксфордський словник вперше датував вживання слова «хумус» в англійській мові у 1955 році.

У травні 2010 року в Книзі рекордів Гіннеса з’явився запис про найбільшу тарілку хумуса — протягом декількох днів 300 ліванських кухарів в селі поблизу Бейрута готували тонни нутової страви. В результаті наварити і намішати вдалося 10 450 кілограмів хумуса: для його приготування використали 8 тон нуту, 2 тони лимонного соку і 70 кілограмів оливкової олії.

Публицист

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–225 грн), салати (175–295 грн), м’ясні страви (220–560 грн).

Страви: хумус з копченими томатами і базиліковою вафлею з печі – 120 грн.

Напої: лимонад імбир-малина – 90 грн, еспресо – 45 грн, Amareto Sour – 180 грн, лате – 70 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, шеф Алекс Якутов, стильний інтер’єр, відкрита кухня, вина келихами, коктейльна карта, резерв столів.

«Публицист» — м’ясний ресторан, який відкрився на початку вересня у стінах колишнього видавництва. Інтер’єр закладу стильний та сучасний, особливо приємно відпочивати за столиками біля великих вікон. У закладі відкрита кухня, а над стравами чаклує шеф Алекс Якутов. На гостей чекають м’ясні страви, різноманітні салати та закуски, а також піца. Рекомендуємо спробувати авторський хумус з копченими томатами і базиліковою вафлею з печі.

GOL’DAbar

Де: вул. Шота Руставелі, 12

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (70–180 грн), страви на грилі (115–345 грн).

Страви: хумус із рагу з яловичини та квасолі – 85 грн, хумус теплий з соусом із зеленого перцю чилі – 75 грн.

Напої: Old Cuban – 210 грн, Pisco Sour – 180  грн, Gold – 180 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, знаходиться в центрі міста, сніданки, страви на грилі, вино келихами, різноманітна коктейльна карта, велика барна карта.

GOL’DAbar — ресторан близькосхідної кухні та бар, який відкрився в центрі міста на початку жовтня. В закладі поєднали автентичні страви Близького Сходу: мезе, хумус, шаварма, страви на вогні з коктейлями від досвідченого та титулованого бармена Марини Левадної. В GOL’DAbar можна спробувати два види хумусу — теплий з соусом із зеленого перцю чилі та максимально поживний із рагу з яловичини та квасолі.

Зигзаг – Zigzag

Де: вул. Рейтарська, 13

Бюджет: ₴₴. Закуски (117–407 грн), основні страви (167–295 грн), десерт (97–105 грн).

Страви: хумус з баклажаном, йогуртом, томатами та горішками – 137 грн, хумус з яловичиною, томатами, солоними огірками та горішками – 158 грн.

Напої: Sauvignon Rose Marlborough Sun – 155 грн/150 мл, Madeira Finest Medium Dry 5yo – 80 грн/40 мл, The Grinder, Blue Moose – 120 грн/150 мл.

Деталі: авторська кухня, сніданки по буднях з 9:00 до 13:00 (у вихідні до 14:00), стильний інтер’єр, регулярні вечірки, коктейльна карта, великий вибір страв для вегетаріанців, сезонне меню.

«Зигзаг — Zigzag» — концептуальне міське кафе з особливою затишною атмосферою. Знаходиться «Зигзаг» на одній з найбільш культових київських вуличок. В меню страви європейської кухні, до яких можна замовити коктейль або пляшку вина. Сніданки вранці, вечірки з коктейлями ввечері — універсальна локація для започаткування спільних традицій. Чудовою закускою до келиха вина стане хумус, якого в меню кафе два варіанти — легкий з баклажаном та йогуртом і поживний з яловичиною та солоними огірками.

Тюбетейка на Тарасовской

Де: вул. Тарасівська, 29/50

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (43–58 грн), холодні закуски (78–338 грн), страви з м’яса та птиці (115–385 грн), десерти (42–135 грн).

Страви: хумус з коржиком – 125 грн.

Напої: цитрусовий лимонад – 68 грн, чача – 55 грн/50 мл, мохіто – 145 грн, барбарисовий напій – 35 грн.

Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептами, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.

«Тюбетейка на Тарасовской» — сімейний ресторан з камерною атмосферою у центрі міста. Кожен куточок ресторану оповитий красою та колоритом східних палаців, а на стінах усіх залів ресторану безліч автентичних східних атрибутів. В ресторані ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами. Багато компліментів від гостей отримує традиційна східна закуска хумус, який тут готується з гороху нут з додаванням оливкової олії, соку лимона, паприки, часнику і кунжутної пасти тахіні. Його подають з оливковою олією, лігурійськими оливками та тандирним коржиком власного приготування — спробуйте і ви.

Італієць із Бейрута

Де: провулок Ярославський, 1/3

Бюджет: ₴₴. Салати (119–149 грн), кебаби (175–799 грн), основні страви (159-299 грн).

Страви: хумус – 99 грн, зелений хумус – 109 грн, хумус з телятиною по-бейрутськи – 129 грн.

Напої: еспресо – 38 грн, лате – 65 грн, кава по-східному – 48 грн.

Деталі: ліванська кухня з італійським акцентом, сніданки, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, стильний сучасний інтер’єр в теплих тонах, сезонні, класичні та авторські коктейлі, доставка, страви з суперфудами.

«Італієць Із Бейрута» знаходиться на тихій подільській вулиці. В закладі затишний інтер’єр з квітчастими меблями, а повітря наповнене ароматами кави і спецій. У ресторані використовують кращі локальні продукти і традиційні лівано-італійські кулінарні секрети, щоб надати стравам неперевершеного смаку. У меню представлені страви ліванської та італійської кухонь. Спробуйте тут три види хумусу — класичний, зелений з авокадо та з телятиною по-бейрутськи.

Вино і Люди

Де: вул. Сергія Гусовського, 11/11

Бюджет: ₴₴. Сніданки (50–122 грн), закуски (24–128 грн), супи (98-158 грн), десерти (34–88 грн).

Страви: хумус із сочевиці – 78 грн.

Напої: еспресо – 32 грн, імбирний чай – 62 грн, грейпфрутовий фреш – 72 грн.

Деталі: позиціонує себе як космополітичне міське кафе без винних стереотипів, демократичні ціни і великі порції, шеф Валерій Бузовер, сезонні новинки в меню, винна карта, сніданки.

Урбаністичне міське кафе «Вино s Люди» засноване на філософії wine all day — келих хорошого вина можна і потрібно пити в будь-який час доби. Доповнити смак в закладі пропонують італійськими брускетами, французьким паштетом, східними боулами, мексиканськими тостадітос і легкими салатами. Рекомендуємо спробувати хумус із сочевиці з в’яленими томатами та кунжутною олією.

Фото: Facebook Публицист, GOL’DAbar, Зигзаг – Zigzag, Тюбетейка на Тарасовской, Італієць із Бейрута, Вино і Люди

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi