Вареники в ресторанах Києва: з солоними та солодкими начинками - PostEat

пошук

Вареники в ресторанах Києва: з солоними та солодкими начинками
14-09-2020 0 1348


Вареники в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Сьогодні ця страва української кухні є одним з ідентифікаторів України. Історикиня Рейчел Лодан у своїй книзі «Кухня та Імперія: кулінарія у світовій історії» стверджує, що українські вареники — одна з варіацій китайських булочок «маньтоу»; ця страва поширилась від Азії до Європи разом з монгольськими завойовниками. Деякі історики гастрономії стверджують, що спочатку страва турецької кухні «дюш-вару» перетворилась в українські вареники, а потім у вареники з характерними локальними начинками — вишнями, сиром, цибулею, шкварками. В цьому матеріалу розповідаємо, де подають класичні та авторські вареники зі всілякими начинками: з сиром сулугуні, зі щукою, з м’ясом вепра, з бараниною і навіть з олениною. А з цікавими фактами про вареники з української міфології можна познайомитись у цьому матеріалі.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (75–325 грн), салат (130–215 грн), страви з м’яса (175–340 грн).

Страви: вареники з вишнею – 165 грн, смажені вареники з м’ясом ягняти та пікантним соусом – 175 грн, вареники BARVY зі щукою та ніжним вершковим сиром – 175 грн, вареники ручної ліпки з м’ясом дикого вепра та лісними грибами – 175 грн, смажені вареники ручної ліпки з олениною – 195 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: сучасна українська кухня, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, резерв столів, формат take away, тераса, авторська карта напоїв, доставка.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні та спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. В ресторані готують вареники з п’ятьма видами начинки, зокрема, фірмові зі щукою та ніжним вершковим сиром та з олениною й з м’ясом дикого вепра.

КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (79–198 грн), гарячі закуски та вареники (98–198 грн), основні страви (159–249 грн).

Страви: чорні вареники з судаком, копченим салом та кав’яром оселедця – 159 грн, вареники з яловичиною та свининою – 129 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, kids friendly, pets friendly.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. «КАНАПА» знаходиться в легендарній частині міста, в збереженій дерев’яній будівлі ХІХ століття з камінним залом. Формат «ресторан-салон» означає те, що тут регулярно відбуваються камерні концерти авангардної української музики. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд – сучасна авторська кераміка. У ресторані готують автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. В закладі пропонують чорні вареники з судаком та вареники з яловичиною й свининою.

Первак

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Бюджет: ₴₴. Салати (124–287 грн), вареники (79–127 грн), основні страви (124–296 грн).

Страви: вареники з капустою – 79 грн, вареники з овечим сиром та м’ятою – 94 грн, вареники з картоплею та білими грибами – 109 грн, вареники з сиром сулугуні – 84 грн, вареники з лисичками та сулугуні – 119 грн, вареники з лососем та креветками – 127 грн, вареники з м’ясом кролика – 96 грн, вареники з м’ясом – 94 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: концептуальний ресторан, вісім стилізованих зал, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете вареники з вісьмома видами начинки — від класичних з м’ясом та з капустою до оригінальних з овечим сиром та м’ятою.

Prynada Ukrainian Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Героїв Сталінграда, 24

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (85–205 грн), салати (155–215 грн), основні страви (165–345 грн).

Страви: вареники з картоплею, грибами та шкварками – 105 грн, вареники з капустою та грибами – 105 грн, вареники з куркою та паназійським соусом – 125 грн, вареники з бараниною та сметанно-м’ятним соусом – 135 грн, вареники «4 сира» – 135 грн, вареники з мармуровою телятиною з соусом від шефа – 135 грн, сет вареничків з м’ясом – 145 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, капучино – 49 грн, кава по-ірландськи – 99 грн.

Деталі: позиціонує себе як ресторан актуальної української кухні, знаходиться на Оболоні, резерв столів, доставка, тераса, фірмові коктейлі, дитяче меню, дегустаційні сети, кальян, формат take away.

Ресторан української кухні Prynada Ukrainian Cafe з інтер’єром в стилі city folk знаходиться на Оболоні. В ресторані є літня тераса, з якої відкривається прекрасний вид на Оболонські Липки. В Prynada Ukrainian Cafe гостей знайомлять з актуальною українською кухнею — традиційними стравами, адаптованими до сучасних гастрономічних трендів. В меню ви знайдете вареники з солодкими та солоними начинками, зокрема, з бараниною, з чотирма сирами та з мармуровою телятиною.

Остання Барикада

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Майдан Незалежності, 1

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (19–148 грн), салати (69–139 грн), основні страви (138–199 грн).

Страви: вареники із заварного тіста з капустою – 99 грн, вареники із заварного тіста з картоплею та гусячою печінкою – 99 грн, вареники із заварного тіста з м’ясом козеняти – 99 грн, вареники із заварного тіста з вишнею – 99 грн.

Напої: KyivMule – 99 грн, пиво «Львівські Сурмачі» – 89 грн, помаранчева кава – 69 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, українська кухня, арт-простір, великий вибір настоянок та наливок, зали для банкетів, pets friendly, cork fee, жива музика, kids friendly, сети для компанії.

«Остання Барикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною сім’ї ресторанів Діми Борисова. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. В меню «Останньої Барикади» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вино українського виробництва. В ресторані можна замовити чотири види вареників із заварного тіста.

Pomazanka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Дружби Народів, 27

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (86–135 грн), салати (85–179 грн), основні страви (126–345 грн).

Страви: вареники з сиром сулугуні – 98 грн, вареники з капустою – 79 грн, вареники з м’ясом – 119 грн, вареники з сиром – 98 грн, вареники з картоплею та грибами – 87 грн, вареники з вишнею – 110 грн, вареники з полуницею – 96 грн, вареники в гарбузовому тісті (з індичкою та грибами) – 106 грн.

Напої: журавлинівка/обліпихівка/лимонівка – 55 грн/50 мл, Settesoli Pinot Grigio – 105/520 грн, цитрусовий лимонад – 69 грн.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться на бульварі Дружби Народів, сучасний інтер’єр, стилізований декор, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях і цілий день на вихідних, шеф-кухар Сергій Семикрас, коктейлі, власні настоянки, дитяча кімната, тераса, резерв столів.

Pomazanka — ресторан української кухні на бульварі Дружби Народів. Сучасний та яскравий інтер’єр закладу доповнено стилізованими полотнами, великими світильниками та настінними композиціями з дерева. За кухню в ресторані відповідає шеф-кухар Сергій Семикрас. В меню представлені страви української кухні за класичними та авторськими рецептами. Зокрема в меню ви знайдете вісім видів вареників з солодкими та солоними начинками.

Головна фото: КАНАПА ресторан.салон

Фото: Facebook BARVY, КАНАПА ресторан.салон, Первак, Prynada Ukrainian Cafe, Остання Барикада, Pomazanka.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi