Weekly Restoguide: куди піти у Києві 15-21 березня - PostEat

пошук

Weekly Restoguide: куди піти у Києві 15-21 березня
15-03-2021 0 1415


Куди піти у Києві — на це питання знає відповідь редакція PostEat, яка щонеділі ділитиметься з вами цікавими гастрономічними і не тільки подіями у столиці на найближчий тиждень. З 15 по 21 березня ви можете дізнатись про традиційні монастирського пивоваріння, відвідати музично-гастрономічну вечерю з дегустацією рому, гастрономічний фестиваль французької кухні, грецький вечір з биттям тарілок та дізнатись все про британський етикет на бранчі.

«Царство» Пивовара Марка

Захід «Царство» Пивовара Марка проводитиметься у форматі «Education & Beer Crawl», який поєднує лекцію з екскурсією, та дегустацію пива та ласощів. З давніх-давен пиво вважалося традиційним монастирським напоєм, який варили також і у Софійському монастирі. Під час лекації-дегустації розповідатимуть про життя найвідомішого софійського пивовара XVIII ст. Марка Бондаренка та його зв’язок з Андріївською церквою, секрети приготування та зберігання напоїв монастирськими пивоварами. Партнерами дегустації є новий ресторан української кухні «Глек • ресторан київської кухні».

Де: вул. Володимирська, 24 (Національний заповідник «Софія Київська», Будинок Митрополита).

Коли: 17.03 (вівторок), 19:00

Вартість: 390 грн

Контакти: +380503011272


Вечеря з виноробом: Stefano Farina з Італії

Вечір четверга можна провести за вечерею в центрі Києва з італійським виноробом Stefano Farina, який має п’ять господарств і велику кількість винних погрібів та виноградників, розташованих в найзнаменитіших виноробницьких регіонах Італії: в П’ємонті, Тоскані та Апулії. На вечері гості онлайн поспілкуються з винарем та вип’ють його вина в компанії смачної вечері. У меню кілька фудпейринг-тандемів: Gavi DOCG 2018 та канапе з тартаром з лосося, Le Bocce Chianti Classico DOCG Gran Selezione 2012 та тартар з яловичини, Sassaia di Albereto Toscana IGT 2014 та філе качки магре з грушею, Barolo Riserva DOCG 2011 та особуко, й на десерт тірамісу.

Де: вул. Шота Руставелі, 11 (ресторан BEEF meat & wine)

Коли: 18.03 (четвер), 19:00

Вартість: 2200 грн (в день вечері – 2500 грн)

Контакти: +380949289804


Гастровечеря з дегустацією рому Angostura

Музично-гастрономічна вечеря з дегустацією рому Angostura відбудеться у ресторані «Букет Côtelette». Проводити дегустацію та розповідати цікаві факти буде срібна призерка International Cocktail Championship та Golden Cup International Cocktail Competition 2018, бартендерка Марина Левадна. Вечеря проходитиме під чарівні звуки саксофону. На аперитив запланована дегустація рому Angostura (7 років витримки) й ювілейного рому Angostura 1824, а також легкий авторський коктейль на основі рому з нотками грейпфруту. В меню вечері: слабосолений лосось, прошуто, бейбі-моцарела, свіжі томати-чері, в’ялені томати, чіабата, тарта з червоною ікрою, медальйони з телятини у беконі під соусом теріякі зі спаржевою квасолею, запечена груша в ромовій глазурі.

Де: вул. Туполєва, 16Е (ресторан Букет Côtelette)

Коли: 18.03 (четвер), 18:00

Вартість: 500 грн

Контакти: +380934659409


LOBSTER SET PARTY

Кожний четвер у винному ресторані GASTRONOM food&wine bar відбувається Lobster Set Party — усі гурмани можуть замовити половину канадського лобстера і келих вина за спеціальною ціною 398 грн. А о 20:00 атмосферу вечора створюватимуть улюблені хіти на оригінальних платівках від DJ Kovrigo.

Де: вул. Володимирська, 61/11 (ресторан GASTRONOM food&wine bar)

Коли: 18.03 (четвер), 20:00

Вартість: free

Контакти: +380960968008


GOÛT DE FRANCE | Гастрономічний Фестиваль

Щороку в міжнародному гастрономічному фестивалі «Смак Франції / Goût de France» беруть участь тисячі ресторанів на п’яти континентах. Не зважаючи на те, що у 2021 році фестиваль не проводиться, в ресторані французької кухні Très Français підготували спеціальне меню на підтримку цього міжнародного заходу. З 19 по 21 березня в Très Français на гостей чекатиме вишукане меню у марьяжі з регіональними винами, котре бренд-шеф розробив спеціально до гастрономічного свята Goût de France.

Де: вул. Костьолна, 3 (ресторан Très Français)

Коли: 19-22.03 (з п’ятниці по неділю)

Вартість: згідно меню

Контакти: +380931414914


Грецький вечір

19 березня гостей запрошують перенестись в атмосферу теплого та яскравого грецького вечора у ресторані «Таверна», що на лівобережному масиві Русанівка. Обіцяють колорит та автентичність із грецькою музикою і середземноморськими стравами від шеф-кухара. У цей вечір запланована особлива програма: краса грецького танцю від колективу АССА, майстер-класі по сіртакі та традиція кожного грецького вечора – биття тарілок під грецьки мотиви.

Де: Русанівська набережна, 4 (ресторан Taverna)

Коли: 19.03 (п’ятниця), 19:00

Вартість: free

Контакти: +380952806633


Столовий етикет Британії та особливості світської бесіди small talk

У суботу в ресторані французької кухні Citronelle відбудеться етикет-бранч. Ведуча — Люсі Варнава, британський експерт традицій англійського чаювання і королівського етикету, англійська шефиня ресторану з 2-ма розеттами в місті Ноттінгем, засновниця кулінарної школи Lucy Varnava Cookery School, засновниця єдиних в Британії люксових гастротурів старовинними замками і маєтками Англії. Під час бранчу гості дізнаються про особливості британського привітання, відмінності британського та французького сервірування, секрети супової ложки, що з’явилося першим – серветка чи вилка, а також чому ви ніколи не сядете поруч зі своїм чоловіком за одним столом в Британії.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23 (ресторан Citronelle)

Коли: 20.03 (субота), 11:00

Вартість: 1800 грн

Контакти: +380672171420

Анонс носить інформативний характер. Організатори можуть змінювати місце та час проведення заходів, асортимент напоїв і страв. На деякі заходи потрібна реєстрація. Всю інформацію уточнюйте у організаторів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi