Хачапурі в ресторанах Києва: 10 нових та знайомих локацій - PostEat

пошук

Хачапурі в ресторанах Києва: 10 нових та знайомих локацій
22-07-2020 0 496


Хачапурі в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Перше, що спадає на думку при згадках про Грузію, це її кулінарний символ — хачапурі. В класичному вигляді хачапурі — це хлібець характерної форми з великою кількістю сиру. Варіантів приготування хачапурі існує дуже багато — в ресторанах Києва подають мегрельські, аджарські, імеретинські, осетинські хачапурі. Проте можна зустріти й авторські варіації з сочевицею, рикотою, лососем та в’яленими томатами. Які хачапурі в ресторанах Києва можна спробувати, читайте в нашому матеріалі.

ШОТІ

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴. Салати (149–269 грн), основні страви (179–399 грн), сири та десерти (49–299 грн).

Страви: хачапурі по-імеретинськи – 179 грн, хачапурі по-мегрельськи – 199 грн, хачапурі по-аджарськи – 229 грн.

Напої: лимонад з червоного базиліку – 89 грн, домашній тархун – 89 грн, еспресо – 59 грн, капучино – 69 грн.

Деталі: ресторан високої грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських, шеф-кухар Александре Баіндурашвілі, спеціальне меню від шефа, гастрономічні вечори, винна карта і міцний алкоголь.

«ШОТІ» — заклад високої грузинської кухні, що належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських. Назва ресторану походить від назви грузинського хліба шоті. Такий хліб випікають у спеціальній кам’яній печі – саме така прикрашає одну із зал ресторану. Шеф-кухар готує автентичні страви, прикрашаючи їх авторськими штрихами, які гармонійно поєднуються з грузинськими винами з колекції «ШОТІ». В ресторані готують три види хачапурі: по-імеретинськи з сиром чхінті та сулугуні, по-мегрельськи з сиром всередині та зверху й відкритий хачапурі по-аджарськи з яєчним жовтком та вершковим маслом.

Чічіко

Де: вул. Ярославів Вал, 23а

Бюджет: ₴₴. Закуски (88–245 грн), гарячі страви (195–420 грн), страви у хоспері (175–385 грн).

Страви: хачапурі по-мегрельськи – 150 грн, хачапурі з сочевицею – 155 грн, хачапурі «Диявола» – 165 грн, хачапурі по-аджарськи – 155 грн, хачапурі зі шпинатом – 175 грн, хачапурі «Чотири сира» – 175 грн, кубдарі з бараниною – 175 грн, хачапурі з рикотою та трюфельною пастою – 275 грн.

Напої: лікер зелений горіх – 48 грн/50 мл, лате – 65 грн, сезонний лимонад – 88 грн.

Деталі: позиціонує себе як сучасне міське грузинське кафе, карта вин, коктейльна карта, дитяче меню, дитяча кімната з аніматором, доставка, хоспер-меню, ланч-сети з 12:00 до 17:00 по буднях, тераса, резерв столів, формат take away.

«Чічіко» — сучасне грузинське міське кафе, яке знаходиться в історичній частині Києва. Дизайнерський інтер’єр цілковито відображає та підтримує гостинну атмосферу в закладі.  Серце закладу – тандир, традиційна глиняна піч, завдяки якій гості можуть спостерігати за приготуванням страв із залу ресторану. В «Чічіко» готують класичні та авторські хачапурі — можна скуштувати популярний хачапурі по-аджарськи та спробувати хачапурі з рикотою та трюфельною пастою.

МАМА МАНАНА

Де: вул. В. Васильківська, 44; вул. Г. Кірпи, 5Б; вул. Нижній Вал, 23; вул. Прорізна, 22.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (57–300 грн), хінкалі (76–124 грн), хачапурі (30–253 грн).

Страви: кобулеті по-аджарськи – 187 грн, мадліані по-аджарськи – 193 грн, пеновані м’ясний – 160 грн, хачапурі по-імеретинськи – 137/245 грн, хачапурі по-мегрельськи – 149/265 грн, хачапурі по-аджарськи – 143 грн, хачапурі «Манана» – 177 грн, кубдарі – 143 грн, хачапурі по-осетинськи – 125 грн, аджапсандалі по-аджарськи – 94 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.

«МАМА МАНАНА» — це ресторани грузинської кухні з дружньою атмосферою і висококласним сервісом. Інтер’єр закладів створює атмосферу затишного грузинського будинку завдяки стильному декору. У ресторанах готують домашню грузинську кухню: хачапурі, хінкалі, гарячі закуски, м’ясні страви з печі тоне та грузинські десерти. Серед великого вибору хачапурі варто звернути увагу на кобулеті по-аджарськи з сирами дорблю, камамбер, сулугуні та імеретинський.

Джаніко

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴. Закуски (75–98 грн), хінкалі (18 грн), хачапурі (30–128 грн).

Страви: хачапурі по-імеретинськи – 128 грн, хачапурі по-мегрельськи – 128 грн, хачапурі по-аджарськи – 95 грн.

Напої: лимонад тархун – 75 грн, марокканський чай – 85 грн, коктейль Pear Sour – 160 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі міста, в інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями, шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, рецепти домашньої кухні, страви на мангалі, літня тераса, коктейлі, винна карта, резерв столів.

«Джаніко» — ресторан грузинської кухні, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян. Ідея відкриття власного ресторану з’явилася у пари в Грузії, куди вони вирушили в пошуках пригод і гастрономічних відкриттів. Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. Завдяки його рецептам у хачапурі по-аджарський правильний сирний смак імеретинського сиру і сиру сулугуні.

Чачапурі

Де: б-р Тараса Шевченка, 36а

Бюджет: ₴₴. Салати (113–139 грн), гарячі страви (83–225 грн), десерти (81–101 грн).

Страви: хачапурі по-імеретинськи з начинкою із бринзи і сиру сулугуні – 137 грн, хачапурі по-мегрельськи з начинкою із подвійної порції сиру сулугуні – 149 грн, хачапурі по-аджарськи з курячим яйцем у формі човника з сиром сулугуні і бринзою в бортиках та жовтком сирого яйця – 153 грн, хачапурі по-аджарськи з перепелиним яйцем – 153 грн, хачапурі з м’ясом з начинкою із фаршу яловичини і свинини, сиру сулугуні і свіжих помідорів – 169 грн, хачапурі зі шпинатом з начинкою зі шпинату і сиру сулугуні – 140 грн, лобіані з квасолею – 115 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторан «Чачапурі» на бульварі Шевченка вже п’ять років вважається «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». В ресторані шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви. В одному із залів відвідувачі можуть спостерігати, як у справжній печі-тандирі випікають лаваш та готують м’ясо. В «Чачапурі» готують хачапурі з сирами, з квасолею, з м’ясним фаршем та з зеленню — пропонують хачапурі по-аджарськи з курячим яйцем у формі човника з сиром сулугуні і бринзою в бортиках та жовтком сирого яйця.

Tbiliso

Де: Оболонський проспект, 1Б; вул. Берковецька, 6Д; Русанівська набережна, 4; вул. Архітектора Вербицького, 1; вул. Деміївська, 31.

Бюджет: ₴₴. Салати (97–185 грн), основні страви (139–215 грн), гарячі закуски (65–259 грн).

Страви: хачапурі по-аджарськи – 109 грн, хачапурі по-аджарськи «титанік» – 195 грн, хачапурі по-аджарськи з телятиною – 119/165 грн, хачапурі з лососем та шпинатом – 245 грн, хачапурі по-імеретинськи – 98/145 грн, хачапурі по-королівськи – 135 грн, хачапурі по-мегрельськи – 115/155 грн, хачапурі з куркою, грибами та сиром – 115/155 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, лате – 55 грн, домашнє грузинське червоне/біле вино – 69 грн/150 мл.

Деталі: грузинська кухня, лояльне ціноутворення, сучасний інтер’єр, традиційне меню, сезонні пропозиції від шефа, винна карта, баклажанне меню, спеціальні пропозиції, тераса, резерв столів.

Tbiliso — мережа сімейних ресторанів грузинської кухні. В меню ресторану — 8 видів хачапурі та 7 видів хінкалі, люля-кебаб і шашлик, а також грузинські закуски, салати та десерти. Винна карта пропонує гарний вибір грузинських, італійських та іспанських вин. Заклад відрізняється демократичною ціновою політикою, ситними порціями і щирою гостинністю. Окрім класичних позицій в Tbiliso можна спробувати хачапурі з лососем та шпинатом й хачапурі з куркою, грибами та сиром.

VANO IVANO

Де: Кловський спуск, 7а; вул. Богдана Хмельницького, 32; вул. Саксаганського, 9; Броварський проспект, 41а; вул. Севастопольська, 11/27; вул. Райдужна, 8а; вул. Ревуцького, 4.

Бюджет: ₴₴. Салати (85–129 грн), гарячі страви (95–295 грн), страви на вугіллі (45–195 грн).

Страви: хачапурі по-царськи – 149 грн, хачапурі по-мегрельськи – 129 грн,  хачапурі по-аджарськи – 129 грн, хачапурі по-осетинськи зі шпинатом – 109 грн, кубдарі – 149 грн, хачапурі по-імеретинськи – 119 грн, лобіані – 99 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, лате – 39 грн, кава по-грузинськи – 45 грн, чай з жасмином – 45 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, традиційні страви, мангал-меню, великий вибір алкоголю, домашні напої, мальовничий вид на озеро, альтанки біля води, кілька залів, резерв столів.

VANO IVANO — сім’я грузинських ресторанів, яких в Києві вже налічується 7 закладів в різних районах міста. Автором ідеї є відомий грузинський актор Вано Янтбелідзе. Перший ресторан VANO IVANO відкрився на Кловському узвозі, зараз ресторани працюють в центрі, на Дарниці, біля озера на Позняках та на Райдужному масиві. У ресторанах мережі ви можете спробувати традиційні страви грузинської кухні, зокрема, хачапурі — один з найпопулярніших у закладах хачапурі по-царськи з сиром сулугуні, сирною скоринкою і шматочками розплавленого сиру зверху.

Patio. Georgian food

Де: вул. Бальзака, 7а

Бюджет: ₴₴. Салати (95–195 грн), холодні закуски (75–129 грн), гарячі страви (129–299 грн).

Страви: хачапурі по-аджарськи – 149 грн, хачапурі по-аджарськи з беконом – 169 грн, хачапурі по-аджарськи з в’яленими томатами – 169 грн, хачапурі по-імеретинськи – 139 грн, хачапурі по-мегрельськи – 139 грн, хачапурі з трьома сирами  165 грн, хачапурі з телятиною – 159 грн, хачапурі зі шпинатом та сиром сулугуні – 139 грн.

Напої: глінтвейн – 69 грн, морс – 45 грн, кава по-грузинськи – 45 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Троєщині, сучасний інтер’єр, кілька зал, 8 видів хачапурі, власна випічка, страви на вугіллі, веган меню, літня тераса, винна карта, доставка, резерв столів.

Patio. Georgian food – ресторан грузинської кухні, знаходиться на Троєщині. Інтер’єр Patio створений у грузинському стилі з використанням натуральної деревини. У меню ресторану – класичні та авторські страви грузинської кухні — 8 видів хачапурі, 5 видів хінкалі, традиційні гарячі закуски та страви на вугіллі. Цікаві варіації на класику — по-аджарськи з беконом та з в’яленими томатами.

Хачапурі та вино

Де: вул. Бориса Грінченко, 2/1; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Святошинська, 3А; просп. Володимира Маяковського, 43/2; вул. Драгоманова, 29; вул. Антоновича 176; просп. Академіка Глушкова, 13Б; вул. Гната Юри, 13; вул. Сагайдачного, 27; вул. Маршала Тимошенко, 18; вул. Московська, 8.

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (99–229 грн), гарячі страви (98–323 грн), хінкалі (20–26 грн/1 шт.).

Страви: хачапурі по-мегрельськи – 145 грн, хачапурі по-імеретинськи – 132 грн, хачапурі по-аджарськи – 125 грн, хачапурі фірмовий – 165 грн, хачапурі зі шпинатом – 120 грн, хачапурі по-осетинськи – 109 грн.

Деталі: грузинська кухня, 7 видів хінкалі, страви на мангалі, грузинські вина і чача, велика колекція вин з Європи, є доставка і формат take away, паркінг, kids friendly.

«Хачапурі та вино» — мережа столичних ресторанів грузинської кухні, які налічує більше десяти локацій. Тут готують 7 видів хачапурі, хінкалі з різними начинками, люля-кебаб, різноманітні супи, салати, закуски, десерти. Серед класичних хачапурі в ресторані можна замовити новинку — хачапурі зі шпинатом.

Otdohnuli

Де: вул. Драгоманова, 31; вул. Шумського, 3А

Бюджет: ₴₴. Салати (85–195 грн), гарячі закуски (85–135 грн), страви на вугіллі (65–195 грн).

Страви: хачапурі по-аджарськи – 145 грн, хачапурі Otdohnuli – 175 грн, хачапурі по-імеретинськи – 130 грн, хачапурі по-мегрельськи – 135 грн, хачапурі по-царськи – 165 грн, хачапурі по-осетинськи зі шпинатом – 125 грн.

Напої: цитрусовий лимонад – 35 грн, грузинський грог – 70 грн, мохіто б/а – 85 грн, капучино – 40 грн.

Деталі: ресторани грузинської кухні, знаходяться біля міських озер, альтанки, страви на вугіллі, барна карта, напої власного приготування, домашні чаї, резерв столів.

Otdohnuli — новий ресторан грузинської кухні на озері Позняки біля однойменного парку. На гостей традиційно чекає автентична кухня, грузинське вино та істинна гостинність. В меню закладу ви знайдете традиційні грузинські страви, 8 видів та страви на вугіллі. Також OTDOHNULI — нова назва ресторану на озері Тельбін, який раніше належав мережі ресторанів VANO IVANO.

Головна фото: VANO IVANO

Фото: Facebook ШОТІ, Чічіко, МАМА МАНАНА, Джаніко, Чачапурі, Tbiliso, VANO IVANO, Patio. Georgian food, Хачапурі та вино, Otdohnuli.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi