пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Де скуштувати японський десерт моті в Києві, розповідає редакція PostEat. Традиційний японський святковий десерт моті роблять з рисового тіста, процес приготування якого називається мотіцуке. Рис сорту мотігоме замочують на ніч, а потім варять чи готують на пару. Цей сорт рису після теплової обробки стає щільним та глевким. Відварений рис вручну товчуть в традиційній ступі усу — цим процесом займаються двоє людей, які почергово товчуть тісто, перемішують та змочують водою. Готове тісто використовують для приготування різноманітних страв, наприклад, супів тікара удон з підсмаженими моті чи осі руко із солодких бобів адзукі та обсмаженого моті. Також з моті роблять десерти дайфуку — невеликий коржик з рисового тіста з начинкою з бобової пасти анко чи бобів адзукі. Десерти з тіста моті та цілої полуниці, бобової пасти анко чи крему називають ітіго дайфуку. Де в Києві скуштувати традиційний японський десерт моті, читайте в нашому матеріалі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Зоологічна, 10
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (99–989 грн), основні страви (198–3999 грн), плато морепродуктів (598–778 грн).
Страви: моті малиновий сорбет – 99 грн, моті білий шоколад з манго – 99 грн.
Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.
Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, кухня Nikkei, тепан-гриль, відкрита кухня, контактний коктейльний бар, велика колекція японського віскі, паркінг, 4 літні тераси, kids friendly, 6 акваріумів з живими устрицями і лобстерами, льодова вітрина.
У RONIN ви знайдете страви японсько-перуанської кухні Nikkei. Ресторан двоповерховий, його зали можуть вмістити до 450 гостей. На відкритій кухні ви можете спостерігати за процесом приготування страв, а якщо бажаєте спробувати коктейлі, вино або міцні алкогольні напої, можна влаштуватися за контактною барною стійкою. В ресторані RONIN можна спробувати два види моті — з малиновим сорбетом та з білим шоколадом і манго.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. В. Гетьмана, 6 (ТРЦ «Космополіт); пр-т Ватутіна, 2 (ТРЦ «Скай Молл»); вул. Заболотного, 37 (ТРЦ «Арт Молл»); вул. Гришко, 3 (ТРЦ «Аладін»); Обухівське шосе, 2 (Аутлет-містечко «Мануфактура»).
Бюджет: ₴₴. Моті (59–64 грн), пудинг-сети (169 грн).
Страви: моті морозиво карамель-макадамія – 69 грн, моті сакуа – 62 грн, моті карамельний пудинг – 62 грн, моті медова клюква – 59 грн, моті полуничний чизкейк – 64 грн.
Напої: кальпіс матча – 86 грн, блакитний лате на мигдальному молоці – 98 грн, кокос йогурт – 59 грн.
Деталі: мережа кафе-бутиків, ексклюзивні десерти моті, пудинги, альпійська вода, натуральні італійські лимонади, рідкісні сорти чаю, флористика, галерея подарунків.
ITIS Café — мережа гурме-бутиків з широким асортиментом оригінальних десертів та напоїв. Колекція десертів від ITIS Cafe складається з японських десертів моті, морозива моті та пудингів. Різноманітність начинок дозволить гурманам та ласунам щоразу пробувати нові смаки. До десертів в ITIS Cafe підібрана серія високоякісних кавових і шоколадних напоїв, а також рідкісних сортів чаю: французький чорний і квітковий чай, широкий асортимент австрійського трав’яного чаю і японський чай з квітами сакури.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 30а
Бюджет: ₴. Канапки (69 грн), боули (69 грн), десерти (39–69 грн).
Страви: моті манго з білим шоколадом – 39 грн.
Напої: Chardonnay Gastrofamily white wine – 39 грн / 150 мл, сидр яблучний – 39 грн, яблучна наливка – 39 грн / 50 мл.
Деталі: належить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, цукерки з незвичайними смаками, наливка і сидр, нестандартні «канапки», лаконічне меню, локальні продукти, стилізований інтер’єр, тераса, резерв столів, формат take away.
Нео-бістро «Канапка бар» знаходиться на Андріївському узвозі в старовинній будівлі початку ХХ століття. Історична цінність вулиці, на якій працює ресторан, простежується в його інтер’єрі — невеликий затишний заклад вражає красою і стилем. Тут готують страви з новим поглядом на українську кухню. Колекцію кращих канапок з усього світу — сендвічі, surf & turf бургери, пінси найкраще смакувати на літній терасі закладу. На десерт рекомендуємо замовити моті манго з білим шоколадом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сагайдачного, 15
Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (160-450 грн), основні страви (290-990 грн), роли (270-410 грн).
Страви: моті пломбір з малиново-імбирним кюлі – 160 грн, моті лайм-імбир – 160 грн.
Напої: еспресо – 60 грн, лате – 100 грн, лимонад – 140 грн, чай в асортименті – 110 грн.
Деталі: ресторан авторської паназійської кухні, розташований на 7 поверсі готелю Riviera House, панорамний вид на старовинний Поділ та Дніпро, кілька зал, стильний інтер’єр, страви з морських делікатесів, авторські коктейлі з азійським акцентом, великий вибір вина з різних куточків світу, vip-room і кімната для паління, кальян, арт-об’єкт — КАМА bar із дзеркальною стелею і світловою інсталяцією.
Ресторан авторської паназійської кухні KAMA Restaurant знаходиться на 7 поверсі готелю Riviera House. Особлива перевага ресторану — панорамний вид на старовинний Поділ і Дніпро. В меню ресторану – страви паназійської кухні в авторському прочитанні. Рекомендуємо спробувати два види моті з пломбіром і малиново-імбирним кюлі та зі смаком лайм-імбир — десерти готують за особливим рецептом, вас неодмінно вразить їхній розмір та вишукана подача.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Нижній Вал, 33Б
Бюджет: ₴₴. Ккочі (49–189 грн), рамен (119–139 грн), основні страви (89–189 грн).
Страви: моті – 79 грн.
Напої: соджу-шоти – 49 грн/50 мл, соджу з канапе – 79 грн, глінтвейн – 129 грн, коктейль «Хані Бі» – 149 грн.
Деталі: бар в історичній частині Києва зі стравами корейської кухні, паркінг, резерв столів, формат take away, органічні та домашні вина, страви для вегетаріанців, дегустації.
«Пян-Се бар» — це атмосферний корейський бар на затишному Подолі, у якому панує дружня атмосфера. Розмаїття автентичних корейських страв приємно здивує навіть знавців азійської кулінарії — в меню представлені різноманітні овочеві, м’ясні страви і страви з морепродуктів. Усі страви у «Пян-Се барі» відрізняються великими порціями, гостротою та неординарністю смаків. Новинка в меню «Пян-Се бар» — десерт моті з рисового борошна, чаю матча, чесаної квасолі та арахісової пасти.
Фото: Facebook RONIN, ITIS Cafe, Канапка бар, KAMA Restaurant, Пян-Се бар
Головна фотографія (колаж): RONIN, KAMA Restaurant, Канапка бар
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi