Зимові канікули у Львові: відвідуємо нові ресторани міста Лева - PostEat

пошук

Зимові канікули у Львові: відвідуємо нові ресторани міста Лева
08-01-2020 0 1777


У новорічні свята до Міста Лева з’їжджаються гості з усіх куточків України і не тільки, щоб зачаруватись зимовою атмосферою старовинного міста та його різдвяною красою. Редакція PostEat пропонує вам відкрити нові гастрономічні локації нашої західної перлини та відвідати нові ресторани Львова. Не втрачайте нагоди спробувати вірменську страву за сімейним рецептом, наїстись хрусткої рибки та авторської піци, насолодитись величезним американським бургером та відчути себе середньовічним монахом.

Пара Джанов і Портвейн

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 12

Бюджет: ₴₴. Сніданки (81–173 грн), закуски (50–310 грн), женгалов хац (171–192 грн).

Страви: перці падрон з пармезаном – 110 грн, сардини в оливковій олії – 150 грн, сендвіч рубен з пастрамі – 181 грн, женгалов хац з гранатом – 181 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан та винний бар, знаходиться в центрі міста у вірменському дворику, входить до мережі ресторанів Restaron, автор концепції ресторатор Вардкес Арзуманян, дизайн інтер’єру – Денис Беленко, страви вірменської кухні, сімейні рецепти, сніданки цілий день; великий вибір портвейнів, хересів та вермутів.

Ресторан «Пара Джанов і Портвейн» відкрився наприкінці серпня у центрі Львова та є закладом сім’ї львівських ресторанів Restaron. Автор концепції — український ресторатор Вардкес Арзуманян, який поділився з командою шеф-кухарів своїми фамільними рецептами. Розкішний інтер’єр ресторану розробив відомий архітектор та дизайнер Денис Беленко. Першочерговою ідеєю авторів концепції закладу було створення винного бару, проте акцент вирішили зробити на великому виборі портвейнів, хересів та вермутів. До кращих позицій цієї категорії напоїв у «Пара Джанов і Портвейн» подають цікаві закуски. Зокрема до вина пропонують традиційну вірменську випічку женгалов хац (у перекладі хліб із зеленню), яку в закладі готують із 15 видів трав.

Анчоусна

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Корнякта, 1

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (45–98 грн), бургери (98–235 грн), супи (62–82 грн).

Страви: картопляний салат з анчоусом – 69 грн, мус анчоусний – 79 грн, бургер з червоним окунем, щупальцями кальмара та соусом цезар – 175 грн, сирний крем-суп з анчоусом – 82 грн.

Напої: бочкове просеко – 65 грн/150 мл, пунш лимонно-базиліковий – 39 грн, вишнівка – 39 грн/50 мл.

Деталі: рибний ресторан, монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», великий вибір свіжої риби, власний вилов, вина келихами, домашні настоянки.

«Анчоусна» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», який відкрився в центрі Львова у останніх числах грудня. В ресторані готують хамсу (яка в європейській гастрономії називається анчоусом), барабульку, ставридку, сардини, мерланга, шпроти і багато іншої дрібної смаженої рибки з хрусткою скоринкою та в абсолютно несподіваних стравах. Свіжі рибу та морепродукти на ваш вибір посмажать в пивному клярі або по-домашньому на пательні.

Atelier 19

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Староєврейська, 19

Бюджет: ₴₴. Антипасті (35–175 грн), паста (99–139 грн), піца (119–199 грн).

Страви: піца «Маргарита» — 119 грн, особуко – 175 грн, паста марінара – 99 грн, капрезе – 119 грн, капелаччі з лососем – 139 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, чай – 59 грн, коктейль «Амаре» – 130 грн, капучино – 47 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться в центрі міста, затишний інтер’єр, класичні та авторські рецепти, сніданки з 11:00 до 13:30, винна карта, коктейлі.

Ресторан італійської кухні Atelier 19 відкрився у Львові наприкінці червня. Головною стравою у меню є піца, тут її готують за класичними та авторськими рецептами. Також пропонують пасту на зразок марінари, карбонари, болоньєзе. Окрім цього, готують традиційну італійську страву особуко, дорадо з овочами та поленту меланезе. У якості закусок подають тартар, карпачо, м’ясне та сирне антіпасті. У винній карті — класичні коктейлі, міцний алкоголь, вина з різних регіонів Італії, а також з Іспанії, Франції, Португалії, Чилі, Аргентини, Австралії та Нової Зеландії. 

Epic Cheeseburger Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Галицька, 15

Бюджет: ₴₴. Бургери (171–223 грн), фрі (80–142 грн), сніданки (90–157 грн).

Страви: сніданок єдинорога – 157 грн, «Піца бургер» – 183 грн, хешбраун з соусом айолі – 80 грн, грильований сирний мелт – 197 грн.

Напої: еспресо – 31 грн, чай – 35 грн, лимонад – 70 грн, шейк – 90 грн.

Деталі: бургерна, знаходиться в центрі міста, інстаграмний інтер’єр, десять видів бургерів, додатки до бургера, сніданки до 14:00, доставка.

Epic Cheeseburger Cafe — класична американська бургерна в центрі Львова. Заклад спеціалізується на бургерах та чізбургерах, «епічних» у подачі та розмірі. Великі в Epic Cheeseburger не тільки бургери, а й порції гарнірів, салатів і десертів. У бургерній можна поснідати в будь-який час доби, тут пропонують кілька варіантів сніданку на вибір: від традиційного англійського сніданку до вегетаріанського. Подають вино, пиво, лимонад і традиційні американські десерти.

Re:bro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Героїв УПА, 73

Бюджет: ₴₴. Основні страви (112–300 грн), боули та салати (92–139 грн), закуски до пива (38–78 грн).

Страви: шпондер свинячий – 167 грн, ребра яловичі – 192 грн, боул буріто – 127 грн, салат «нешуба» – 95 грн, смажений сир з ягідним соусом – 78 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: м’ясний ресторан, дизайнерський інтер’єр, шеф-кухар Сергій Кок, акцент на стравах з ребер, грильовані страви, крафтове пиво на кранах.

«Пивний ресторан здорового харчування» Re:bro відкрився у вересні у Львові. Інтер’єр ресторану виконано в стилі «індастріал лаундж», автор інтер’єру Влодко Костирко. Центральний елемент інтер’єру — пловчиня Єва, скульптура Ромуальда Йодка. За кухню відповідає Сергій Кок, концепція Re:bro — ресторан здорового харчування з акцентом на ребра. Страви з ребрами та стейки в ресторані готують за технологією  су-від протягом 10 годин, а перед подачею грилюють максимум 2 хвилини. Такий спосіб приготування дозволяє зберігати корисні властивості продукту і підкреслювати смак м’яса. Також в меню Re:bro є закуски до пива, перші страви і корисні боули та салати. На кранах у ресторані завжди є чотири види крафтового пива, з асортиментом якого гостя ознайомить офіціант.

П’яте підземелля

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Площа Ринок, 5

Бюджет: ₴₴. М’ясо на кілках (75–129 грн), салати (105–125 грн), на компанію (120–490 грн).

Страви: кілок з птицею – 75 грн, кілок з пстругом – 129 грн, булгур з овочами – 45 грн, серця у гранатовому соусі – 160 грн, стейк з рульки – 270 грн, срібна макрель – 215 грн.

Напої: глінтвейн – 55 грн, пиво каламутне – 54 грн/0,45 л, морс – 40 грн, мисливський чай – 50 грн.

Деталі: концептуальний ресторан у середньовічній стилістиці, знаходиться в центрі міста, тематичні костюми та меню, акцент на м’ясних стравах, п’ять зал, страви на компанію, барна карта.

«П’яте підземелля» — справжній середньовічний ресторан у підземеллі на центральній площі Львова. Місце, куди безперечно потрібно приходити за смачною їжею та відчуттям перенесення в часі та просторі. В закладі створено містичний та досі закритий світ підземель під однією з найстаріших кам’яниць Площі Ринок. За легендою, саме в цьому підземеллі оселились перші монахи-єзуїти, які приїхали до Львова з Європи створювати осередок ордену. В ресторані п’ять тематичних зал, офіціанти вбрані у костюми монахів.

Фото: Facebook Пара Джанов і Портвейн, Анчоусна, Atelier 19, Epic Cheeseburger Cafe, Re:bro, П’яте підземелля

Головна фото: П’яте підземелля

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi