Змішувати, але не підігрівати: де у Києві шукати страви з сирих продуктів - PostEat

пошук

Змішувати, але не підігрівати: де у Києві шукати страви з сирих продуктів
04-12-2019 0 1391


Вживати сирі страви з м’яса та риби людина почала до того, як добула тертям першу іскру. Тож мистецтву покращення природного смаку сирих продуктів не одне тисячоліття, а значить, комусь за цей час таки вдалось створити гастрономічний шедевр. Ви неодмінно чули про такі страви, як французький тартар, перуанське севіче та італійське карпачо — а прочитавши нашу добірку дізнаєтесь, де їх скуштувати в Києві.

QUEEN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 25

Бюджет: ₴₴₴. Салати (165–830 грн), гарячі закуски (210–930 грн), меню дров’яної печі (210–1900 грн).

Страви: сет з тріо тартарів – 1240 грн, тартар з телятини з шисо та червоною ікрою – 520 грн, тартар з далекосхідного гребінця з чорною ікрою та папаєю – 580 грн, карпачо з тунця з апельсиновим місо соусом авокадо та лаймовим сорбетом – 650 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: багатофункціональний комплекс, знаходиться на набережній Дніпра, входить до мережі Bulldozer Group; видова тераса, dinner show, жива музика, концерти популярних артистів, десертна карта, ресторанний концерт-хол; вишуканий інтер’єр, панорамний вид на Дніпро, шеф-кухар Володимир Болібрух, шеф-сомельє Максим Ісаков, шеф-бармен Олег Якобенко; страви японської, української та авторської кухні; Lobby Bar, караоке, камін, італійська кухня, італійська та руська печі, кухня відкритого вогню та льодова вітрина зі свіжими морепродуктами, крудо-бар, велика винна карта з вишуканими позиціями, авторські коктейлі, кальян, парковка, резерв столів.

Завітавши до комплексу QUEEN, ви з перших хвилин зануритесь у атмосферу свята та гастрономічних задоволень. В lounge-ресторані на другому поверсі комплексу вам запропонують спробувати різноманітні карпачо і тартари. Рекомендуємо почати знайомство з вишуканого сету з тріо тартарів — вам подадуть тартар з тунця з лохиною, соусом унагі та цибулею шніт і перепелиним жовтком; поруч із ним буде тартар з лосося з шисо-трюфельною заправкою, тартаром із авокадо з кінзою, перцем чилі, маслом трюфеля і лаймом; а також у тріо входить тартар з вугра зі свіжим огірком, соусом унагі та спайсі-айолі. Шанувальникам класичних м’ясних тартарів варто спробувати тартар з телятини з шисо та червоною ікрою. Вишуканий смак захований у тартарі з далекосхідного гребінця з чорною ікрою та папаєю. На третьому поверсі QUEEN в розкішній ballroom, яка приймає гостей з четверга по суботу з 17:00, діє інше меню. В ньому представлений великий вибір морепродуктів, з якого ми рекомендуємо неодмінно спробувати карпачо з тунця з апельсиновим місо соусом, авокадо та лаймовим сорбетом — ця страва одна з улюблених у гостей закладу.

Важають, що італійське карпачо було названо на честь художника епохи Відродження Вітторіо Карпаччо. Одні запевняють, що художник був великим кулінаром і любив експериментувати не тільки в своїй майстерні, але і на кухні. Інші запевняють, що вся справа в полотнах Карпаччо – соковиті і яскраві відтінки червоного кольору його картин викликали такі гастрономічні асоціації. Основа карпачо – тонко нарізані скибочки сирого м’яса або риби, приправлені соусом. Смак страві надає соус – гурмани вважають ідеальним поєднанням карпачо з яловичини з руколою та сиром пармезан, а до рибного карпачо пропонують лимон, каперси, оливки.

Catch Seafood Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 12

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (125–485 грн), основні страви (265–998 грн), десерти (215–298 грн).

Страви: севіче з лосося та манго з соусом кімчі – 355 грн, севіче з сібаса – 325 грн, пікантне севіче з дорадо – 325 грн, тартар з копченого вугря та гребінця з червоною ікрою – 496 грн, тартар із тунця з гуакамоле та свіжим авокадо – 489 грн, тартар із лосося, тунця та гребінця з японським майонезом та авокадо на двох – 1250 грн, карпачо із лосося з салатом із томатів чері та авокадо – 355 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан мережі La Famiglia, акцент на рибі і морепродуктах, комунальний стіл, кілька видів устриць, страви на грилі, винна карта, бар шампанського, паркінг, формат take away, kids friendly.

Catch Seafood Restaurant – заклад з величезним вибором страв з риби і морепродуктів. Свіжу рибу в ресторан привозять двічі на тиждень і готують – на грилі, в солі, на пару або в духовці. Свіжа риба подається з картопляним пюре і фірмовим соусом. Таких молюсків, як кальмар, гребінець, каракатиця і восьминіг, можна замовити свіжими, і шеф-кухар приготує їх за вашим побажанням. Спробуйте пікантне севіче з дорадо та новинку меню – тартар з копченого вугря та гребінця з червоною ікрою.

Buddha-bar Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 14

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (190–365 грн), салати (110–290 грн), основні страви (160–1750 грн).

Страви: гострий тартар із тунця та авокадо з рожевим грейпфрутом – 340 грн, карпачо з лосося з лаймово-лимонним сорбетом – 210 грн, карпачо з телятини в японському стилі з кунжутно-соєвим соусом – 230 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан азійської кухні, лаунж-бар, суші-бар, знаходиться на центральній вулиці столиці, декілька поверхів, концептуальний інтер’єр, вечірки, концерти, працює до 02:00 (в п’ятницю-суботу до 04:00), резерв столів.

Новий Buddha-Bar – це 1500 квадратних метрів з рестораном, лаунж зоною Mezonine та Private Dining Room. Buddha-Bar – це легендарна мережа, ресторанний бренд, який вже став культовим в найбільших містах світу. Заклади Buddha-Bar  вирізняє вишуканий дизайн, незрівнянний сервіс, майстерне поєднання паназійських смаків. На першому поверсі розташований ресторан – згідно з концепцією «сімейного стилю» страви подаються на великих тарілках і мають бути поділені між гостями. Другий поверх – лаунж-зона з унікальним коктейльним меню та ароматними кальянами. Завітайте до Buddha-Bar на вечерю та спробуйте карпачо з телятини в японському стилі з кунжутно-соєвим соусом.

Севіче – це страва з риби або морепродуктів, популярна в прибережних районах Тихого океану в Латинській Америці. В Перу ця страва вважається національною, та навіть існує свято на честь севіче. Зазвичай севіче готують із сирої риби, маринованої в соку цитрусів (лимон або лайм) з перцем чилі. Класичний перуанський севіче складається з тонко нарізаної сирої риби, маринованої в свіжовичавленому соку лайма чи гіркого апельсина (naranja agria), з нарізаною цибулею, перцем чилі і сіллю. Сібас (морський окунь) як основний інгредієнт використовується найчастіше.

CHI restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Паркова дорога, 16а

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (105–750 грн), гарячі страви (195–1600 грн), десерти (55–255 грн).

Страви: севіче з лосося та креветки з соусом юзу – 295 грн, тартар із лосося з гуакамоле, соусом кімчі та свіжою грушею – 275 грн, тартар з лосося та тунця в соусі даші – 245 грн, карпачо з сібаса з японським дресингом – 235 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, ресторан і party place мережі Carte Blanche, кухня Південно-Східної Азії, Індії та Китаю, літня тераса, вид на Київ, live show, паркінг, доставка, працює до останнього гостя, барна та чайна карти, спеціальне меню, робата-гриль, вечірки.

CHI restaurant – це ресторан і party place з великою літньою терасою, з якої відкривається розкішний вид на Дніпро і лівий берег Києва. У закладі легко поринути в атмосферу свята, афіша заходів клубу постійно поповнюється. Кухня CHI restaurant – це симбіоз смаків і гастрономічних традицій Південно-Східної Азії, Індії, Китаю з європейським акцентом. Особливої уваги заслуговують барна та чайна карти – в CHI restaurant кожен гість знайде напій на свій смак. Коктейльну карту розробив досвідчений мікcолог з Лондона Кароліс Урбонавічус. Спробуйте пікантне севіче з лосося та креветки з соусом юзу й ніжне карпачо з сібаса з японським дресингом.

Tolstiy&Tonkiy / Толстый и Тонкий

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна, 15а

Бюджет: ₴₴₴. Тартари (250–530 грн), севіче (275–305 грн), страви з риби і морепродуктів (370–2900 грн), десерти (70–170 грн).

Страви: тартар з м’яса камчатського краба з авокадо і камчатською ікрою – 530 грн, тартар з лосося з кремом з авокадо та кінзи під соусом понзу-юзу – 255 грн, тартар з яловичини з каперсами та в’яленими томатами під крихтами з пармезану – 250 грн, севіче з морського гребінця з цибулевою сальсою та томатами чері під манго-чилі соусом – 305 грн.

Напої: класичний лимонад – 85 грн, коктейль «Мехіко» б/а – 115 грн, гранатовий фреш – 195 грн, Negroni – 260 грн.

Деталі: розташований в центрі Києва, кухня Азії, Перу і Європи, в інтер’єрі використано 20 тон металевих конструкцій, винні шафи, авторські люстри, унікальне дерев’яне панно при вході з репродукцією полотна італійського художника Батоні Помпео «Одруження Амура і Психеї»; підходить для компаній, банкетів і ділових зустрічей, кілька зал, літня тераса, формат take away, жива музика і dj-сети, паркінг, акваріум з живими лобстерами і устрицями, велика винна карта, коктейльна карта.

Ресторан «Tolstiy&Tonkiy / Толстый и Тонкий» знаходиться у дворі за будівлею Молодого театру, що створює особливу атмосферу навколо локації. Офіціанти завжди допоможуть обрати смачні страви кухонь Азії, Перу і Європи, що вразять ваших гостей гастрономічними поєднаннями. Радимо також замовити цікаві алкогольні коктейлі чи вина з різних куточків світу, щоб доповнити смак ваших страв. В меню ресторану представлені чотири тартари та три севіче – рекомендуємо спробувати тартар з м’яса камчатського краба з авокадо і камчатською ікрою та севіче з морського гребінця з цибулевою сальсою і томатами чері під манго-чилі соусом.

Історія появи тартару дуже давня — його називають татарським біфштексом, оскільки його першочерговий варіант готували східні кочівники-завойовники. Вони харчувалися переважно сирим м’ясом, яке розрізали на тонкі шматки, клали під сідло, а ввечері розрізали на дрібні шматочки. Така страви стала натхненням для французьких гурманів, які зробили кочівну страву вишуканою. Разом з м’ясом чи рибою під ніж потрапляють часник, цибуля та інші спеції. Найчастіше для тартара беруть яловичину, телятину, а з риби – лосось і тунець. Як і в карпачо, для тартара важливий соус, наприклад, лимонний сік і оливкова олія, а на гарнір подають мариновані огірки.

Bassano Ristorante

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Бюджет: ₴₴₴. Супи (130–210 грн), салати (280 – 580 грн), холодні закуски (250–390 грн).

Страви: тартар з тунця з грейпфрутом, авокадо та карпачо з морського гребінця – 390 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: кулінарні традиції італійської та середземноморської кухонь, паста домашнього приготування, енотека з великим вибором ексклюзивних вин, спеціальні страви від шеф-кухаря, мальовничий вид на костел святого Миколая, кондитерська-пекарня при ресторані.

Bassano Ristorante майже два десятки років працює для киян та гостей міста — ресторан має унікальну винотеку з понад двохсот позицій вин, більшість з яких в Україні не представлені. В ресторані Bassano Ristorante роблять ставку на унікальність та якість. Меню ресторану складається з авторських та традиційних страв середземноморської кухні та оновлюється щосезону. Тераса Bassano Ristorante з видом на костел святого Миколая, мабуть, одне з найкращих місць в Києві для отримання неабиякого гастрономічного та естетичного задоволення. Насолодіться прогулянкою осіннім містом та спробуйте в Bassano Ristorante тартар з тунця з грейпфрутом, авокадо та карпачо з морського гребінця.

Фото: Facebook QUEEN, Catch Seafood Restaurant, Buddha-bar Kyiv, CHI restaurant, Tolstiy&Tonkiy / Толстый и Тонкий, Bassano Ristorante

Головна фотографія: Catch Seafood Restaurant



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi