пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
Ну що, тазики помили? Судочки до наступного нового року сховали? Тепер можна спокійно переходити на нормальне харчування.
30-го грудня мені зателефонувати з телеканал «Прямий» і попросили в прямому включенні розказати про Олів‘є!?!? Перша реакція була нерозуміння, що ще можна розказати про салат, який не має абсолютно жодного відношення до України. Вигаданий французом у 19 сторіччі, спаплюжений совковими жорнами у харч пролетаріату, де рябчиків замінила ковбаса, а каперси — солоний огірок, і все це залили продуктом хімічної промисловості.
Напевно редактори зовсім переїли мандаринок, подумав я, а потім я зрозумів, що наш олів‘єшний новорічний гештальт, ми закриємо дуже не скоро.
В Україні немає майонезно-безгрішних душ на свята, навіть я із задоволенням їм це гімно раз на рік, і згадую дитинство, а потім лікую підшлункову.
Треба просто прийняти факт існування цієї страви в нашому житті і спробувати зробити її більш придатною до вживання. Не треба робити гучних заяв, як деякі наші кулінарні експерти «я викинув Олів’є зі свого життя назавжди» а потім оп «я зробив для вас новорічне меню з Олів‘є» давайте будемо послідовні…
По-перше, спробуйте замінити варену ковбасу на запечене м‘ясо птаха, як це було в класичному рецепті. Зрозуміло, що рябчиків зараз знайти майже не можливо, але є індик, перепілки або копчене качине філе. Або зробіть його рибним, з слабосоленим лососем і ікрою, цей мій улюблений.
По-друге, замініть солоний огірок на каперс і буде вам щастя.
Замість ріпчастої цибулі використайте шніт, якщо хочеться цікавих кольорів купіть фіолетову картоплю.
Заправляти треба домашнім майонезом на свіжих жовтках та extra virgin olive oil.
А ще, коли майо буде готовий, додайте до нього солодкої гірчиці 1/3 і чайну ложку води від каперсів.
Ну а на фото мій улюблений Олі‘є з лососем та ікрою, який ми готували вже у далекому 2019 у Сеулі в ресторані Trypillia
Пішов пити льон
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi