Комплекс «Олів’є» - PostEat

пошук

Комплекс «Олів’є»
16-01-2021 0 272

Партнери

Автор


 

Ну що, тазики помили? Судочки до наступного нового року сховали? Тепер можна спокійно переходити на нормальне харчування.

30-го грудня мені зателефонувати з телеканал «Прямий» і попросили в прямому включенні розказати про Олів‘є!?!? Перша реакція була нерозуміння, що ще можна розказати про салат, який не має абсолютно жодного відношення до України. Вигаданий французом у 19 сторіччі, спаплюжений совковими жорнами у харч пролетаріату, де рябчиків замінила ковбаса, а каперси — солоний огірок, і все це залили продуктом хімічної промисловості.

Напевно редактори зовсім переїли мандаринок, подумав я, а потім я зрозумів, що наш олів‘єшний новорічний гештальт, ми закриємо дуже не скоро.

В Україні немає майонезно-безгрішних душ на свята, навіть я із задоволенням їм це гімно раз на рік, і згадую дитинство, а потім лікую підшлункову.

Треба просто прийняти факт існування цієї страви в нашому житті і спробувати зробити її більш придатною до вживання. Не треба робити гучних заяв, як деякі наші кулінарні експерти «я викинув Олів’є зі свого життя назавжди» а потім оп «я зробив для вас новорічне меню з Олів‘є» давайте будемо послідовні…

По-перше, спробуйте замінити варену ковбасу на запечене м‘ясо птаха, як це було в класичному рецепті. Зрозуміло, що рябчиків зараз знайти майже не можливо, але є індик, перепілки або копчене качине філе. Або зробіть його рибним, з слабосоленим лососем і ікрою, цей мій улюблений.

По-друге, замініть солоний огірок на каперс і буде вам щастя.

Замість ріпчастої цибулі використайте шніт, якщо хочеться цікавих кольорів купіть фіолетову картоплю.

Заправляти треба домашнім майонезом на свіжих жовтках та extra virgin olive oil.

А ще, коли майо буде готовий, додайте до нього солодкої гірчиці 1/3 і чайну ложку води від каперсів.

Ну а на фото мій улюблений Олі‘є з лососем та ікрою, який ми готували вже у далекому 2019 у Сеулі в ресторані Trypillia

Пішов пити льон

Зображення може містити: їжа
 
 Автор: Юрій Ковриженко, шеф-кухар
 
 
 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi