Сирне різноманіття: 3 варіанти подачі сиру фета - PostEat

пошук

Сирне різноманіття: 3 варіанти подачі сиру фета
07-10-2020 0 3852

Партнери

Автор


Сирна експертка спільноти ProCheese Оксана Чернова пропонує 3 цікаві варіанти використання сиру фета. 

Фета..фета… які асоціації виникають у вас з назвою цього сиру? Впевнена, що більшість із вас згадали саме про Грецію, грецький салат. 

Цікаво: Всі асоціюють фету з Грецією. Але для самої Греції це був досить складний шлях до визнання.  У 1994 році країна першою подала заявку на отримання статусу PDO (ця відзнака означає, що продукт захищений за місцем походження, тобто він був виготовлений у відповідному географічному регіоні з використанням традиційних рецептур). Потім за цей статус намагались боротися Данія, Німеччина та Франція. Та все ж справжня фета походить із Греції.

Яка ж доля фети в Україні?  У нас її використовують переважно як інгредієнт всім добре відомого грецького салату.  А я ж люблю різноманіття та нові поєднання. Не варто обмежуватись лише салатом, виходьте за рамки звичного. 

Фета — сир, який додасть смаку за різних обставин. Будь-то сніданок чи посиденьки з подругою, або ж корисний обід… Тож давайте детальніше зануримось у тему “фета та особливі моменти”. 

 

Неквапливий сніданок на вихідних

Всі ми чекаємо вихідних з нетерпінням. Бо це прекрасна можливість, коли нарешті можна прокинутись і, нікуди не поспішаючи, приготувати сніданок і насолодитись ним… І в мене є для вас неймовірно смачний варіант.  Коли я вперше приготувала запечену у спеціях фету з овочевим салатом — це була любов з першого шматочка. Насправді дуже поживний, а головне легкий у приготуванні сніданок. 

Інгредієнти: 

  • Фета 
  • Хліб 
  • Спеції, сіль 
  • Оливкова олія 
  • Будь-які овочі на салат. 

Для цього потрібно покласти фету у форму для запікання,  полити її оливковою олією і посипати спеціями. Далі ставимо у духовку на 10 хвилин, а тим часом готуємо свій улюблений овочевий салат. Запечену фету викласти на шматок хліба і сервірувати з салатом. Ось і все, нічого складного. 

 

Користь овочів на обід

Осінь – сезон урожаю. Напевно вже багато кому родичі передали свіженьких овочів, а якщо ні, то зараз велике різноманіття можна знайти в будь-якому магазині. Тож беремо те, що є у вас вдома і робимо соте. Здавалось би, звичайне собі соте, але якщо додати до нього шматочки фети, то отримаємо вже зовсім новий смак.  А як щодо незвичної креативної подачі? Без питань! Беремо вафельний стаканчик, як для морозива (не лякайтесь, є не тільки солодкі, але й з нейтральним смаком) і подаємо соте з фетою в ньому. Смачно і дуже зручно,  якщо ви вирішили влаштувати пікнік і посидіти на вулиці. 

 

Хвилинки релаксу за кавою

У всіх наступає момент, коли ну просто необхідне перезавантаження. Часто в цьому допомагає філіжанка кави і класна компанія. А приємним бонусом може стати смачненька закуска до кави.  

Інгредієнти: 

—          Фета;

—          Брускета, крекер або просто шматочок хліба;

—          Оливки; 

—          Спеції до смаку

—          Улюблена кава.

Викладаємо шматочки фети та оливки на брускету і зверху посипаємо спеціями – і вуаля, закуска до кави готова. Простіше ну просто нікуди,  але нові емоції і відчуття вам гарантовані. 

Рекомендація:  щоб відчути справжній смак фети, спочатку відкусіть брускету, а потім вже запивайте кавою. 

Ну що, трішки додали настрою до такого звичайного продукту, як фета? Говорю це часто і готова повторювати знову і знову: «Не бійтесь експериментувати!». Тільки так ви відкриєте для себе цей неймовірний світ. 

 

Авторка статті: Оксана Чернова, сирна експертка спільноти ProCheese

Фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi