Сирне різноманіття: 3 варіанти подачі сиру фета - PostEat

пошук

Сирне різноманіття: 3 варіанти подачі сиру фета
07-10-2020 0 2797

Партнери

Автор


Сирна експертка спільноти ProCheese Оксана Чернова пропонує 3 цікаві варіанти використання сиру фета. 

Фета..фета… які асоціації виникають у вас з назвою цього сиру? Впевнена, що більшість із вас згадали саме про Грецію, грецький салат. 

Цікаво: Всі асоціюють фету з Грецією. Але для самої Греції це був досить складний шлях до визнання.  У 1994 році країна першою подала заявку на отримання статусу PDO (ця відзнака означає, що продукт захищений за місцем походження, тобто він був виготовлений у відповідному географічному регіоні з використанням традиційних рецептур). Потім за цей статус намагались боротися Данія, Німеччина та Франція. Та все ж справжня фета походить із Греції.

Яка ж доля фети в Україні?  У нас її використовують переважно як інгредієнт всім добре відомого грецького салату.  А я ж люблю різноманіття та нові поєднання. Не варто обмежуватись лише салатом, виходьте за рамки звичного. 

Фета — сир, який додасть смаку за різних обставин. Будь-то сніданок чи посиденьки з подругою, або ж корисний обід… Тож давайте детальніше зануримось у тему “фета та особливі моменти”. 

 

Неквапливий сніданок на вихідних

Всі ми чекаємо вихідних з нетерпінням. Бо це прекрасна можливість, коли нарешті можна прокинутись і, нікуди не поспішаючи, приготувати сніданок і насолодитись ним… І в мене є для вас неймовірно смачний варіант.  Коли я вперше приготувала запечену у спеціях фету з овочевим салатом — це була любов з першого шматочка. Насправді дуже поживний, а головне легкий у приготуванні сніданок. 

Інгредієнти: 

  • Фета 
  • Хліб 
  • Спеції, сіль 
  • Оливкова олія 
  • Будь-які овочі на салат. 

Для цього потрібно покласти фету у форму для запікання,  полити її оливковою олією і посипати спеціями. Далі ставимо у духовку на 10 хвилин, а тим часом готуємо свій улюблений овочевий салат. Запечену фету викласти на шматок хліба і сервірувати з салатом. Ось і все, нічого складного. 

 

Користь овочів на обід

Осінь – сезон урожаю. Напевно вже багато кому родичі передали свіженьких овочів, а якщо ні, то зараз велике різноманіття можна знайти в будь-якому магазині. Тож беремо те, що є у вас вдома і робимо соте. Здавалось би, звичайне собі соте, але якщо додати до нього шматочки фети, то отримаємо вже зовсім новий смак.  А як щодо незвичної креативної подачі? Без питань! Беремо вафельний стаканчик, як для морозива (не лякайтесь, є не тільки солодкі, але й з нейтральним смаком) і подаємо соте з фетою в ньому. Смачно і дуже зручно,  якщо ви вирішили влаштувати пікнік і посидіти на вулиці. 

 

Хвилинки релаксу за кавою

У всіх наступає момент, коли ну просто необхідне перезавантаження. Часто в цьому допомагає філіжанка кави і класна компанія. А приємним бонусом може стати смачненька закуска до кави.  

Інгредієнти: 

—          Фета;

—          Брускета, крекер або просто шматочок хліба;

—          Оливки; 

—          Спеції до смаку

—          Улюблена кава.

Викладаємо шматочки фети та оливки на брускету і зверху посипаємо спеціями – і вуаля, закуска до кави готова. Простіше ну просто нікуди,  але нові емоції і відчуття вам гарантовані. 

Рекомендація:  щоб відчути справжній смак фети, спочатку відкусіть брускету, а потім вже запивайте кавою. 

Ну що, трішки додали настрою до такого звичайного продукту, як фета? Говорю це часто і готова повторювати знову і знову: «Не бійтесь експериментувати!». Тільки так ви відкриєте для себе цей неймовірний світ. 

 

Авторка статті: Оксана Чернова, сирна експертка спільноти ProCheese

Фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi