Чим унікальні українські винні бари: великий вибір локальних вин, атмосфера чи ще щось? Частина 2 - PostEat

пошук

Чим унікальні українські винні бари: великий вибір локальних вин, атмосфера чи ще щось? Частина 2
21-07-2023 0 800


Чим особливі українські винні бари, що знайде там відвідувач і чому цікаво обирати такий формат дозвілля? Редакторка винного розділу Posteat Валентина Дуткевич поспілкувалась про це з власниками винних барів у Києві, Львові та Одесі.

Яка цільова аудиторія винних барів?

Гліб Кошелєв, шеф-сомельє «Вітіс груп» та управляючий «Артанія бар»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Основна ц/а це вайнловери, яким цікаво розшити свої знання про українські вина.

Ксенія Удалих, власниця та співзасновниця Sparkling Wine Gallery

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Зазвичай усі наші гості цікавляться вином. Хтось лише починає свій шлях, дехто вже непогано знається на вині. Перші куштують якомога більше різного вина, а другі приходять у пошуках чогось унікального, такого, що є тільки у нас. І особлива насолода для нас спостерігати, як легко ці люди спілкуються між собою.

Едуард Городецький, винороб, співзасновник My Wine Bar, власник бренду My Wine by Eduard Gorodetsky

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Нє прокурорскіє» – це головна риса. В іншому – просто винолюби.

Слава Марʼяновський, автор концепції і співзасновник WineInside у «Пасажі» та Happy Wine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Зазвичай це люди, які розділяють моє почуття гармонії у закладі, мої музичні та гастрономічні вподобання. Відвідувачами можуть бути винні знавці, або новачки, які роблять перші кроки у цей величний світ виноробства. Коли вони збираються разом на якійсь дегустації або музичному вечорі, народжуєтся спражня атмосфера європейського винного бару. У ці моменти я дуже щасливий.

Катерина Чернякова, співвласниця gastro-chop «Фудмілс»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Цільова аудиторія винних барів дуже різноманітна, залежно від рівня конкретного бару. Наша цільова аудиторія – люди, які надихнулись нашою любов’ю до українського вина та відкривають для себе нові смаки разом з нами.

Асортимент вина: за яким принципом обирався?

Гліб Кошелєв

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Асортимент бару складається вже з 13 виробників. Вони всі проходять під категорію крафтових вин, тобто виробляють не більш як 50 тисяч пляшок вина на рік. Зараз у нас представлені вина з Вінниччини, Хмельниччини, Львівщини, Закарпаття, Миколаївщини, Одещини, Запоріжжя та Київщини. Мета – охопити всю Україну і показати різноманітність її вин. У планах ще розширювати і урізноманітнювати нашу винну карту. Асортимент вибирається на виставках, дегустаціях та винних фестивалях. У кінці червня був конкурс крафтових вин Закарпаття «Вина Срібної Землі», куди мене запросили як журі. Думаю, привезу з конкурсу цікаву добірку вин та розширю наши запаси.

Ксенія Удалих

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Принцип у нас завжди один. У карту не увійде вино, яке не подобається нам самим. Жодних компромісів.

Едуард Городецький

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Це бар суцільно українського вина. Здебільшого це вина з невеличких сімейних виноробень, яких ви не знайдете в супермаркетах. Як винороб я маю місію знайомити гостей саме з українськими винами, повертати повагу та довіру до українського виноробства, яке на жаль сильно постраждало від дій величезних виробників. Я не можу поставити до бару всі вина усіх виноробень, тож підбираю на свій смак та професійний розсуд. А потім реакція гостей допомагає скоригувати асортимент, якщо це потрібно.

Слава Марʼяновський

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Асортимент вин у нашому барі постійно оновлюється, намагаємося бути в курсі всіх винних конкурсів та мати переможців у своїй коллекції. Цікавимось також і яскравими новинками, так званими «фанкі вайн». Ми у нашому барі як правило підбираємо вино на свій смак.

Катерина Чернякова

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Усі продукти в нашому закладі, у тому числі і вино, ми «пропускаємо» через себе: все пробуємо, дегустуємо та заводимо в асортимент тільки те, що смакує нам. Ми постійно у пошуку нових винарень та смаків.

Фото: Facebook закладів та публічні сторінки на Facebook наших героїв матеріалу 

Головна фото: Happy Wine

 

Частину першу та третю нашої серії розмов з українськими власниками винних закладів читайте прямо зараз: 

У чому секрет винних барів: власники українських закладів діляться своїм досвідом. Частина 1

Винні бари та актуальність винної культури в Україні: досвід діячів гастро і винної сфери. Частина 3

А також можливо вам буде цікаво: 

Як пройшов Brave Wine 2023 року. Українські винороби незламні

Почуватись як вдома. Кафе і ресторани Парижа, де працюють українці

Bohdan`s winery. «Зараз моя проблема не як продати, а де взяти», – винороб Богдан Павлій

Україна в тренді на ProWein: чим запам’ятався перший день масштабної виставки вин

Wine Paris & Vinexpo Paris 2023. Ексклюзивні коментарі виноробів про Україну і не тільки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi