Де шукати рожеве вино в закладах Києва: сезон легкого розе - PostEat

пошук

Де шукати рожеве вино в закладах Києва: сезон легкого розе
07-07-2020 0 990


Редакція PostEat дізнавалась, де шукати рожеве вино в закладах Києва. Літо традиційно вважається сезоном розе, адже саме у теплу погоду хочеться максимальної яскравості, легкості та свіжості смаку від вина. Ми вже розповідали вам про цікаві особливості та технологію виробництва рожевих вин. Сьогодні повернемося до теми та розповімо, де шукати рожеве вино в закладах Києва, щоб насолодитись літніми днями на 100%.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149–329 грн), домашня паста (249–349 грн), десерти (49–169 грн).

Страви: теплий торт з козиного сиру, томати, рукола, базилік – 249 грн, равіолі з кроликом у соусі з білих грибів та мадери – 299 грн, свіжий апулійський сир бурата з рожевими томатами та базиліком – 299 грн, дорада запечена з артишоками та картоплею – 439 грн.

Напої: Gròttolo Rosato Toscano IGT 2018 Colle Massari – 740 грн/750 мл, Ramato DOC 2018 Vinicola E.Antonutti Pinot Grigio – 960 грн/750 мл, Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo DOC 2005 Valentini –  1950 грн/750 мл, Bellavista Gran Cuvee Rosé 2006 Franciacorta DOCG – 2850 грн/750 мл, Primitivo Rosata IGT 2018 Vinicola Tombacco – 125 грн/125 мл.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

Osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовського, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. В Osteria Pantagruel ви знайдете великий вибір домашньої пасти, яка пасуватиме до вашого улюбленого вина. Розмаїття винної карти Osteria Pantagruel складають італійські позиції всіх видів. В липні у ресторані стартує винний фестиваль, пропонують спробувати розе з п’яти винних регіонів — Калабрії, Сицилії, Апулії, Венето і Абруццо.

DOM N10

Де: вул. Спаська, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (95–215 грн), основні страви (155–545 грн), десерти (55–120 грн).

Страви: тарілка українського крафтового в’яленого м’яса з тартуфатою, грісіні та песто із в’ялених томатів – 360 грн, антіпасті з артишоків, оливок, маринованих слив, в’ялених томатів та каперсів – 195 грн, ніжний паштет-мус із печінки домашньої курки з джемом із ожини – 99 грн, домашня паста з креветками та сиром пекоріно – 295 грн.

Напої: Pinot Grigio Rose Pavia Folonari, Veneto, Italia – 130 грн/150 мл.

Деталі: ресторан європейської кухні на Подолі, comfort food, концептуальний інтер’єр з унікальними старовинними предметами, бренд-шеф Георгій Шаруєв, енотека, сніданки (понеділок – п’ятниця: 10:00 – 13:00, субота – неділя: 10:00 – 15:00), резерв столів, літня тераса.

DOM N10 — ресторан на Подолі в 200-річній будівлі, який розповідає історію інтелігентної та гостинної родини скульптора, що мешкала там у XIX сторіччі. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв, відомий столичним гурманам своїми шедеврами в меню ресторану «Липський». Енотека особлива гордість ресторану, адже в ній забрано більше, ніж 400 найменувань вина зі Старого та Нового світу, України, Грузії, Австралії, Ізраїлю. З повною винною картою, що перетворилася на велику книгу, ви можете ознайомитися безпосередньо у ресторані.

Like a local’s wine bar

Де: вул. Льва Толстого, 5; вул. Спаська, 5.

Бюджет: ₴₴. 

Страви: пиріг під рожеве (цибулево-сирний пиріг) – 80 грн, сет канапок (канапка з оливковим тапенадом, канапка з в’яленими помідорами, канапка з цибулевим мармеладом та маханом, канапка з сиром) – 110 грн, сирне плато (фермерські сири з винним соусом) – 179 грн, фермерський сет (три види сиру, три види м’яса та ковбасок, винний соус, хліб з оливковим тапенадом, волоські горіхи) – 390 грн.

Напої: рожеве з ароматом полуниці Сharte АртВайнері – 290 грн, розе брют гран Артінеро АртВайнері – 400 грн, розе брют гран резерв Шабо – 600 грн, розе Вілла Тінта – 280 грн, піно нуар розе Чизай – 320 грн, розе Шабо – 300 грн

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю «Kyiv Food and Wine Festival», енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Like a local’s wine bar це бари, концепція яких — знайомство публіки з кращими позиціями українського виноробства та гастрономії. Винотека барів об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств, а кулінарна частина доповнює позиції винної карти місцевою гастрономією: українські устриці, равлики, козячі сири, м’ясні та овочеві делікатеси. В барах ви можете спробувати розе від різних українських виробників.

Wine Love

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Бюджет: ₴₴. Денне меню закуски (110–160 грн), денне меню основні страви (170–260 грн), вечірнє меню закуски (140–450 грн).

Страви: тарма з ікри оселедця – 170 грн, мус з козячого сиру з оливковим джемом – 140 грн, яловичий тартар з сезонними ягодами – 250 грн, щока з кремом з щавлю та черемші – 260 грн, антипасті до вина на двох – 450 грн.

Напої: Weingut Brand Pet Nat Rose 2018 Germany (125/750 мл) – 168/840 грн, Pittnauer Rosé by Nature (125/750 мл) – 120/650 грн, Etna Rosso Girolamo Russo (125/750 мл) – 185/995 грн.

Деталі: винний ресторан, атмосферна концепція, денне меню (13:00-17:00), вечірнє меню (18:00-23:00), співзасновники — Володимир Задірака та Сергій Шкарбан, автор інтер’єру Денис Беленко, авторська кухня, ексклюзивна винна карта, коктейльна карта, резерв столів.

Wine Love — атмосферний винний ресторан в комплексі «Торонто-Київ». Заклад занурює гостей в атмосферу творчих районів Парижа — Маре та Монмартра. Автором унікального інтер’єру є відомий український дизайнер Денис Беленко. В меню ви знайдете переосмислені страви, натхненні новою хвилею паризьких ресторанів, які відображають всю повноту гастрономічного різноманіття та смаків. У винній карті ресторану зверніть увагу на рожеве натуральне ігристе вино Pet Nat Rose з нотками журавлини та полуниці.

Fish&Pussycat Sushi Bar

Де: вул. Басейна, 5Б

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (142–355 грн), роли (295–395 грн), поке (275 грн).

Страви: слайс свіжого тунця, трюфельний понзу, крем авокадо-васабі – 239 грн, японський чізкейк з кокосовим соусом – 195 грн, кранч рол з лососем і креветками темпура – 395 грн, поке з вугрем, авокадо та горіховим соусом – 275 грн.

Напої: Brundlmayer Brut Rose – 1600 грн, Chatelain Desjacques Cabernet d’Anjou (150/750 мл) – 130/650 грн, Zweigelt Pinot Noir Loimer Kamptal (150/750 мл) – 150/750 грн.

Деталі: каліфорнійський суші-бар, проєкт команди Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza), сніданки, літня тераса європейського типу, винна карта, японське пиво, кава на рослинному молоці, pets friendly.

Fish&Pussycat Sushi Bar — перший в країні ресторан з концепцією «каліфорнійських суші», які давно популярні за океаном. В меню — роли з рибними і морськими делікатесами, рибні та вегетаріанські японські закуски, а також м’ясні та рибні страви в хоспері. У винній карті закладу кілька десятків позицій з кращих світових регіонів виноробства, в тому числі і кілька рожевих вин.

Фото: Facebook osteria Pantagruel, DOM N10, Like a local’s wine bar, Wine Love, Fish&Pussycat Sushi Bar.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi