Гід винною подорожжю Silpo Wine Fest. Частина 2 - PostEat

пошук

Гід винною подорожжю Silpo Wine Fest. Частина 2
18-09-2019 0 2364

Автор


Напередодні Silpo Wine Fest Сільпо підготувало винний маршрут фестивалем. Цей маршрут — для екстремалів.

Уже прочитали кілька книг про вино і можете сперечатися з сомельє у магазині? Тоді маємо для вас екстремальний маршрут — аби вийти за межі звичного у бік менш відомих сортів.

Ігристе.
🍷Camillo Donati Malvasia Rose Frizzante 2017. Натуральні ігристі ніколи не бувають нудними. А з такою багатогранною мальвазією — тим більше.


🍷Louis de Grenelle Acajou rouge Demi-Sec. У світовій практиці червоні ігристі — рідкісні перлини. Особливо, якщо вони з Долини Луари.

Біле.
🍷Casale Trebbiano — вино з сорту винограду Треббіано, яке витримується на шкірці, є біодинамічним, натуральним, ще й від президента Консорціуму К’янті.

🍷Ghio Gavi del comune di Bosio Pian Lazzarino — теж натуральне, теж від президента, але Консорціуму Гаві. Сорт винограду Кортезе.

🍷Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc. Шенен Бланом з ПАР нікого не здивуєш, а ось якщо це старі лози, витримка на осаді та у французькому дубі, це вже інша справа.

Рожеве.
🍷Dievole Le Due Arbie Rosato Toscana — рожеве вино з Тоскани (провінція Сієна), із сорту Санджовезе. Для його ферментації застосовуються дикі дріжджі, характер — відповідний.

Червоне.
🍷Saccoletto IL Cornalasca Grignolino. Гріньоліно — це забутий сорт винограду, який відродив Даніель Саколлето (великий друг нашого Марко Черветті). А ще Гріньоліно — сорт, яким опікується Папа Франциск І.

🍷Charles Joguet Chinon Clos de la Dioterie — ще одне червоне вино з Луари, яке мало хто пробував. На цей раз не ігристе.

🍷Redondèl Dannato Teroldego Rotaliano. Терольдего — нішовий автохтонний сорт винограду з регіону Тренто. Не дивуйтесь якщо відчуєте у ньому смак м’ятного шоколаду.

Солодке і кріплене.
🍷Domaine de Pajot Floc de Gascogne Blanc. Незважаючи, що напій називається вином, насправді він не містить продуктів бродіння: до складу входять тільки виноградний фреш та арманьяк. Незвично? Ще б пак.

Міцне.
🍷Osborne Carlos I Brandy de Jerez Pedro Ximenez — не просто бренді, а бренді, зроблений на основі хересу з сорту винограду Педро Хіменес.


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi