Правила українських виноробів: Влад Чопак - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Влад Чопак
25-12-2020 0 1668


Кожне вино має свій стиль, органолептичні особливості, характер, історію. Кожен винороб має свій власний всесвіт, і саме він визначає, яким буде його вино. Вино ж здатне найкраще розповісти про того, хто його створив.

Ми продовжуємо знайомити вас з українськими виноробами і дуже сподіваємось, що знайомство з цими неймовірними людьми стане для вас чудовим стимулом пити і любити українські вина. Отже, наш новий герой — Влад Чопак, винороб і власник крафтової виноробні Čopak wine, що розташована у селищі Середньому, у Закарпатті. Зовсім нещодавно Влад отримав ліцензію на виробництво для малих виноробів, і вже скоро вина Čopak wine можна буде придбати офіційно.

Влад Чопак

Вік: ідеальний. 
Освіта (професія): бухгалтер, винороб. 
Основний бізнес: виноробство — але, власне, це не бізнес, це спосіб життя.
Площа власного винограднику: 3 га. 
Обсяг виробництва на рік: до 10 тис. літрів.

Я не можу жити без кисню.

Найважче мені миритись з тим, що більшість працівників органів державної влади та самоврядування України дбають про свій власний, а не суспільний інтерес.

Головна цінність у житті — це здоров’я. Без нього усе решта швидко втрачає свій сенс.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б краще дбав про своє здоров’я. Решту лишив би без змін.

Мій душевний стан зараз схожий на виноградну ягідку після важкого сезону перед збором урожаю — флавоноїди зашкалюють.

Не існує ніякої «суперсили» — потрібно просто більше робити і менше хотіти. Іншими словами: підтримувати баланс між бажаннями та реальними можливостями, тоді все буде вдаватися. Наші можливості часто нами недооцінюються.


Перелік того, що ніколи не робить справжній винороб, насправді чималий. Але якщо вже обирати щось одне, то скоріше так: ніколи не перестане бути виноробом — це вже на все життя!

Мій ідеальний день ще попереду.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б дуже погано. Я ще далеко не всі вина скуштував, які мені хочеться.

Головне у вині — це емоція, яку воно у собі містить і дарує тому, хто його п’є.

Якби мені дали $1 000 000, я б не відмовився.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам… Не пам’ятаю такого, може, ще буде.

Найбільш недооцінене вино — це закарпатське червоне. Щиро вірю, що Закарпаття ­— це край не лише білих вин!


Найдивнішим вином у моєму житті було вино сорту Зета, вироблене з винограду, зібраного із 70-річної лози. Воно було настільки насичене ароматом і смаком спецій, як… бульйон із кубика Maggi.

Для винороба успіх — це коли його вино п’ють із щирим задоволенням.

Щастя для мене — це усвідомлювати радість життя.

У мене немає героїв. На світі багато було і є гідних людей, більшість з яких я навіть не знаю.

Реальне життя зовсім не героїчне. Героїчним його бачать зі сторони романтики, яким потрібна мотивація. Тим, хто «під прицілом», доводиться самим себе мотивувати. Тут і зараз, без прикладів і без героїзму.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Істина у вині».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б зосередився на роботі з дітьми, формуючи у них правильне уявлення про виноробство. Потрібно змінювати менталітет наших виноробів. Більшість з них женуться за прибутками і втрачають саму суть виноробства: виготовляти корисний для здоров’я, чудесний напій, наповнений життєвою силою Лози та Винороба. Буде усвідомлення, буде і результат. Сьогодні виноробство в Україні — це бізнес, орієнтований виключно на прибутки, з усіма витікаючими наслідками… Хотілося б це змінити.

Фото: Арсен Федосенко

Читайте також:

Правила українських виноробів: Роберт Гулієв

Правила українських виноробів: Ігор Петренко

У Німеччині обрали нову «королеву вина». Вона представлятиме німецькі вина у світі

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi