Правила виноробів світу: Лоран Прада - PostEat

пошук

Правила виноробів світу: Лоран Прада
14-06-2021 0 1980


Свій перший врожай французький винороб Лоран Прада зібрав у 13 років, — «Тоді я зрозумів, яку велику роль грає лоза и виноробство у моєму житті». Сьогодні він відповідає за смак добірних вин Chateau Magnol з Бордо та лінійки зрозумілих вин Barton & Guestier — бренду з 300-літньою історією. Ці вина представлені в Україні компанією Vinfort.

Лоран найбільше цінує у житті дружбу та радість життя. Мріє про винний тур світом зі своєю сім’єю, а успіхом винороба вважає порожню пляшку. Читайте про думки винороба у рубриці «Правила виноробів світу».

 

Лоран Прада

Вік: 54 роки

Освіта (професія): винороб, енолог

Посада: винороб Chateau Magnol та всіх вин Barton & Guestier

Розташування виноградників: в основному Франція

Обсяг виробництва: 1M 9lcs

Я люблю запах винограду, що бродить.

Я не можу жити без зустрічей з родиною та друзями зі смачною їжею та вином.

Винна культура багатогранна, радісна та весела.

Головні цінності життядружба та радість життя.

Якби був шанс почати все спочатку, я б був більш рішучим у справі розв’язанні екологічних проблем. Втрачено занадто багато часу.

Мій стан душі зараз схожий на новатора. Виклик, який нас чекає, величезний. Ми повинні рухатися швидко.

Моя «суперсила»це я сам.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Справжній винороб ніколи не забуває про теруар.

Мій ідеальний день — це вдалий сеанс творення бленду вина, за яким слідує гарна їжа з нашими виноградарями-партнерами.

Якби мені довелося пити одне і те ж вино до кінця свого життя, це був би Château Magnol 2016. Воно вишукане, ідеально збалансоване та легке для пиття у багатьох випадках. Ризик занудьгувати з ним мінімальний.

Головне у вині — історія, що стоїть за ним.

Якби мені дали €1 000 000, я б відвіз свою сім’ю на однорічний винний тур на гарному вітрильнику.

Найбільша проблема у виноробстві є водночас найбільш дивовижною — вловити правильну дату збору врожаю!

Найбільш недооціненим вином є звичайні «маленькі» Бордо 2019. 2019 рік дав неймовірні вина.

Для винороба успіх — це порожня пляшка.

Мій герой у світовій історії виноробства — Жермен Ранбо (Germain Ranbeau), перший винороб Barton et Guestier, який винайшов спосіб витримки та вдосконалення вина, який ми досі використовуємо в Бордо.

Торговий дім Barton & Guestier заснований в 1725 році. Ініціали «B&G» є однією з найавторитетніших візитних карток не тільки в бордоській, а й в усій французькій торгівлі вином. В історії створення «B&G» гармонійно поєдналися інтереси французьких виноробів і англосаксонських купців. Його засновниками стали представники двох відомих в Бордо династій. Ірландець Томас Бартон на початку XVIII століття зрозумів, що для успішної торгівлі найкраще знаходитися ближче до «витоків» бордоского винного джерела. Всього за півстоліття зусиллями Бартона, прозваного «французьким Томом», і його колег-купців експорт вин з Бордо виріс з 2700 бочок в 1728 році до 125 тисяч бочок в 1785. Торговий дім «B&G» став незаперечним лідером серед купців, символом тріумфу торгівлі і бордоської буржуазії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Секрет світового успіху Barton & Guestier в цілком особливому підході до виноторгового бізнесу. Високопрофесійна команда компанії складається з енологів, виноградарів, керуючих кооперативними винними погребами, посередників, а також служб продажів і маркетингу. Завдяки вжитим зусиллям «Barton & Guestier» може простежити походження кожного свого вина. «Barton & Guestier» — один з небагатьох постачальників, які виробляють свої власні вина, що позитивно впливає на якість і сприяє розвитку співробітництва з виноградарями.

 

Вина нашого героя ви можете замовити онлайн в магазині WineStory або знайти на полицях великих супермаркетів України.

Матеріал підготовлено за підтримки компанії Vinfort.

Фото: Barton et Guestier

Читайте також:

Правила виноробів світу: Люсія Хільда Ваєретті

Правила українських виноробів: Іван Плачков

Бліц про вино з сомельє Дмитром Гончаруком

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi