Україна в тренді на ProWein: чим запам’ятався перший день масштабної виставки вин - PostEat

пошук

Україна в тренді на ProWein: чим запам’ятався перший день масштабної виставки вин
22-03-2023 0 868


Одна з найбільших міжнародних виставок вин ProWein 2023 у Дюссельдорфі в самому розпалі. Серед 6000 тисячі експонентів із 61 країн є й Україна. Українські вина не вперше на ProWein, але вперше з настільки широкою пропозицією і під спільним брендом Wines of Ukraine, ініціатором якого є Асоціація крафтових виноробів України. Цього року 10 найкращих великих і малих виноробних компаній мають можливість представити свої вина міжнародній спільноті: Beykush Winery (Миколаївщина), Father’s Wine VВ (Тернопільщина), Виноробня князя Трубецького (Prince Trubetskoi Winery) (Херсонщина), Chateau Chizay (Закарпаття), Stakhovsky Wines (Закарпаття), Крафтова виноробня Biologist (Київщина), Виноробня «Колоніст» (Одещина / Південна Бессарабія), Villa Tinta (Одещина / Південна Бессарабія), My Wine by Eduard Gorodetsky (Одещина), 46 Parallel Wine Group (Одещина).

Результати для українських виноробів стануть очевидними після завершення виставки, однак редакція Posteat уже сьогодні привідкриє лаштунки. Організатори та винороби поділилися з нами враженнями від першого дня.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Виставка чудово, в перший день стенд України був дуже популярним, був підвищений попит на наші вина. Імпортери з нордичних країн, США, Великої Британії та Німеччини в перший день цікавились найбільше з усіх. Тому очікуємо в тому числі на ширший експорт до цих країн. Найбільш цікаві українські автохтони», – розповів Posteat представник команди Wines of Ukraine Сергій Клімов.

«Перший день був доволі активний, а для нас з командою організаторів це вже четвертий день без сну і відпочинку. Результат будемо оцінювати після трьох днів, поки бачимо зацікавленість скандинавських країн, а також Британії, США. Китай, Норвегія дуже активні», – поділилась враженнями директорка з розвитку виноробні Beykush Winery Світлана Цибак.

Співвласниця виноробні «Колоніст» Алла Плачкова наголосила, що Дюссельдорф об’єднав усіх виноробів в одному місці. «Це важлива зустріч після великої перерви, багато хто приїхав з інших куточків світу. Усі були дуже раді один одного бачити, ділились враженнями, згадували хто де був, коли почалася війна, хто де живе зараз, що роблять», – поділилась враженнями Алла.

З її слів, вранці першого дня було небагато людей, однак ближче до обіду почався справжній ажіотаж. Усі, хто цікавиться новинами, йшли, щоб підтримати Україну. Багато хто просто підходив зі словами «Слава Україні. Ми вас підтримуємо».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Відвідувачів у першу чергу цікавили автохтонні і локальні сорти: Одеський Чорний, Сухолиманський, Тельті Курук. «У нас на стенді 11 виноробів, з них 6-7 виробляє вино з сорту Одеський Чорний, і кожен індивідуальний, різний, з різних регіонів України. Це усім дуже подобалося. Більшість гостей уявити не могли, що Україна – виноробна країна, а зараз попит на українські вина зріс, усі знають де Україна і які вина ми робимо. Відгуки дуже гарні, вина вражають. Продовжуємо працювати», – підсумувала настрій першого дня виставки Алла Плачкова.

Співвласник виноробні Biologist Андрій Комісаров розповів, що одним з найяскравіших вражень першого дня для нього була зустріч зі співвласницею американської компанії-імпортера. Її сайт і візитівка оформлені в блакитно-жовтих кольорах. З її слів, вона почала займатись українським вином для того, щоб підтримати Україну, а весь профіт з імпорту перераховує на допомогу нашій державі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Він вказав на дуже велику зацікавленість українськими винами як з боку іноземців, так і українців. «Приходить багато українців, які тимчасово або уже давно живуть за кордоном, вони всі приводять своїх іноземних друзів, колег. Усі дуже здивовані, що в Україні можуть виготовляти такі гарні вина. Відчувається попит з усього світу: Німеччини, Нової Зелендії, Австралії», – зазначив Андрій. Він також додав, що відвідувачів в першу чергу цікавлять автохтонні сорти (Одеський Чорний, Сухолиманський, Тельти Курук). З лінійки Biologist найпопулярнішими винами першого дня були Одеський Чорний і петнат white blend.

Зі слів представниці команди Wines of Ukraine Вікторії Макарової, у перший день на українському стенді було дуже багато людей. «Інтерес до українського вина зашкалює. Навіть ті, хто заходив «на хвилинку», залишались хвилин на 40 — для виставки такого масштабу це дуже багато часу. Розпитували про сорти й теруари, слухали історію виноробень, що пережили евакуацію й окупацію, тестили Одеський чорний і Тельті-Курук, ставили безліч інших запитань. Маю надію, що все це конвертується у контракти та розширення нашого експорту. Дуже тішуся, що ми разом створюємо справжню українську винну дипломатію. Винна культура — це невід’ємна частина нашої національної культури. І про неї мають знати більше», – написала Вікторія на своїй сторінці у Facebook.

Вболіваємо разом із командою Wines of Ukraine за масштабний вихід українського вина на міжнародні ринки.

Фото: Wines of Ukraine

 

Читайте також на цю тему: 

Wine Paris & Vinexpo Paris 2023. Ексклюзивні коментарі виноробів про Україну і не тільки

Vinexpo Paris 2023. Українські винороби зробили ще один крок назустріч міжнародному ринку

Wines of Ukraine на ProWein 2023: новий старт

«Молодь почала активно цікавитися і потужно розуміти вина», – винороб Георгій Самсонюк, Родинна виноробня Самсонюків

Три роки незламності: історія виноробів 46Parallel Wine Group

У бутику вин світу в Парижі відбулася дегустація українських вин. Цікаво, корисно, смачно, потрібно

Великі вина, молоді винороби та декантери з українською символікою. Грандіозна дегустація Le Grand Tasting 2022 у Парижі

Перший фестиваль пройшов дуже круто, ми бачили реакцію людей на наші вина, – Микола Хижко, співзасновник виноробні «Раковецька лоза»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi