Політ смаку: чим годують пасажирів в кращих авіакомпаніях світу - PostEat

пошук

Політ смаку: чим годують пасажирів в кращих авіакомпаніях світу
14-11-2019 0 1515


Їжу в літаках обговорюють і порівнюють частіше, ніж майстерність пілотів — байдужим до вишуканої чи несмачної страви не залишається жоден пасажир. Кожна авіакомпанія має власні особливості харчування — ми обрали сім найкращих авіакомпаній, які входять в топ рейтингів Skytrax та TripAdvisor, і розповідаємо, чим вони годують пасажирів.

Singapore Airlines

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: Singapore Airlines — це національний перевізник міста-держави Сінгапур. Порт приписки — аеропорт Чангі, звідти і вилітають більшість рейсів авіакомпанії. Singapore Airlines одна з компаній, що мають рейтинг 5 зірок, за версією авторитетного аудиторського агентства Skytrax. Маршрутна мережа Singapore Airlines пропонує перельоти більше ніж у 60 напрямків в 40 країн світу.

Про харчування: Щоб забезпечити своїх пасажирів першокласним харчуванням, Singapore Airlines створила власну Міжнародну Кулінарну Раду (ICP), в яку входять 8 шеф-кухарів з різних країн світу. В авіакомпанії діє послуга Book the Cook, якою можуть скористатись пасажири класів С’ют, Першого та Бізнес. Зайшовши заздалегідь на сайт або зателефонувавши в авіаперевізнику, можна вибрати спеціальне харчування, що включає більше 30 позицій. Якщо встигнути зробити замовлення за 24 години до вильоту, то можна вибрати справжні гастрономічні шедеври на зразок омарів або тушкованих перепелів. Столи тут сервірують посудом, дизайн якого розроблений Givenchy спеціально для сінгапурських авіаліній

В бізнес-класі, окрім вишуканих пропозицій Book the Cook, діють чотири меню зі стравами азійської, східної, західної та ісламської кухонь. Навіть в економ-класі на далекомагістральних рейсах крім основних обідів постійно пропонують різноманітні закуски: яблука, сендвічі, чіпси, морозиво. Також пасажири економа можуть розраховувати на безкоштовні вина та інші напої.

Також можна зробити індивідуальне замовлення з урахуванням віку, алергії, харчових звичок та релігійних переконань — в Singapore Airlines є меню для дітей різного віку, вегетаріанське меню, кошерне меню, безлактозне та діабетичне.

Qatar Airways

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: Qatar Airways — це титульний національний авіаперевізник Катару. Порт приписки — міжнародний аеропорт в місті Доха. Маршрутна мережа авіакомпанії включає в себе більше 150 напрямків, велика частина з яких  міжнародні. Qatar Airways здійснює рейси в Африку, Центральну Азію, Європу, Далекий Схід, Південну Азію, Близький Схід, Океанію, Північну і Південну Америку.

Про харчування: У 2019 році Qatar Airways вп’яте була названа кращою авіакомпанією світу за версією Skytrax, одного з найавторитетніших рейтингів у сфері авіаперевезень. Такий титул зобов’язує годувати своїх гостей відповідною їжею. Пасажирам економ-класу тут запропонують гарячі страви зі свіжою теплою випічкою і фруктами, а також французькі та чилійські вина або інші напої на вибір. За 24 години до вильоту можна замовити спеціальне харчування, якого в компанії є близько 18 видів (індуське, кошерне, безглютенове, низькокалорійне, вегетаріанське та ін.)

У всіх класах подають національні арабські закуски мезе. Якщо вам пощастило подорожувати в першому чи бізнес-класі, то готуйтеся куштувати суші, пасту з вершковим соусом зі зморшків, смажену рибу-їжака, мармурову яловичину вагю, заморожений йогурт з лісовими ягодами та інші вишукані страви.

EVA Air

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: EVA Air – тайванська авіакомпанія, яка заснована в 1989 році в Тайбеї, і з тих пір є одним з найбільших авіаперевізників своєї країни. Основним напрямком діяльності компанії вважається здійснення міжнародних авіасполучень не тільки з містами південно-азіатського регіону, але і по всій земній кулі. Головним аеропортом і найважливішим транзитним вузлом EVA Air є міжнародний аеропорт Тайвань-Таоюань, розташований в місті Тайбей.

Про харчування: Харчування входить у вартість квитка EVA Air та традиційно відрізняється в залежності від класу перельоту. В економ-класі пасажирам пропонують обрати страви з двох варіантів основного харчування — китайського та західного. В класах Business Laurel і Royal Laurel пасажири можуть попередньо замовити широкий асортимент їжі перед рейсом —  не раніше ніж за три тижні до вильоту і не пізніше ніж за 24 години до вильоту.

На тривалих маршрутах пропонують п’ять подач страв — закуска, перша страва, салат та основна страва. Десерт зазвичай свіжі фрукти, сир або морозиво. Також можна замовити страви за індивідуальними вподобаннями — кошерні страви необхідно замовляти принаймні за 72 години до вильоту, тоді як всі інші спеціальні страви можна замовити за 24 години до відправлення. Спеціальні варіанти харчування включають вегетаріанське, мусульманське, дитяче, діабетичне, низькокалорійне та безглютенове меню.

Emirates

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: Emirates — один з найбільших авіаційних перевізників в світі. Порт приписки — міжнародний аеропорт «Дубай». Emirates дуже примітна компанія, якій належить велика кількість нагород, досягнень і призових місць в різних рейтингах. Компанія відрізняється високою якістю сервісу обслуговування пасажирів і найсучаснішими системами аудіо / відео розваг на борту.

Про харчування: Для різних напрямків у Emirates розроблено окреме харчування. Також меню відрізняється в залежності від класу перельоту та його тривалості — окреме меню діє на рейсах малої та середньої дальності та дальномагістральних рейсах. Відразу після зльоту кожному пасажиру роздають меню, де можна ознайомитися з пропонованими стравами, а також вибрати гаряче з декількох варіантів.

В економ-класі на коротких перельотах гостям пропонують лише сніданки — класичний омлет з грибами та шпинатом, іспанську фрітату з сосисками або круасан. У першому та бізнес-класі на дальномагістральних рейсах великий вибір страв та коктейлів. Спиртне, прохолодні напої і кава на борту без обмежень, лише за келих шампанського необхідно доплатити $20.

ANA All Nippon Airways

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: All Nippon Airways (ANA) — найбільша японська авіакомпанія з базовим аеропортом в місті Токіо. Компанія надає послуги авіаперевізника за 49 напрямками всередині країни і 32 міжнародними маршрутами. Заснована компанія All Nippon Airways 27 грудня 1952 року. Через рік був здійснений перший рейс між Осакою і Токіо. Це був перший регулярний рейс в післявоєнній Японії.

Про харчування: Для розробки відмінного харчування на рейсах компанії All Nippon Airways було створено організацію The Connoisseurs, в яку залучили найкращих шеф-кухарів Японії. Пасажири Бізнес та Першого класу можуть обрати шефське меню за смаком, яке оновлюють кожного сезону. Зараз в Першому класі пропонують японське меню та міжнародне — в останньому представлені морепродукти, включаючи омари та ікру. В Бізнес-класі можна замовити десерти зі спеціального та ексклюзивного меню від іменитого кондитера П’єр Ерме.

Для пасажирів з дієтичним харчуванням, алергіями, релігійними чи віковими обмеженнями розроблено окремі меню, які можна замовити за телефоном не пізніше ніж за добу до вильоту.

Cathay Pacific Airways

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: Cathay Pacific Airways — національна авіакомпанія Гонконгу, заснована в 1946 році. Аеропорт приписки — міжнародний аеропорт Гонконгу. Компанія виконує регулярні пасажирські і вантажні перевезення в 200 пунктів призначення, розташованих в 52 країнах світу.

Про харчування: Пасажирам Першого, Бізнес, Преміум Економ і Економ-класу пропонується вибір страв європейської та сучасної азійської кухонь — меню на рейсах Cathay Pacific Airways регулярно оновлюється, страви готують з відбірних сезонних продуктів. Цієї осені в Економ-класі під час дальномагістральних перельотів пропонують обрати вечерю — азу зі свинини з консервованими овочами, легким соєвим соусом і паровим рисом, тушковане стегно курчати з квасолею, картопляним пюре з соусом з каперсів або пасту пене з тушкованими овочами. В Бізнес-класі пропонують креветки-вок з чорним трюфелем та спаржею і австралійський стейк. Пасажири Першого класу можуть замовляти страви з меню на вибір протягом усього польоту — їм пропонують салат нісуаз, пасту з артишоками, стейк з американської яловичини та салат з качки по-пекінськи з чорним трюфелем.

Винотека Cathay Pacific Airways налічує близько 80 сортів вин, спеціально підібраних з урахуванням різноманітних кулінарних традицій, представлених в меню рейсів компанії. До колекції входять вина з Франції, Італії, Австрії, ПАР, Австралії, США і Нової Зеландії. Крім стандартного переліку протягом усього року пасажирам преміум-класу пропонують ексклюзивні позиції вина.

Air France

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про авіакомпанію: Air France — міжнародна авіакомпанія з французьким корінням, яка виконує 1 500 щоденних рейсів у Франції, Європі та по всьому світу. З 2004 року авіакомпанії Air France і KLM створили одну з провідних європейських авіатранспортних груп. Зараз ці дві авіакомпанії пропонують клієнтам доступ до мережі, яка охоплює 314 напрямків у 116 країнах, через свої вузлові аеропорти: Париж-Шарль-де-Голль і Амстердам-Схіпхол.

Про харчування: Називаючи себе «амбасадорами вишуканої французької кухні», Air France впродовж року співпрацює з відомими шеф-кухарями, довіряючи їм розробку меню для La Première та Business class. Усі талановиті кухарі, які працюють з Air France, беруть участь у розробці меню, виборі продуктів та створенні страв, якими гурмани можуть насолоджуватися в небі на рейсах, що відправляються з Парижа та з численних аеропортів по всьому світу.

У Першому класі пасажирам надається ексклюзивний сервіс та вишукане меню «А-ля-карт». На рейсах, що вилітають з Парижа, пропонують страви авторства шеф-кухарів Мішеля Рота, Реджиса Маркона та Еммануеля Рено, включаючи страви з підписами, створені в знак поваги до Жоеля Робюшона. У Бізнес-класі пасажирів зустрічають келихом шампанського та пропонують страви, створені зірками французької та міжнародної кулінарії — Анн-Софі Пік, Арно Лаллементом, Гаєм Мартіном та Даніелем Розьє.

У салоні Економ-класу гостям пропонують класичну французьку кухню, яка включає свіжий хліб, вино, сири. На міжконтинентальних рейсах гостям подають келих шампанського та пікантну закуску і 2 гарячі страви. На більш тривалих рейсах організовують шведський стіл для самообслуговування. Для пасажирів рейсів в Європу, в Африку чи Ізраїль, Air France пропонує сніданок вранці або гарячу закуску в інший час дня.

Фото: Singapore Airlines, Qatar Airways, EVA Air, Emirates, ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Air France

Головна фотографія: EVA Air

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi