пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
Поціновувачі пива знають, що цей напій найкраще розкриває всі свої барви під останніми теплими променями осіннього сонця. А якщо поруч з келихом пінного у вас на столі гірчиця, хрін і правильно підібраний сир, це означає тільки одне: скоро комусь буде неймовірно смачно.
Як правильно підібрати сир до різних видів пива та чому ці поєднання можна вважати такою ж класикою, як сир і вино розповідає Оксана Чернова — експертка ProCheese, засновниця ProCheese Academy, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards.
Світлий лагер — це один із найдавніших видів пива, який виник у Німеччині в XVI столітті. А ще це один із найпопулярніших видів пива з легкими, бісквітними нотками. Ви точно чули про німецький Erdinger, Paulaner чи чеський Pilsner.
Це пиво ідеально поєднується з козячими м’якими сирами та напівтвердими сирами. Обирайте сири, такі як: Кротен, Сент-Мор-де-Турен, свіжий сир в олії з перцем, Марс, або сири з прованськими травами. Козяча Гауда та солодовий хліб також створюють чудову пару до цього пива.
джерело фото: https://beerandbrewing.com/
IPA — це сорт пива, який виник у Великобританії в XIX столітті. Він має яскравий смак хмелю з нотками цитрусових, тропічних фруктів або прянощів. IPA пасує до сирів із земляними та горіховими нотками.
Чедер, Грюєр, та Комте — це сири, які ідеально доповнюють смак IPA. Якщо ви бажаєте більше гостроти та пікантної солоності, спробуйте сири з блакитною пліснявою з овечого молока. Французький Рокфор або іспанський Кабралес складуть чудову компанію для пива ІРА.
Чорне пиво Obersteiger, Köstritzer, або Krušovice černe має грайливі карамельно-шоколадні ноти, і воно чудово поєднується з сирами, які мають м’яку скоринку і вершково-фруктові нотки у тісті сиру. Мюнстер, Епуас, Лангр та Таледжіо — це сири, які створюють гармонійний тандем з цим пивом. Головне правило — ваше пиво повинно бути солодшим або терпкішим, ніж смак сиру, щоб створити ідеальну пару.
Guinness — це ірландський сорт пива, який був заснований в 1759 році. Це легендарне пиво має темний колір, насичений смак з нотками смаженого солоду і шоколаду і чудово поєднується з різноманітними сирами.
Guinness Draught Stout з його смаженими нотками у смаку ідеально пасує до копчених сирів та сирів з солодко-горіховими нотками, такими як Моосбахер або Емменталь.
А Guinness Extra Stout з солодово-пряними нотками відмінно доповнює Чедер з витримкою 24 місяці або Парміджано Реджано, витриманий 3 роки.
джерело фото: https://www.nuggetmarket.com/
Ну і завершує наш невеличкий екскурс пивно-сирних поєднань пиво, яке було лідером продажів у барах всього світу у 2022 році, — це Heineken. Воно має світлий колір, легкий смак з нотками хмелю і цитрусових.
З цим пінним красенем цікаво буде поєднувати коровʼячі сири з білою пліснявою — Камамбер, Шаорс, Робіола, або з комбінованою — як Баварія Блю. А якщо ви виберете таки кремові сири з квітучою скоринкою, як Сен-Марселін, Сен-Фелісіен, чи Tripple Cream насолода вийде на верхній рівень смаку, і цей досвід запамʼятається вам назавжди.
Звісно, смак — це суб’єктивна річ, і кожному подобається щось своє. Тому не соромтеся експериментувати й відкривати нові смакові відчуття. Проте важливо враховувати, що гармонія між пивом і сиром може стати справжньою насолодою, що зробить ваші осінні вечори сповненими нових яскравих вражень. Відкривайте нові смакові горизонти та насолоджуйтеся гастрономічними подорожами в компанії цих вишуканих пар або ж створюйте свої комбінації.
Більше порад по сирним поєднанням ви зможете знайти на сторінках Оксани в Instagram чи Facebook.
Головне фото: джерело https://winning-homebrew.com/
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi