Сир та вино: 4 поєднання по-італійськи - PostEat

пошук

Сир та вино: 4 поєднання по-італійськи
08-06-2023 0 5793


Сир – це не лише про звичні канапки, доповнення до пасти чи нарізка до вина. Його можна поєднувати з різноманітними, навіть дещо неочікуваними акомпанементами. Оксана Чернова, як амбасадорка сирної культури, вважає, що нові сирні смаки має відкрити для себе кожен. Тож в сьогоднішньому матеріалі ділимося секретами з авторської камерної дегустації, яка нещодавно відбулась в ресторані Montecchi Capuleti.

Щось п’янке до сиру

Гості під час вечері мали нагоду скуштувати солодкі та солоні акомпанементи до сиру. Ці авторські поєднання лишимо для офлайн-зустрічей з Оксаною Черновою. А от який алкоголь обрати, щоб краще розкрити смак італійського сиру, розповідаємо далі. Такі комбінації ви можете спробувати відтворити вдома чи в компанії друзів:

Буррата та коктейль Белліні

М’яка, кремова італійська Буррата виготовлена зі свіжого коров’ячого молока. Це ніжний, приємний на смак сир, з ледь відчутною кислинкою та молочним присмаком.

А Белліні —  це слабоалкогольний коктейль на основі ігристого вина з персиковим пюре. Його винайшли у Венеції, і навряд можна знайти в Італії літню терасу без прохолодного Белліні. 

Разом вони утворюють гармонійну та ніжну пару: вершковий смак Буррати чудово відтіняє персиковий присмак Белліні. Взагалі комбінація цього м’якого сиру з фруктами завжди буде виграшною. Відчуття ноток солодкого яблука в ігристому допомагає забрати кислинку, що притаманна сиру. 

Таке поєднання можна пропонувати як аперитив у будь-який період дня.

Рабіола та Ламбруско

Відомий італійський м’який сир Рабіола  —  родом з невеликого містечка Роккаверано. Рабіола виготовлена з козячого молока, має м’яку, кремову текстуру з гострим присмаком та кислинкою. 

Ламбруско свіже та легке червоне ігристе вино, яке отримало свою назву від сорту винограду, з якого його виготовляють. Воно має фруктовий аромат, з нотами вишні та ягід.

Саме поєднання червоних ігристих з козячим сиром з білою пліснявою є несподівано гармонійним. Тому комбінацію Рабіоли та Ламбруско оцінять навіть вибагливі гурмани. Фруктовий аромат та легка кислинка Ламбруско надають смаку Рабіоли більшої насиченості та на повну розкривають пікантно-гостру нотку сиру.

Радимо спробувати цей смаковий дует для створення ігристого, як вино, настрою.

Горгонзола та Примітиво ді Мандурія 

Горгонзола один з найбільш відомих сирів в Італії. Він має м’яку, кремову текстуру з видимими прожилками блакитної плісняви, що надають йому виразний та пряний смак.

Червоне вино Примітиво ді Мандурія теж вирізняється насиченим ароматом та глибоким смаком з нотами спецій та темних фруктів.

Разом вони створюють гармонійну смакову пару. Спеції в смаку вина відтіняють пряний смак сиру. А вершкова текстура Горгонзоли дає змогу розкритися фруктовому букету червного вина.

Свічки, приглушене світло, тиха музика та комбінація Горгонзоли з Примітиво чудово доповнять ваш романтичний вечір.

Парміджано Реджано та Асті П’ємонт

Парміджано Реджано можна сміливо назвати символом Італії. Це твердий сир з насиченим фруктовим смаком та нотками цитрусових. Оригінальний італійський Парміджано Реджано можна відрізнити від звичайного твердого сиру, що називають Пармезаном, за допомогою спеціальних позначок на скоринці. Детальніше можна прочитати про це в нашому попередньому матеріалі.

Асті П’ємонт напрочуд легке, свіже і солодке італійське ігристе вино, яке виробляється з білих мускатних сортів винограду. Напій має приємний аромат фруктів та квітів, з нотками персика та груші. Саме завдяки грайливому смаку мускату відкриваються смаки тропічних фруктів у сирі Парміджано Реджано. 

Оксана Чернова радить піти ще далі і посмакувати оригінальним десертом з твердим італійським сиром. Для цього потрібно поєднати ванільне морозиво, Парміджано Реджано та Асті П’ємонт. Комбінація кремової текстури морозива, твердих, пікантних кристаликів сиру та фруктових бульбашок ігристого вина подарує нові враження навіть досвідченим ласунчикам. 

Де дізнатися більше про сир

Гості вечері не лише смакували запропонованими поєднаннями, а й дізналися, як визначити складові сирного смаку, щоб мати змогу самостійно підібрати до нього найкраще гастрономічне доповнення. 

За численними проханнями любителів сиру вже 23-го червня Оксана Чернова проведе повтор авторського сирного вечора. Переходьте за посиланням, щоб дізнатись деталі.

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

 

Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi