Сир та лимонади: свіжі літні поєднання - PostEat

пошук

Сир та лимонади: свіжі літні поєднання
03-07-2023 0 3348


Лимонад — особливо популярний літній напій. Завдяки вітаміну С у складі більшості лимонадів та охолодженому сервіруванню він здатен швидко знімати спрагу. А ще лимонад чудово поєднується з сиром. Адже сир, як відомо, містить безліч смакових відтінків, тож може скласти витончену пару нескінченному списку продуктів чи напоїв.

Все більше людей шукають нові смакові враження і незвичайні поєднання, щоб розширити свій гастрономічний горизонт. Поєднання сирів з лимонадами може стати захопливим експериментом, який відкриває двері до нових смакових емоцій. Про різні способи поєднання прохолодного лимонаду та улюбленого сиру розкаже Оксана Чернова — експертка ProCheese, засновниця ProCheese Академії, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards. 

Сирно-лимонадні тандеми

Безалкогольні варіанти коктейлів Мохіто та Апероль Шприц давно стали популярними літніми лимонадами, однак цього року на арену повертається класичний італійський коктейль Лимон Шприц, що вже увійшов у топ безалкогольних напоїв 2023. Що ж, занурюємося у прохолоду лимонаду та неперевершений смак сиру:

Лимон Шприц

Інгредієнти:

  • крем-сода
  • мінеральна газована вода
  • лимоновий сироп або сік одного лимона
  • шматочки свіжого лимона
  • лід

До цього коктейлю найкраще пасуватимуть козячі свіжі сири з їх злегка терпким смаком. На другому місці — козячі з пліснявою: Валансе, Пікодон та інші.

Підказка: додайте в лимонний безалкогольний коктейль гілочку чебрецю. Це буде тим «золотим доповненням», яке дуже чітко та гарно допоможе відтінити смак козячих сирів.

Наступний коктейль, звісно, має бути з королевою літа — полуницею.

Полуничний безалкогольний коктейль

Інгредієнти:

  • полуниця 
  • м’ята
  • мінеральна вода 
  • лід 
  • кленовий сироп 

До цього коктейлю є декілька варіантів сирних акомпанементів, обирайте той, що до смаку саме вам. Сири на кшталт Паста Філата, Моцарела, Бурата, Страчателла дадуть подвійний заряд свіжих відчуттів. 

М’яка текстура та ніжність сирів з білою пліснявою на основі коров’ячого молока — Камамберу, Брі, Невшатель подарують пікантність і глибину смаку, яка доповнюватиме свіжість полуничного лимонаду.

Полуниця та м’ята в коктейлі чудово підкреслять вершковий смак сирів з митою скоринкою, як-от: Лангр, Епуас, Пон-Левек. Не дивуйтесь, для насичених тваринних ароматів в цих сирах просто необхідна пряна легкість від поєднання ягід та м’яти. 

Лимонад з розмарином 

Інгредієнти:

  • шматочки огірка 
  • розмарин
  • лаймовий сік половини лайма
  • газована вода 
  • коричневий цукор 
  • листя м’яти для декору

До хвойно-розмаринових ноток пасуватимуть сири двох груп:
 
Козячі та овечі. В цих напівтвердих сирах присутні солодкі фруктові та горіхові ноти, а в посмаку є відлуння пряженого молока. В поєднанні з розмарином утвориться гармонійна мелодія, що підкреслить їх солодкість, а в фіналі, доповнена свіжістю огірка, розіллється пряними нотами.Раджу обирати напівтверду козячу Гауду, іспанський Капріччо де Кабра, Манчего чи французький Оссо-Іраті. 

Блакитні сири. Зазвичай мають досить насичений виразний смак, та досить солоні, тому трав‘яний свіжий присмак лимонаду буде їх пом’якшувати й розкривати пряно-тваринні ноти блакитних сирів. До лимонаду пасуватимуть: Фурм д’Амбер, Горгонзола, Блю ді Капра та Еделпілц. 

Малиново-базиліковий шприцер

Інгредієнти:

  • вода  
  • цукор 
  • листя базиліку 
  • малиновий сік 
  • свіжий сік лайма 
  • сода  
  • слайси лайма
  • свіжа малина 

З цим коктейлем поєднуються сири зі свіжої групи з будь-якого молока: Моцарела, Бурата та інші. Все тому, що базилік гармонійно доповнює, як свіжі коров’ячі сири, так і овечі. А аромат та смак малини з кислинкою з легкістю підкреслює розмаїття нот таких сирів. 

Підказка: замість малини можна використати інші солодко-кислі ягоди, до прикладу, ожину чи журавлину. 

До цього коктейлю також підійдуть тверді та витримані групи сирів. Зазвичай в них є ноти різноманітних тропічних фруктів, і, як не дивно, вони добре пасують до червоних ягід. Тож сміливо обирайте в доповнення до базиліково-малинового лимонаду Парміджано Реджано, Грюєр, Гран Спіччо, Конте, Старий Амстердам (витримана Гауда).

Отже, сир та лимонад можуть бути неочікувано смачними, коли їх поєднувати разом. Спробуйте різні сорти сирів — м’які, тверді, з пліснявою, з натуральними додатками — з різними видами лимонаду, включаючи класичний лимонний, полуничний, м’ятний та багато інших.

Експериментуючи з новими смаками та поєднаннями, ми розширюємо наше кулінарне розуміння і насолоджуємося великим розмаїттям смакових вражень. Не бійтеся бути творчими, поєднувати незвичайні інгредієнти та відкривати нові гастрономічні горизонти.

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

 

Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi