Тренд на рожевий: чотири pink-коктейлі, що смакують із сиром - PostEat

пошук

Тренд на рожевий: чотири pink-коктейлі, що смакують із сиром
25-08-2023 0 3027


Час літніх терас добігає кінця. Тож якщо ви не встигли насолодитися теплими вечорами після денної спеки, це знак. Лиш уявіть: ви, прохолодний коктейль в руці, неперевершена сирна тарілка і ніяких робочих задач. Краса.

А який коктейль обрати, щоб пасував до сиру та літнього вайбу, розкаже Оксана Чернова — експертка ProCheese Academy та людина, закохана в незвичайні сирні поєднання. Оскільки цього року рожевий в тренді, Оксана підібрала напої, що не лише підкреслять смак сиру, а й подарують естетичне задоволення. Рецепти коктейлів від легкого до міцного, секрети приготування і чарівні поєднання з сиром — далі у статті.

Pink Spritz

Перший у нашому списку — невагомий і прохолодний Pink Spritz. Цей коктейль підійде всім, хто цінує ніжність смаку та аромату. 

Для приготування потрібно:

  • 100 мл рожевого Просеко;
  • 100 мл грейпфрутового тоніка;
  •  лід;
  •  апельсинові слайси для прикраси.

Якщо хочете підкреслити легкий смак коктейлю, рекомендую вибрати вершкові сири з білою пліснявою, наприклад, Брі або Камамбер. Їх текуча текстура створить гармонійну пару з цим ніжним коктейлем.

А свіжі козячі сири, напрклад, Капрічо ді Кабра, або витримані сири — Грана Падано, Парміджано Реджано чи Гауда — створять яскравий смаковий дует з коктейлем завдяки цитрусовим нотам в смаку. 

Flora Wild Spritz

Flora Wild Spritz — це коктейль розкладати смак на окремі відтінки.

Для приготування потрібно:

  • 20 мл джину Hendrick’s Flora Adoraz;
  • тонік зі смаком квітів або диких ягід, наприклад, Thomas Henry;
  • лід;
  • свіжий огірок та малина для прикраси.

Чудовим доповненням до Flora Wild Spritz будуть козячі та овечі сири, такі як Пекоріно Романо, Манчего, Мурсія чи Капріччо де Кабра. 

А якщо ви шануєте блакитні сири, варто обрати Рокфор, Фурм дʼАмбер, Злату Ніву або Еделпілц. Також витримані сири Грана Падано, Парміджано Реджано чи Гауда створять чудовий баланс ароматів із джином та тоніком.

Серед багатьох алкогольних напоїв, джин найкраще пасує саме до овечих витриманих сирів. Його хвойні ноти відкривають повноту смаку різнотравʼя овечих сирів. 

А от огірок згладить пряність сирів з блакитною пліснявою та додасть свіжості. Джин, своєю чергою, допоможе зберегти тривалий посмак вологої трави та льоху у блакитних сирах. 

Grand Marnier Collins

Для шанувальників більш гірких та цитрусових ноток, Grand Marnier Collins — ідеальний вибір.

Для приготування потрібно:

  • 50 мл Grand Marnier Cordon Rouge; 
  • 15 мл соку лимона;
  • лід;
  • содова на свій смак.

Цитрусові нотки й легка гіркуватість лікеру створять гармонію зі смаком сирів Грюєр, Комте чи овечими сирами, на кшталт Пекоріно. Завдяки лікеру в коктейлі всі п’ять смакових зон вашого язика, що передають відчуття солоного, гіркого, солодкого, кислого та насиченого умамі будуть залучені, тож цей смаковий досвід залишиться надовго у вашій пам’яті.

Jack Honey Spritz

Якщо ви любите нотки меду та солодкість, то Jack Honey Spritz — хороший вибір. 

Для приготування потрібно:

  • 30 мл Jack Daniels;
  • 25 мл ягідного лимонаду;
  • ½ соку лимона;
  • лід.

Це коктейль, в якому смак карамелі та меду гармонійно співвідносяться зі смаком витриманої Гауди, напівтвердих сирів Моцарт, Амадеус, Моосбахер або твердих сирів Грана Падано та Парміджано Реджано. Пряно-карамельні нотки цих сирів гармонійно поєднаються з дубовими нотками віскі та створять неперевершену гастрономічну пару.

Що ж, ці алкогольні коктейлі — чудовий спосіб створити власну літню історію, де смакові нотки й аромати переплітаються з теплим сонцем та радістю. А якщо не вистачить часу на все, пам’ятайте: попереду ще вересневе бабине літо, яке теж обіцяє тепло та додаткові можливості для смакових експериментів.

Більше порад по сирним поєднанням, ви зможете знайти на сторінках Оксани в Instagram чи Facebook.

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

 

Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi