пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
Новорічні свята вже зовсім скоро. Тож, якщо ви любите планувати все заздалегідь, в тому числі й святкове меню, вже час починати. Що у вас асоціюється з новим роком? Можливо, мандарини, апельсини, хурма, гранат..? Гадаємо, більшість читачів відповість «так!».
А що якщо додати до цього сир? Запросто! Нумо подивимося, що з цього вийде. А допоможе зробити це професійно Оксана Чернова — амбасадорка української сирної культури, експертка ProCheese, засновниця ProCheese Academy, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards.
До речі, про варіанти сирних поєднань з міцними напоями для новорічного столу і не тільки Оксана Чернова розповідала раніше. Радимо почитати, щоб перетворити святкову вечерю на справжню феєрію смаків.
Залежно від сорту та стиглості мандарини мають широкий спектр смаків і ароматів, включаючи фруктові, бальзамічні, цитрусові, деревні, горіхово-кокосові, карамельні, квіткові та гострі. Завдяки такій багатій палітрі вони можуть прекрасно поєднуватися з сирами. Наприклад, Грюйєр і Парміджано Реджано мають такі ж цитрусові та деревні нотки, як і мандарини.
На основі цих смакових характеристик можна виділити кілька найкращих поєднань мандаринів з сирами:
А зараз, для кращої новорічної атмосфери, нумо звʼяжемо светрик. Гаразд, жартую, ми ж тут зібралися поговорити про їжу. Але, гадаю, ви вже зрозуміли, яка «в’яжуча» ягода буде наступною. Звісно, хурма. Стигла хурма має солодкий смак з нотами манго та персика. Її текстура в’язка та слизувата, іноді злегка зерниста.
Хурма чудово поєднується з сиром. Цей союз можна сміливо назвати магічним. Яскраво виражені смаки та різні текстури обох продуктів гармонійно доповнюють один одного.
Козячі сири мають трав’янисто-землисті аромати, тому прекрасно збалансують в’язкий смак і вологу текстуру стиглої хурми.
Блакитні сири чудово пасують до хурми. Її солодкість збалансовує ноти вологого листя та гостроти, присутні у сирах із блакитною пліснявою. Раджу спробувати це поєднання тим, хто раніше оминав чарівний світ блакитних сирів.
Напівтверді сири мають димний аромат, який не забиває корично-пряні ноти хурми. Щоб відчути прилив серотоніну в крові, раджу покласти на шматочок хурми слайс сиру Мосбахер чи Моцарт.
Тверді сири з витримкою понад 15–16 місяців мають цитрусові аромати й смаки, які гармонійно поєднуються з коричними нотами хурми. Натріть сир на скибку хурми, візьміть шматочок хамону і завершіть картину келихом червоного Небіоло. Цей гастрономічний шедевр подарує вам незабутні враження.
Свою популярність він здобув не лише завдяки насиченим барвам, але й через соковиту текстуру шкірки, яку іноді використовують в кулінарії, щоб додати стравам солодко-кислий смак. Гранат чудово пасує до різних сирів, ось декілька варіантів яскравих смакових комбінацій:
Доповнюйте свій святковий стіл новими стравами та смаками. Новий рік створений для нових відкриттів та вражень. Впевнена, попереду чекає чудова гастрономічна подорож під захистом чарівного Дракона.
Більше порад по сирним поєднанням ви зможете знайти на сторінках Оксани Чернової в Instagram чи Facebook.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Ознайомитись з іншими матеріалами сирної експертки ProCheese Оксани Чернової:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi