Миколаїв "California republic & the bar upstairs": місце зустрічі барменів у місті - PostEat

пошук

Миколаїв "California republic & the bar upstairs": місце зустрічі барменів у місті
12-08-2019 0 1708

Iryna Khamandiak

Автор


В рамках Ukrainian Bar Awards PostEat розпочинає серію публікацій про бари України і барну культуру. Ми будемо розповідати про найцікавіші барні концепції в різних містах нашої країни, спілкуватися з власниками барів, барменами та командами закладів. Під час туру Ukrainian Bar Awards по містах України ми зустрілася з цікавими, талановитими людьми, які розповіли нам про свої бари, показали, як і чим вони живуть, в якому напрямку розвиваються, і що відбувається в барному напрямку в їх регіонах.

Ідея циклу, як і ідея Української Барної Премії в цілому, полягає в тому, щоб наочно продемонструвати, що відбувається в барній сфері України, а також особисто познайомити вас з людьми, які відкривають бари, працюють в барах, розвивають барну індустрію. І головне, не тільки в Києві, а й в усіх регіонах. Ми хочемо показати великій аудиторії заклади, в які обов’язково треба завітати на відмінні коктейлі або перекусити, якщо ви подорожуєте по Україні або раптом опинились в одному з цих міст.

Цей матеріал присвячений California Republic & The Bar Upstairs, в Миколаєві. Ми відвідали заклад та поговорили з бар-менеджером California republic & the bar upstairs Швецовим Володимиром про бар та коктейльну культуру Миколаєва.

 

Бар: California Republic & The Bar Upstairs

Формат: коктейльний бар

Місто: Миколіїв, Украина

Адреса: вул. Московська, 37

 

У центрі міста кораблебудівників Миколаїв знаходиться ресторан California Republic & The Bar Upstairs, на другому поверсі якого розташований The Bar Upstairs. У місті, де ще кілька років тому не існувало барної та коктейльної культури, бар став культовим місцем. З активною програмою гест-бартендингів власники бару збирали за стійкою шанувальників Pedro Manhattan, Chocolate Negroni і просто любителів смачних напоїв.

Сьогодні The Bar Upstairs — це місце, де збираються жителі та гості міста, щоб приємно провести час, послухати гарну музику і випити коктейль під настрій сьогоднішнього дня. 

— Розкажіть про історію створення бару. З чого все почалося?

Все почалося з успішної доставки їжі та стріт-фуд фургончика, де працювали мої друзі. Мені було по-хорошому заздрісно і радісно за друзів, адже всі вони працювали разом, а я на той час був барменом в іншому закладі. Коли зайшла мова про розширення бізнесу та відкриття ресторану з повноцінним баром, гадаю, не без допомоги моїх друзів, інвесторів направили до мене. Так одного прекрасного дня мені розповіли про ідею, яка справила на мене вау-ефект. Я вже уявляв собі металеві спіл-стопи, нову станцію, висувні металеві холодильники. Звичайно, я відповів: «Хлопці, я з вами!». Зараз нашому закладу вже півтора роки. Сьогодні California republic & the bar upstairs — це місце, де збираються жителі та гості міста, щоб в гарно провести час, познайомитися з новими людьми, послухати гарну музику і випити коктейль під настрій сьогоднішнього дня. Багато гостей вже міцно здружилися, обмінюються подарунками і історіями з подорожей. Наші гості — душа нашого бару і наша гордість.

— Що сьогодні являє собою The bar upstairs?

Заклад створений у стилі urban, хіп-хоп, графіті і тому подібне. Наші гості вже розуміють, що таке Twist, міцний алкоголь, починають розбиратись у різновидах коктейлів. Досить часто до нас приходять випускники школи барменів, щоб спробувати та дізнатись щось нове, а також поспілкуватись з більш досвідченими барменами.

Наш бар став місцем зустрічей барменів. У барній карті всього 35 коктейлів. У суботу та неділю ми готуємо спеціальні коктейлі. Досить часто у нас проходять тематичні дні, як-от Всесвітній день дайкірі чи Неділя негроні. The bar upstairs — це бар, до якого не соромно запросити друга-бармена. Ми організовуємо гест-бартендинги, які ще донедавна ніхто не розумів. Запрошуємо за барну стійку людей, які знають і люблять барну справу. 

— А яке у гостей ставлення до коктейлів? Що замовляють?

Ми ділимось досвідом з нашими гостями, розповідаємо їм про коктейлі. Також пропонуємо спробувати щось нове, аби краще зрозуміти свої вподобання. До коктейлів ми завжди подаємо воду.

— З чого почався ваш шлях у професії?

Я починав працювати офіціантом. Однак через півроку мені це набридло і я попросив бармена, який тоді працював у закладі, щоб допоміг мені у навчанні. Протягом цього часу я багато читав, відвідував різні майстер-класи, шукав інформацію в інтернеті, допомагав у ресторанному барі. Думка про те, що бути барменом — це моє покликання, не виходила у мене з голови. Згодом я зрозумів, що я дійсно «у своїй тарілці». Робота для мене стала справою, якою я завжди хотів займатись.  Адже бари часто відвідують цікаві люди, і з кожним у тебе є можливість поспілкуватися і потоваришувати.

— Що можете сказати про барне ком’юніті Миколаєва?

Ми завжди раді допомогти один одному. Гадаю, нас понад 200 людей у Миколаєві, хто працює та розвивається у барній індустрії. Ми доволі дружні, згуртовані, ділимося своїми знаннями.

— Що хотілось би змінити в індустрії? Чого не вистачає Миколаєву сьогодні?

Мені дуже хотілося б, щоб хлопці, які розуміють, що робота за барною стійкою — це їх покликання, не їхали у столицю, а розвивали наше місто.

 

До уваги учасників Ukrainian Bar Awards

Українська Барна Премія — це професійний рейтинг для барів, про барах і всього, що пов’язано з барами. Премія є відображенням того, як йдуть справи в індустрії, знайомить гостей з барами по всій Україні і допомагає формувати барне ком’юніті.Українська Барна Премія — це професійний рейтинг для барів, про барах і всього, що пов’язано з барами. Премія є відображенням того, як йдуть справи в індустрії, знайомить гостей з барами по всій Україні і допомагає формувати барне ком’юніті.
Географія Премії — вся Україна. В Премії можуть брати участь бари, бармени і бренди, пов’язані з індустрією, з усіх населених пунктів країни.

Опис Української Барної Премії та реєстраційні анкети тут.

 

Фото: Facebook California Republic & The Bar Upstairs

 

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi