"У маленьких містах можуть створюватися круті формати закладів" – власники першого бару у Рівному – VSEвишня - PostEat

пошук

"У маленьких містах можуть створюватися круті формати закладів" – власники першого бару у Рівному – VSEвишня
31-05-2019 0 2493

Iryna Khamandiak

Автор


Минулого року у Рівному відкрився перший заклад у місті, що позиціонує себе як бар – VSEвишня. Вже майже рік тематичний бар з концепцією моноформату вражає гостей різноманіттям алкогольних та безалкогольних напоїв, десертів та закусок з вишневим смаком. VSEвишня вже має постійних гостей, однак власники бару вирішили не зупинятися на досягнутому та зареєструвалися на участь в Українській Барній Премії. Про концепцію закладу, роботу за баром, найулюбленіші напої рівненчан та участь у Премії ми поговорили з власниками VSEвишньої – Сергієм Яковишиним та Аліною Архипенко.

Хто придумав концепцію закладу?

Сергій Яковишин: Загальну концепцію закладу, що це буде саме тематичний бар, було створено за лічені хвилини – в голові, після того, як ми оглянули приміщення. Подорожі Європою викликали бажання створити маленький та комфортний бар в своєму місті. А відвідавши українські заклади «Білий налив» та «П’яна вишня», отримали ідею моноформату. Вже через пару днів мені прийшла в голову назва VSEвишня і понеслося…

Чому саме вишня?

Аліна Архипенко: Вишня – наша національна ягода, а такий напій як вишняк, чи іншими словами, вишнівка, вже багато поколінь існує в українській кухні.

Вишня має такий ідеально насичений та багатий смак, що все, що нам лишалося, це просто використати його та показати людям, яке різноманіття алкогольних та безалкогольних напоїв, десертів та закусок може бути з вишневим смаком. А окрім всього іншого, вишня – це просто смачно.

Скільки знадобилось часу на запуск проекту?

Сергій Яковишин: На початку липня 2018 розпочали роботу, а 15 вересня вже зустрічали гостей.

Хто розробляв дизайн?

Сергій Яковишин: Все склалося в голові ще при першому огляді приміщення, а вже під час реалізації зверталися до спеціалістів за консультаціями. Одним словом – самі.

Як відреагували жителі міста на появу нового бару? Гості з’явились одразу?

Аліна Архипенко: Ми одноголосно вирішили, що не буде ніякого пафосного відкриття. Тому просто анонсували відкриття на власних сторінках у соцмережах і розповіли своїм родинам та найближчим друзям. Десь за годину до відкриття на долю секунди промайнула думка «а раптом ніхто не прийде». Але на наш подив, людей прийшло дуже багато. Ми вже навіть почали хвилюватись, чи вистачить нам запасу вишнівки 🙂

Це було щось нове та незвичне для Рівного: смачний легкий алкоголь, що можна пити не лише сидячи за столами, але й просто стоячи на вулиці – з гарних кришталевих бокалів. Таке у місті було вперше. І перший час багатьом людям було незрозуміло, як взагалі можна пити алкоголь без годинних застіль з «першим, другим і компотом». Але ми постійно працюємо над тим, щоб показати людям, що алкоголь має бути смачним і вживати його потрібно не для сп’яніння, а саме для отримання задоволення.

Хто створив коктейльну карту?

Сергій Яковишин: Я люблю експериментувати. Маючи досвід створення кавових напоїв, переключився на алкоголь, що виявилося доволі успішно та мотиваційно для мене в плані подальшого розвитку.

Що найчастіше замовляють?

Аліна Архипенко: Фірмовий напій – вишнівку. Зимою гарячі напої — пунш, глінтвейн, а зараз всі освіжаючі – вишневе мохіто, маргариту.

Що найбільше подобається у роботі?

Аліна Архипенко: Знайомства з людьми. Невпинний рух, постійні пошуки ще чогось вишневого, чогось, що здивує гостей та принесе нову порцію насолоди. І постійний процес навчання та розвитку.

Для вас робота за баром – це…

Аліна Архипенко:  Це задоволення, навчання та виклик самому собі – як за ті декілька хвилин чи навіть секунд максимально точно «поцілити» у вподобання гостя, заразити його своєю любов’ю до твого закладу, створити для нього атмосферу невимушеності, комфорту та затишку. І найбільший кайф, коли чуєш від гостя: «До вас приходиш просто як до себе додому, звідси і йти не хочеться».

Який потенціал у місті? Чи є бажання розширюватися, відкривати нові заклади?

Сергій Яковишин: Ну… другої VSEвишньої в Рівному не буде, а от інший формат, думаю, незабаром з`явиться. Як мінімум, у моїй голові.

Які бари у Рівному можете порекомендувати? Де відпочиваєте самі?

Аліна Архипенко:  Як ми вже писали раніше, VSEвишня стала першим закладом у Рівному, що позиціонує себе, власне, як бар. Однак, серед закладів з дійсно гарним алкоголем та коктейльною картою можна порекомендувати гастросалон Gusto.

Чому вирішили взяти участь в Українській Барній Премії?

Сергій Яковишин: По-перше, показати, що в невеликих містах можуть створюватися круті формати закладів, націлені на розвиток барної культури. По-друге, для більш об’єктивної оцінки свого «дітища», саморозвитку та нових знайомств.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi