У Південній Кореї заборонили виробництво та продаж м'яса собак - PostEat

пошук

У Південній Кореї заборонили виробництво та продаж м'яса собак
10-01-2024 0 435


Парламент Південної Кореї прийняв законопроєкт про заборону розведення та забою собак для споживання, поклавши край традиційній, але суперечливій практиці вживання собачого м’яса після багатьох років загальнонаціональних дебатів. Про це повідомляє CNN.

Законопроєкт отримав рідкісну підтримку правлячої та опозиційної партій Південної Кореї, підкреслюючи, як змінилося ставлення до споживання собак за останні кілька десятиліть під час швидкої індустріалізації країни.

Закон забороняє розповсюдження та продаж харчових продуктів з собак.

Однак покупці, які споживають собаче м’ясо або пов’язані з ним продукти, не підлягатимуть покаранню – це означає, що закон буде в основному націлений на тих, хто працює в цій галузі, наприклад на людей, які розводять собак або продавців.

Відповідно до законопроєкту, будь-хто, хто заб’є собаку для їжі, може бути покараний до трьох років в’язниці або оштрафований на 30 мільйонів корейських вон (близько 23 000 доларів). Всім, хто розводить собак для їжі або хто свідомо купує, перевозить, зберігає чи продає страви, виготовлені із собак, також загрожують штрафи і тюремний термін.

Відповідно до комітету, власники ферм, ресторанів собачого м’яса та інші працівники, які займаються торгівлею собаками, матимуть три роки пільгового періоду, щоб закрити або змінити свій бізнес. Органи місцевого самоврядування будуть зобов’язані підтримувати цих власників бізнесу у «стабільному» переході на інший бізнес.

Зараз законопроєкт направлено до президента Юн Сук Йоля для остаточного затвердження.

Photo credits: CNN

Читайте також:

В Україні запроваджують системи TRACES NT, яка пришвидшить процедуру експорту продукції рослинного і тваринного походження

Будинок із «Київською перепічкою» біля Хрещатика продали за 150 мільйонів гривень

Безкоштовний вебінар: «Знайти та знешкодити: помилки у техкартках»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi