Дослідники знайшли «рятівника» для посівів рису, яким загрожує зникнення - PostEat

пошук

Дослідники знайшли «рятівника» для посівів рису, яким загрожує зникнення
09-03-2023 0 337


Метод редагування генів CRISPR/Cas9 може стати «рятівником» для посівів рису, яким загрожує зникнення через зміни клімату. Про це повідомляє New Food Magazine.

Рис є важливою сільськогосподарською культурою, але зміни клімату можуть вплинути на виробництво та якість рисової культури. Група вчених Федерального університету Пелотас у Бразилії під керівництвом доктора Антоніо Коста де Олівейра виявила, що інструмент CRISPR/Cas9 був ефективним у редагуванні генів у дослідженнях, пов’язаних з урожайністю, а також стійкістю до біотичних та абіотичних стресів рисового зерна.

Коста де Олівейра наголосив, що розробка нових, більш врожайних сортів необхідна для забезпечення глобальної продовольчої безпеки. При цьому, на думку вченого, найефективніший метод — це CRISPR/Cas9.

«Високий потенціал редагування CRISPR/Cas9, наприклад, допоміг у розвитку стійкості проти широкого спектру бактерій, грибків і вірусів шляхом придушення генів сприйнятливості та введення генів стійкості», — додав Коста де Олівейра.

Читайте також:

Прем’єр-міністр Японії планує розвивати промисловість культивованого м’яса

М’ясо нового гібридного сома здатне замінити м’ясо лосося

Carlsberg планує до літа продати бізнес у росії

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi