пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Люди, які не вживають в їжу м’ясо, мають більший ризик перелому кісток, ніж ті, хто м’ясо їсть. Також вегани і вегетаріанці схильні до ризику локальних переломів стегна і ніг.
В межах дослідження EPIC-Oxford вчені університетів Оксфорда і Бристоля проаналізували дані 54 898 людей обох статей.
A new study published in BMC Medicine suggests that #vegans, #vegetarians and #pescatarians (people who eat fish but no other meat) may be at higher risk of bone fractures, compared with meat eaters. #diet #nutrition https://t.co/HOmD0kk43x
— BMC Medicine (@BMCMedicine) November 23, 2020
29 380 учасників дослідження регулярно вживали м’ясо. 8 037 їли тільки рибу, 15 499 були вегетаріанцями, а 1 982 — веганами.
Вчені спостерігали за учасниками дослідження протягом 18 років. Метою проєкту було вивчення природи виникнення переломів. За весь період дослідження учасники отримали 3 941 перелом, включаючи пошкодження кінцівок, стегон, гомілковостопних суглобів, зап’ясть, хребта та інших частин тіла.
Дослідження показало, що вегани і вегетаріанці мають вищий ризик переломів. В середньому на 20 випадків більше на тисячу осіб, ніж у групі м’ясоїдів. Вегани і вегетаріанці особливо схильні до ризику переломів стегна.
Вчені пов’язують вищий ризик переломів зі зниженим споживанням білка і кальцію, що зменшує міцність кісток.
Фото: Unsplash
Читайте також:
Дослідження: вегетаріанці стрункіші та менш екстравертивні, ніж м’ясоїди
Майже 40% британців готові зменшити споживання м’яса та риби через екологічні ризики
Ківі полювала на «органічне» м’ясо для своїх дітей та викликала лють зоозахисників
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi