Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena - PostEat

пошук

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Cotechino Modena
03-10-2023 0 613


Cotechino Modena або Cotechino di Modena — італійський делікатес, свіжа ковбаса, яка виготовлена з свинини, сала та свинячої шкірки, походить із Модени, Італія, де вона має статус PGI. 

Cotechino Modena готують із суміші свинини, свинячого жиру, свинячих шкірок, солі та шматочків або цілого перцю. Для додаткового аромату в суміш часто додають вино, цукор, спеції та трави.

Сумішшю наповнюють натуральні або штучні оболонки. У свіжому вигляді ковбаса продається цілою, а у вареному вигляді — зазвичай у вакуумній упаковці. Cotechino Modena має легко нарізатися, а тверді, рівнозернисті скибочки повинні зберігати свою форму.

Цю ковбасу зазвичай можна придбати під час Різдва та Нового року, і її подають досить товстими скибочками з сочевицею, квасолею, картопляним пюре або як частину bollito misto (змішаного відвареного м’яса). Згідно з легендою, сосиски cotechino вперше з’явилися взимку 1511 року в Мірандолі, коли місто було в облозі військ Папи Юлія II.

Щоб врятувати те небагато, що у них було від розграбування, жителі Мірандоли спішно вирішили зарізати своїх свиней, дрібно подрібнити м’ясо, приправити його сіллю та перцем і запхати назад у свинячу оболонку. Ковбаса мала великий успіх, і в 1700-х роках традиційний рецепт поширився на сусідні м’ясні крамниці.

Сьогодні ковбаси Cotechino Modena виробляються в усьому регіоні Емілія-Романья. Рекомендується поєднувати ковбасу з ситними червоними винами.

Cotechino Modena готується за оригінальним рецептом понад 500 років. Разом із цією скрупульозною повагою до традицій, адже сертифікат PGI гарантує, що Cotechino з Модени продовжують вироблятися за оригінальним і старовинним рецептом, відповідно до найвищих стандартів якості, яких вимагає сучасне законодавство про безпеку харчових продуктів. Додамо, PGI — це захищене географічне зазначення, що надходить з такої території, місця або країни, яка має певну якість, схильність або іншу характерну властивість, що відноситься до його географічного походження, принаймні один з етапів виробництва, переробки або підготовки відбувається в районі.

Photo credit: Taste Atlas; www.casadecase.com

Читайте також: 

Гастро-замітка: тост з авокадо

Гастро-замітка: італійський спеціалітет Mozzarella di Bufala Campana

Гастро-замітка: Pizza Napoletana або, як кажуть, в Неаполі — Pizza Napulitana

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi