Кішіда подарував Зеленському японський кухонний інструмент - PostEat

пошук

Кішіда подарував Зеленському японський кухонний інструмент
23-03-2023 0 661


Під час візиту до Києва прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда подарував Президенту України Володимиру Зеленському «Шямоджі перемоги». Про це розповів журналіст агенції «Укрінформ» Хірано Такаші з посиланням на японських журналістів з газети «Санкей»

Хірано Такаші розповів, що шямоджі – японський кухонний інструмент (історично – дерев’яний) для перекладання звареного рису з рисоварки до мисок. А «шямоджі перемоги» (必勝しゃもじ) є популярним сувеніром у Хіросімі (рідне місто Кішіди), на якому каліграфічно написано слово «Обов’язково переможемо» (必勝). За його словами, японські військові масово носили їх як талісман під час японсько-цінської (1894−1895) та японсько-російської війни (1904−1905), бажаючи неодмінної перемоги.

“Японці добре знають, що Кішіда часто фотографується у своєму офісі з великим «шямоджі перемоги», зокрема під час виборів. І цього разу він вибрав такий символічний подарунок зі своїм підписом для Зеленського. Здається, що його меседж до України доволі чіткий”, — додає Хірано Такаші.

Фото: Facebook Hirano Takashi

Читайте також: 

11 українських виноробних компаній об’єдналися, щоб підкорити світ разом — Анна Горкун

У Мінагрополітики прогнозують скорочення врожаю зернових

«Всі. Свої» та Kind Hamper створили великодні гастрономічні сети

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi