Команда проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала новий збірник рецептур для шкільних їдалень - PostEat

пошук

Команда проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала новий збірник рецептур для шкільних їдалень
19-04-2024 0 209


Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Збірник складається з понад 600 страв і дає змогу ще більше урізноманітнити харчування учнів у школах України.

Презентація збірника відбулася у Києві у середній загальноосвітній школі №281 за участі першої леді України Олени Зеленської, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, міністра освіти та науки Оксена Лісового, посла Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікса Бауманна, голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, голови Національної асоціації громадського харчування та керівника команда реформи шкільного харчування Ореста Степаняка, шеф-кухаря Євгена Клопотенка та керівника офісу впровадження українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» в Україні Галини Майструк. 

Всі страви, що увійшли до збірника, відповідають вимогам постанови Кабінету міністрів №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а сам збірник затверджено Держпродспоживслужбою, Інститутом громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва та схвалено комісією Інституту модернізації змісту освіти (МОН) для використання в освітньому процесі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Оновлений збірник складається з 14 розділів та 621 рецептури. Тут і традиційні української страви, і популярні страви світової кухні, зокрема, зі шкільного меню європейських країн. У збірнику враховані актуальні потреби дітей в частині харчування — запропоновано понад 80 альтернатив страв без лактози та глютену, а у кожній технологічній картці вказані наявні алергени. 

Збірник складається не тільки з покрокових рецептів, а й технічних карток, що значно полегшать роботу шкільних кухарів. Вони адаптовані до різних форматів приготування: і на старому обладнані, й на сучасному. Крім того, кожна страва супроводжується прикладами подачі та оформлення. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Розробка та видання збірника  стали можливими завдяки підтримці українсько-швейцарського проєкту  «Діємо для здоров’я», який впроваджує консорціум організацій — GFA Consulting Group, Університетські клініки Женеви/Hôpitaux Universitaires de Genève (HUG), Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенція One Health за фінансової підтримки Швейцарії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Друковані примірники збірника за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» будуть безкоштовно передані в заклади освіти, провідним фахівцям із впровадження реформи та активним учасникам змін шкільного харчування. Онлайн-версію збірника розміщено у вільному доступі на порталі «ЗнаЇмо» та на сайті Cult Food.

Фото надані пресслужбою Євгена Клопотенко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi