Не для снобів: авторка найбільшої в Україні фейсбук-спільноти про вино випустила книгу - PostEat

пошук

Не для снобів: авторка найбільшої в Україні фейсбук-спільноти про вино випустила книгу
19-04-2021 0 853


Сомельє та винна блогерка Анна-Євгенія Янченко випустила книгу «Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів». Авторка книги відома, як засновниця блогу «Сомельє в зелених штанях» та євангелістка винної культури в України.

Анна-Євгенія Янченко професійно займається вином з 2013 року. Вона отримала винну освіту у «Школі сомельє» Дмитра Сидоренко при Асоціації сомельє України. Також має сертифікат Level 3 від освітньої організації у сфері алкоголю Wine & Spirit Education Trust (WSET, Велика Британія). Зараз є студенткою СВО «Сенсорний аналіз харчових виробництв» ОНАХТ.

22 березня 2017 року Анна-Євгенія Янченко створила у фейсбук сторінку «Сомельє в зелених штанях» для популяризації винної культури в Україні. За кілька років авдиторія сторінки перевищила 50 000 підписників, що зробило її найбільшою винною спільнотою країни.

Її книга «Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів» — це путівник по винному морю у магазинах, у закладах та на дегустаціях. Авторка з гумором та у легкій формі розповідає про технологію виробництва вина, основні винні регіони й стилі.

У книзі зібрані практичні рекомендації щодо вибору вина та його подачі. Є також поради на випадок, якщо читач новачок, але хоче вдати із себе знавця.

Особливість книги — її український контекст. Завдяки спілкуванню з українськими питцями з-посеред читачів блогу «Сомельє в зелених штанях» книга чи не найбільше наближена до реалій винної культури України.

Складні винні терміни й технології у ній роз’яснені зрозумілими словами. Теми проілюстровані прикладами з подорожей і особистого досвіду дегустацій вин, які є на українському ринку — як імпортні, так і місцеві.

Вартість примірника — ₴195. Замовити книгу можна на сайті видавництва «Віхола».

Читайте також:

Їжа, як маркер статусу: вийшла книга історика Олексія Сокирко «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину»

«Вони також люди»: вийшла книга про самотніх відвідувачів ресторанів

В Україні випустили безкоштовний посібник для професійної роботи з пивом в барі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi