Новий заклад: вірменська випічка женгялов хац та портвейн у «Пара Джанов і Портвейн» у Львові - PostEat

пошук

Новий заклад: вірменська випічка женгялов хац та портвейн у «Пара Джанов і Портвейн» у Львові
28-08-2019 0 7307


Заклад: Пара Джанов і Портвейн

Де: м. Львів, вул. Лесі Українки, 12

Формат: ресторан та винний бар

Бюджет: ₴₴

Ресторан «Пара Джанов і Портвейн» відкрився наприкінці серпня у центрі Львова. «Пара Джанов і Портвейн» — новий заклад в сім’ї львівських ресторанів Restaron. Ресторан знаходиться у вірменському дворику на вулиці Лесі Українки, 12.

Автор ідеї та концепції нового закладу український ресторатор Вардкес Арзуманян, також він приймав участь у розробці меню ресторану, поділившись з командою шеф-кухарів своїми фамільними рецептами. Дворик, у якому знаходиться ресторан, відомий як провулок режисера Параджанова — це і стало приводом подивитися на концепцію закладу очима маестро, який народився в Грузії, прожив у Вірменії та Україні, а шанований у всьому світі. Розкішний інтер’єр ресторану розробив відомий архітектор та дизайнер Денис Беленко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Першочерговою ідеєю у авторів концепції закладу було створення винного бару, проте акцент вирішили зробити на великому виборі портвейнів, хересів та вермутів (від 80 грн/50 мл). До кращих позиції цієї категорії напоїв у «Пара Джанов і Портвейн» подають цікаві закуски. Зокрема до вина пропонують традиційну вірменську випічку женгялов хац (у перекладі хліб із зеленню), яку в закладі готують із 15 видів трав. До начинки за старовинним сімейним рецептом Вардкеса Арзуманяна додають квіти карпатських фіалок — з тих місць, де видатний режисер знімав фільм «Тіні забутих предків». Шануючи пам’ять про Параджанова та його творчість, в закладі замінили назву меню на назву найвідомішого фільму кінорежисера. Також у ресторані «Пара Джанов і Портвейн» цілий день подають сніданки з яєць, які подають на женгялов хац або тостах з різними начинками. Середній чек у ресторані 250 грн.

Фото: Пара Джанов і Портвейн

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi